Tým do 13 let se raduje z vítězství nad Spartou Praha

OP papírna hlavním partnerem mládežnických výběrů

Hlavním partnerem mladých šumperských fotbalistů se stala společnost OP papírna s.r.o.! Člen skupiny delfort je celosvětovým lídrem v oblasti letáků pro farmaceutický průmysl. Zároveň úzce spolupracuje s tabákovým průmyslem. Členem rakouské skupiny delfort je firma od roku 1997 a patří mezi největší závody celého uskupení. Společnost přitom podporuje naše mládežnické výběry již delší dobu, teď se však rozhodla spolupráci prohloubit a stát se hlavním partnerem naší mládeže.

Pár slov k prohloubené spolupráci obou subjektů nám prozradil personální ředitel OP papírna, s.r.o., pan Jaroslav Axler.

OP papírna, s.r.o. podporuje FK Šumperk již delší dobu. Proč jste se nyní rozhodli podpořit šumperský mládežnický fotbal jako hlavní partner a co od vašeho partnerství očekáváte?

OP papírna, která je hrdá na svou historii, rovněž dlouhodobě investuje do budoucnosti a to nejen zásadním rozšířením společnosti v rámci projektu výstavby nového papírenského stroje, ale i podporou regionálních sportovních, kulturních a charitativních aktivit. Lidé v regionu ví, že je v Olšanech papírna, ale často si jsou málo vědomi, že se řadí mezi prestižní zaměstnavatele v papírenském průmyslu. V rámci rakouské skupiny delfort můžeme říci, že jsme světovou špičkou v oblasti výroby speciálních papírů.

Projeví se Vaše součinnost i na nějakých jednorázových akcích? 

První konkrétní spolupráce bude podzimní OP papírna Cup, a tím naše spolupráce určitě nekončí. Jelikož OP papírna dává příležitost mladým a talentovaným, chceme podpořit nadané i v jiné než jen pracovní oblasti.

Bohdan Hecl: Podpory si velmi vážíme

Pro šumperského fanouška je bezesporu Bohdan Hecl neodmyslitelnou postavou zdejší kopané. Dlouholetý hráč je momentálně činný nejen v trenérské pozici, ale je i členem nejužšího vedení Fotbalového klubu. Také on, navíc jakožto trenér mládežnických výběrů, nám prozradil pár informací k uzavřenému partnerství se společností OP papírna, s.r.o.

Co pro náš fotbalový klub znamená právě uzavřená spolupráce?

Máme velkou radost, že společnost podporuje naši vizi profesionalizace práce s mládeží. OP papírna patří v regionu mezi největší zaměstnavatele a pro náš klub je hlavní partnerství vyznamenání a ocenění za dosavadní práci.

Některé fanoušky možná překvapí, že hlavním partnerem klubu je firma, která nesídlí přímo v Šumperku.

Předně bych chtěl říci, že si velmi vážíme podpory od tak významné firmy v regionu, která zaměstnává lidi i ze Šumperka. Snažíme se nyní daleko více na tomto poli přesvědčovat i místní firmy, že podobná podpora má smysl. Myslím, že v poslední době děláme velmi dobré jméno našemu městu, a to i na úrovni mládežnických výběrů. Věříme, že i podpora od místních firem bude vzrůstající. Podobně jako se snažíme neustále vylepšovat naši práci s mládeží. Protože osobně jsem přesvědčen, že prostřednictvím sportu formujeme zdravější, sebevědomější a pracovitější mladé lidi.

Pomůže Vám tato podpora v dalším růstu?

V naší organizaci máme celkem 15 týmů a v tomto ohledu již nelze příliš růst. Do probíhající sezóny jsme po letech přihlásili B tým mužů. V čem se ale určitě  můžeme zlepšovat je vyšší úroveň vzdělání našich trenérů a tím se samozřejmě zvýší i sportovní kvalita našich dětí. Máme spoustu plánů, jak vše nadále posunovat a zlepšovat. Takže ano, určitě nám tato podpora velmi pomůže a pevně věřím, že nejbližší následující sezóny toho budou důkazem.