Základní škola Sluneční

Kluci ze Sluneční zabojují o finále proti „sparťanské“ ZŠ Marjánka

Je známo rozlosování superfinále Školské futsalové ligy. Výběr sedmáků a šesťáků z partnerské školy na Sluneční ulici si vybojoval účast prostřednictvím několika kvalifikačních turnajů. Superfinále, kterého se účastní čtyři týmy, se hraje formou play off. V semifinále pak náš celek narazí na výběr Základní školy Marjánka z Prahy. Ta je partnerskou školou pražské Sparty a Sluneční již s ní má jednu významnou zkušenost. Superfinále se hraje 6. dubna ve Žďáru nad Sázavou.

O cestě našich kluků, kteří hájí jakožto žáci naší partnerské školy její barvy, jsme již psali. V té době ale ještě nebylo známo, kdo další postoupí kromě dvojice Sluneční – Ohrazenice (Pardubice) do finále. Nakonec se z konferenčního finále „Západ“ probojovaly mezi TOP4 týmy výběry právě z Marjánky, a pak ze Základní školy Březové Hory. Ta je partnerskou školou FK Příbram. A jako jediná má zastoupení jak v kategorii ŠkoFL7 (sedmé a šesté třídy), tak ŠkoFL9 pro žáky 9. a 8. tříd.

Formát superfinále je odlišný od kvalifikačních turnajů a nehraje se skupinově, ale pavoukem. Na Základní školu Marjánka pak narazí kluci ze Sluneční v 9:40, hned po prvním semifinále mezi příbramskou a pardubickou školou. Přitom právě Základní škola Marjánka v Praze byla finálovým soupeřem Sluneční v rámci McDonald’s Cupu 2019. Tehdy v Olomouc slavně zvítězili kluci ze Sluneční a s ohledem na zrušení následujících ročníků jsou i nadále aktuálními držiteli trofeje. Vítěz semifinále ŠFL postoupí do finále hraného ve 12:20, poražený tým bude bojovat o 3. místo od 11:40. Dějištěm bude Sportovní hala Žďár nad Sázavou. Klukům přejeme hodně štěstí.