SK Polanka nad Odrou vs. FK Šumperk

1 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
28. 4. 2024 16:00 Divize F 2023/2024 23. kolo 70

Reportáž

S dvěma bodovanými venkovními zápasy v řadě vyráželi naši fotbalisté do Polanky nad Odrou. V ostravském městském obvodu chtěli navázat na vítězství ve Valašském Meziříčí a na remízu z Krnova. Polanka naopak do zápasu vstupovala s vědomím, že během celého dubna ani jednou nebodovala. Pravda, utkání v Břidličné, které se mělo odehrát týden před tímto soubojem, bylo odloženo kvůli nezpůsobilému terénu.

Kromě gólu Musily se domácí do větší šance nedostali

Skromná návštěva utkání, ovlivněná pravděpodobně i tím, že souběžně doma ostravský Baník hostil Liberec, viděla nervózní zápas, během kterého postupně rostl i počet soubojů i karet. V úvodu zápasu se o střelecké pokusy snažil hlavně náš tým, dvakrát k tomu měl příležitost ze standardních situací. Jenže oba pokusy mířily mimo tyče Fabiaszovy branky. První zakončení domácích přišlo ve 13. minutě, po rohovém kopu ale hlavička skončila mimo tyče. Gól tak padl až v 17. minutě. Rychlá akce po pravé straně přinesla ostrý souboj o míč, po kterém se do šance dostal MARTIN MUSILA. A domácí hráč trefil sám proti Bílému přesně. V početných soubojích si domácí počínal často nedovoleně, ale z nabídnutých zisků míče se nedařilo vytěžit více než náznaky šancí.

Ovšem ani snaha Polanky, která zkoušela rychle přenášet hru vpřed, nebyla efektivní. Po 25 minutách hry zkoušel najít Šidlíka pasem za obranu Elšík, ale brankář Fabisz včas přečetl celou situaci. Větší šanci měli domácí o chvíli později, kdy po sporné ruce dokázali rychle otočit hru. Ale finální přihrávku zablokovali vracející se hráči. Efektní zakončení přes hlavu následně z rohu skončilo nad šumperskou brankou. Ostravský celek v dalších minutách neúspěšně hledal cestu do koncovky ve vápně, a tak to zkoušel z dobrých třiceti metrů. Ovšem vždy značně nepřesně. A tak udeřilo z ničeho nic na druhé straně. Po dalekém nákopu Bílého sklepl Strnad míč pro PETRA LINETA, ten měl chvíli času a prostoru a tak napřáhl z velké dálky. A trefil přesně k tyči. Deset minut před koncem poločasu tak bylo vyrovnáno.

S vedením ale mohli jít do kabin naši hráči. Po rychlé kombinaci a několika předávkách, se na malém vápně dostal k zakončení Šidlík a jeho lehké posunutí míče mířilo za přední tyč, ale Fabisz vytáhl skvělý a rychlý zákrok a vytáhl na roh. Pro náš tým to bylo první zakončení vevnitř šestnáctky v utkání. O chvíli později pak přišlo další. Elšíkův centr na zadní tyč zakončoval ekvilibristicky nůžkami Nízký, ale Fabisz míč, který se odrazil o zem, vyrazil. Do konce poločasu pak již vzplály emoce jen jedinkrát, ovšem pořádně. Nízký šel do souboje o míč s Musilou důrazně, ale čistě tělem. Nicméně střelec úvodní branky zápasu se vzápětí rozhodl Nízkému vše vrátit, což dal najevo i doprovodným vulgárním komentářem, a sestřelil Nízkého přes nohy. Sudí Janeček pak k nevoli šumperské střídačky netasil ani žlutou kartu.

