Klub FK Šumperk

Áčko vybojovalo tři body ve Skašticích, je už páté

K třetímu utkání aktuálního ročníku divizní skupiny zajížděli šumperští fotbalisté do Skaštic. Ve vesnici ležící na dohled od Kroměříže nakonec vyhráli 3:0, když důležité dvě branky vstřelil Patrik Strnad. Ten pak byl sice vyloučen, ale i v deseti uhájili naši hráči vítězství. Navíc ho ještě pečetili v nastaveném čase třetím gólem. Skaštice si tak připsaly první porážku sezóny, naši kluci se v tabulce posunuli na páté místo.

22. 8. 2021
0 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
22. 8. 2021 16:30 Divize E 2021/2022 4. kolo 252

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2
MARINČ LukášNEJEZCHLEB MiroslavGREČMAL Michal

Po domácím vítězství se Vsetínem tentokrát čekal naše kluky zkouška na půdě soupeře. Skaštice vstupovaly do souboje s vizitkou neporaženého celku, když nejprve doma porazily Strání a následně uhrály bod na půdě olomouckého HFK. I tentokrát vstupovaly do utkání s ambicemi na bodový zisk, čemuž také odpovídal vstup domácích do zápasu.

Jenže postupem času to byli šumperští hráči, kdo převzal iniciativu a domácí naopak opadli na svém tempu hry. V závěru poločasu tak měli hosté několik šancí, z nichž tu poslední korunovali gólem. Po dlouhé kombinaci okolo šestnáctky Skaštic se k narážečce dostal Patrik Strnad, sám se pak dostal za obranu a tváří v tvář brankáři Večeřovi se nemýlil.

Druhá půle přinesla podobný obraz hry jako první. Skaštice přišly z kabin s aktivní hrou a také zvýšili důraz. Na hřišti tak přibyly ostré souboje, ale co bylo důležité, šumperští hráči náskok během úvodního tlaku soupeře uhájili. Navíc v 60. minutě skvěle zatáhl po pravém křídle Ostrovka, poslal prudký centr do vápna a Patrik Strnad z voleje podruhé skóroval. Dalších pět minut nabídlo znovu pár ostřejších soubojů, rozhodčí Marinč však trestal až slovní protesty Patrika Strnada, a rovnou červenou kartou.

Skaštice však ani v přesilovce gól nedaly, naopak střídající Štěpják mohl být rád, že za skluz na unikajícího hráče neviděl červenou kartu, když tentokrát byl sudí Marinč hodně benevolentní. Nakonec to ale byl Šumperk, který ještě dokázal skórovat. V nastaveném čase se do šance dostal díky včasnému načasování náběhu Evžen Ostrovka, který také překonal Večeřu. Šumperk tak vybojoval vítězství 3:0 a díky druhé výhře v řadě poskočil v tabulce na páté místo.

Skaštice

1VEČEŘA Roman Brankář
4FRÝDL Radek Hráč v poli
5MENŠÍK David Hráč v poli
6BUBLA Lukáš Hráč v poli
7MOTAL Tomáš Hráč v poli
9ZŮVALA Radim 3 Hráč v poli
10ZAVADIL Ondřej Hráč v poli
12BENEŠ Jan 15 Hráč v poli 70'
8ČERVENKA Jakub 13 Hráč v poli
16KONEČNÍK Zdeněk Hráč v poli
17MOTAL Lukáš Hráč v poli
3ŠTĚPJÁK Adam 9 Hráč v poli 78'
15SEDLÁK Marek 12 Hráč v poli
13VYMĚTAL Radim 8 Hráč v poli

Šumperk

31PITRON Vojtěch Brankář
2PURZITIDIS Paris Obránce
7OSTROVKA Yevhen Útočník 90+3'
8'
8SMRŽ Marek Obránce
9PODHORNÝ Miroslav 17 Útočník
12JURÁSEK Robert Obránce
17STRNAD Patrik Záložník 45+1', 60'
65'
17MALACKA Martin 10 Útočník
5KOVÁČ Ondřej 4 Obránce 51'
21LAVROVIČ Stanislav Záložník 55'
23DOSTÁL Pavel Záložník 66'
4BOUCHAL Jan 5 Obránce
10TRAN CHI Dong 17 Záložník
17ŽÁK Adam 9 Obránce

Video