Foto z turnaje U10

Mládežnický víkend: Dorost míří k důležitým zápasům do Poruby

Duben není jen měsíc knihy, ale také měsíc, kdy se začínají plnit víkendové programy mládežnických fotbalových soutěží. Zatímco dorostenci a starší a mladší žáci už ve svých soutěžích mají pár kol za sebou, o prvním dubnovém víkendu se přidají i další. Rezerva mladších žáků zahájí jarní část Okresního přeboru. A zatímco starší přípravka ještě bude odpočívat, tak mladší v podobě výběrů U9 a U8 také vstoupí do jarní sezóny. Největší zájem ale budou přitahovat zápasy dorostenců. Výběr U19 jede do Poruby k důležitému zápasu ohledně záchranářských bojů v ligové soutěži.

Dorost: Body z Poruby by znamenaly posun tabulkou

Šumperští dorostenci míří po dvou těžkých kolech na půdu Poruby. Ta je v obou případech, tedy jak mezi staršími dorostenci, tak mezi mladšími až za naším nováčkem soutěže. Nicméně i tak na ani jeden výběr nečeká lehká úloha. Na druhou stranu motivace je jasná. Jakýkoliv bodový zisk totiž nejen že udrží soupeře v minimálně stejně velkém odstupu, ale přinese i posun v tabulce.

Ve čtvrtek 31. 3. se totiž v Ostravě předehrávaly zápasy 20. kola. Domácí Baník hostil Znojmo a v obou duelech zvítězil hostitel. Co to znamená? Znojmo má v tabulce staršího dorostu stejně jako náš výběr 22 bodů. Takže i případná remíza by znamenala prohození pozice obou výběrů. U mladšího dorostu má sice jihomoravský celek bod k dobru, ale pokud by se podařilo svěřencům Bohdana Hecla v Ostravě bodovat, také by šli před Znojmo. A to o lepší skóre.

V případě staršího dorostu je ale jakýkoliv bodový zisk velmi důležitý i s ohledem na sestupové vody. A že naši hráči opravdu mají na to soupeře porazit, to si s ohledem na skalpy Baníku či jiných týmů není potřeba dvakrát připomínat. A také je tu další motivace. Oplatit Porubě podzimní porážku z domácího pažitu. Zápasy se odehrají na umělce vítkovického Městského stadionu. Starší dorost má výkop v 10:30, mladší ve 12:45.

Mladší přípravku čeká mrazivý jarní debut

Lenošit nebudou ani další naše výběry. Do bojů se opět vrhnou starší i mladší žáci, poprvé na jaře ale i ti úplně nejmenší fotbalisté našeho klubu. Mladší přípravka rozehraje jarní část ročníku. Po skupinových bojích na podzim se tabulky proházely a na řadě jsou boje v tzv. Zlaté, Stříbrné a Bronzové skupině. Náš „A“ tým, tedy výběr U9, čeká účast ve Zlaté skupině, mladší výběr U8 se pak bude prezentovat ve skupině Stříbrné. O následujícím víkendu se ale představí pouze celek FK Šumperk U9, který zamíří do Mohelnice k utkání 1. kola Zlaté skupiny Okresního přeboru.

Výčet soupeřů mladších a starších žáků pak bude poměrně stereotypní. Výběry U13 a U12 se představí v sobotu venku, kdy v rámci dalšího koly Ligy SpSM Sever zamíří na půdu výběrů SK Hranice. No a starší žáci o den později naopak na svém hřišti přivítají zase výběry staršího žáků stejného klubu, tedy také z Hranic. Z víkendového programu pak už zbývá pouze jediný střípek. V 9:00 v neděli 3. dubna se na domácí půdě představí v prvním kole jarní části Okresního přeboru mladších žáků rezervní tým kategorie U13. Hostit bude rivala z nedalekého Bludova, který ve vzájemném podzimním střetnutí vyhrál 6:4.

Kompletní seznam víkendových utkání mládeže FK Šumperk