Krásné branky pečetily šumperský zisk tří bodů

Do druhé půle nastoupily oba týmy ve stejném složení a domácí se pokusili hned zatlačit na šumperský celek. Vytěžili z toho střelu zpoza vápna, ale Bílý si ale situaci pohlídal. Jinak však byla snaha ostravského klubu neúčinná, naopak hodně vidět byla šumperská záložní řada a také vepředu aktivně pracující Šidlík. A zadní řada naopak pokrývala velmi účelně a poctivě všechny balóny mířící za obranu. Dlouhé minuty čekala hrstka diváků na nějaký další střelecký pokus, zápas se změnil spíš v urputnou soubojovou bitvu. Po hodině hry se pokusil rozříznout dění na hřišti Petr Merta a do hry poslal místo Petra Lineta a Marka Elšíka duo mladých pušek Tomáš Stašák a Martin Skalský. A čerstvý fyzický fond přinesl ovoce. Vytažené napadání podporované i Šidlíkem s Ostrovkou dostávalo Polanku pod tlak.

V 63. minutě provětral svou dalekonosnou ránu Strnad, zkusil to z dobrých 35 metrů a donutil Fabisze k zákroku. Polanecký brankář pak nepředvedl příliš jistý zákrok po následném rohovém kopu, ale domácí odvrátili nebezpečí. Avšak netrvalo dlouho a aktivní hra přinesla našim barvám vedení. Nejprve Ostrovka na pravé straně udržel míč a přiklepl Nízkému. Ten se krásně uvolnil a bez váhání na hraně vápna vypálil. Fabisz ale míč vyrazil a k dorážce se šumperský celek nedostal. O chvíli později se však šumperský středopolař dočkal. Z levé strany rozehráli gólovou akci Horký se Stašákem, jeho přihrávku na penaltový bod domácí hráči nepokryli a nabíhající FILIP NÍZKÝ uklidil z voleje do branky – 1:2! Logicky se domácí snažili srovnat, snaha vést akce po křídlech však nikam nevedla. Rozhodnout mohl rychlý kontr ze 75. minuty po ose Stašák – Ostrovka, kdy druhý jmenovaný již ve vápně tvrdě zakončil, ale pouze rozkymácel branku domácích, když trefil břevno.

Před klíčovými momenty celého utkání narušil dění na hřišti jeden čtyřnohý účastník zápasu. A když pak majitel svého neposlušného pejska odnesl, mohla se zrodit krásná akce po ose dvou střídajících hráčů. Martin Skalský se po na pravém křídle neukvapil, podržel míč, zbavil se obránce a poslal do vápna nádherný balón. Na ten si naběhl TOMÁŠ STAŠÁK a nekompromisně z voleje nedal Fabiszovi nejmenší šanci. To běžela 85. minuta a domácím se výrazně snížily šance na první dubnový bodový zisk. V nastavené době se pak měnilo skóre ještě jednou. Strnad poslal přímý kop do vápna, kde se k míči zcela nepokrytý dostal MARTIN ANTL. Na první dobrou balón uklidnil a z druhého dotyku ho poslal nechytatelně do sítě – 1:4!

SK POLANKA NAD ODROU – FK ŠUMPERK 1:4 (1:1)

Góly: 17. Musila – 36. Linet, 69. Nízký, 85. Stašák, 93. Antl. Žluté karty: Hluchý, Kirschner – Antl, Šidlík, Strnad. Rozhodčí: Jan Janeček. Diváci: 70.
Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 5:7. Střely blokované: 1:0. Střely z prostoru velkého vápna: 2:5. Rohové kopy: 5:4.
SK Polanka nad Odrou: Fabisz – Hluchý, Leibl, Hon, Musila (65. Paprskář), Tížek, Badošek (87. Kisza), Vachník (74. Rozsypal), Podešva, Kirschner (87. Kuboš), Berek.
FK Šumperk: Bílý – Liďák, Ostrovka (86. Morong), Smrž,  Šidlík (80. Slatinský), Linet (60. Stašák), Horký, Elšík (60. Skalský), Nízký, Strnad, Antl.

Video

Předchozí zápasy