Sokol Vikýřovice vs. FK Šumperk B

0 - 5
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
27. 4. 2024 16:00 Okresní přebor 2023/2024 19. kolo 250

Reportáž

Boje v Okresním přeboru OFS Šumperk se pomalu blíží ke svým závěrečným kolům a přituhuje. Na čele tabulky se vytvořilo silné trio dvou rezervních celků – šumperského a mohelnického, a poté staroměstský Baník. A je jasné, že žádný z těchto tří celků si nedá nic zadarmo.

Náš výběr vyrazil v sobotu 27. dubna do Vikýřovic, kam by de facto s ohledem na geografickou vzdálenost mohli dojít hráči rezervního celku i pěšky. Domácí soupeř se samozřejmě chtěl na náš tým vytáhnout a hlavně, v sestavě Vikýřovic nechyběl ani nám dobře známý Vít Václahovský. Ten v onom nedávném derby s Bratrušovem na hlavní ploše Tyršova stadionu trefil nůžkami výhru svého celku. Tentokrát ale on a ani jeho spoluhráči přes veškerou srdnatou snahu recept na brankáře Jakuba Žandu nenašli.  Naopak náš výběr předvedl poctivý a kvalitní výkon korunovaný vítězstvím 5:0.

Důležitá byla již úvodní trefa, kterou ve 13. minutě obstaral zkušený Tomáš Valenta. Ten si totiž naběhl na centr Marka Horkého, jinak stabilního člena základní sestavy divizního áčka, a z první trefil přesně. O jedenáct minut později přidal náš tým druhý gól. Vše začalo u brankáře Žandy, který vyběhnuvší správně přečetl situaci a získal míč. Poté poslal dlouhý nákop dopředu na Tomáše Moronga, který si udělal dělem prostor a poté technicky dokonalou střelou zvýšil vedení. Možná nejkrásnější akce zápasu přišla 26. minutě. Na několik přihrávek se míč dostal až před vápno soupeře, kde akci zrychlil Přikryl a po ose Morong – Horký přišel další gólový pas kapitána. Tentokrát z Horkého rychlé přihrávky těžil na zadní tyči zcela nepokrytý Šimon Valenta. Uklidit míč do sítě pro něj nebyl velký problém.

Dalších branek se výborná návštěva 250 diváků dočkala až ve druhé půli a radost většině z nich nepřinesly. V 57. minutě znovu náš celek delší dobu kombinoval na půlce soupeře, poté z otočky poslal parádní průnikovou přihrávku Karger a tváří v tvář domácímu gólmanovi se Patrik Přikryl nemýlil. Technickou střelou na zadní tyč zvýšil již na 4:0. Definitivní tečku za utkáním udělali hráči naší rezervy v samotném závěru. Po rohovém kopu, který rozehrál Musílek, se ke střele dostal Vicenec, ale gólman ještě stačil zachránit. Po návratu míče do malého vápna se však před prázdnou brankou ocitl David Komínek, který lehce placírkou pečetil výsledek na konečných 5:0.

Video

Předchozí zápasy