Znak klubu FK Šumperk

Srdnatý boj v oslabení body nepřinesl

Ani ve čtvrtém utkání sezóny se šumperské divizní áčko nedočkalo bodového zisku. Ve Skašticích půl zápasu hrál náš celek o devíti bez vyloučených Lavroviče s Ostrokonem. I při takovém oslabení se však dokázal gólově prosadit, když se trefil Adam Žák. Domácí celek sice nepředvedl přesvědčivý výkon, ale nadstandardní přesilovku využil v zisk tří bodů.

27. 8. 2022
3 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
27. 8. 2022 16:30 Divize E 2022/2023 4. kolo 174

Delegace rozhodčích

Rozhodčí
MALIMÁNEK Marek

Znovu s dosti improvizovanou sestavou mířili šumperští fotbalisté do Skaštic. Velké množství absencí museli trenéři Opravil s Křepelkou řešit například Tomášem Morongem či Markem Elšíkem. A aby nebylo všemu nepříjemnému dosti, tak v utkání pak sudí Malimánek vyloučil hned dva šumperské hráče, a to již na konci poločasu Lavroviče a hned na začátku druhého pak Ostrokona.

Domácí přitom rozhodně nebyli lepším týmem a dá se říci, že i když hráli nakonec téměř celý poločas s výhodou dvou hráčů v poli, konečné skóre je spíše pro ně velmi lichotivé. V první půli měl více ze hry hostující celek, ale doplácel na to, co ho trápí od začátku sezóny. Tedy nulovou gólovou potenci. Klíčovým momentem se pak stalo nejspíš zmiňované Lavrovičovo vyloučení, který do té doby patřil k nejlepším hráčům na hřišti. A bohužel, jak již bylo zmíněno, hned po změně stran pak musel náš celek oželet dalšího vyloučeného hráče.

I proti devíti mužům však dlouho nedokázaly Skaštice rozhodnout duel, byť převahu přece jen využili. Hned minutu po vyloučení Ostrokona otevřel skóre zápasu Zdeněk Konečník. Domácí celek pak dlouho marně usiloval o navýšení náskoku, naopak sám si musel dávat pozor na akce hostů. Přesto se skaštický výběr dočkal další branky, když v 61. minutě zvýšil Frýdl. Pokud si někdo myslel, že proti hned o dva hráče oslabenému soupeři je tohle pojistka, mýlil se. V 76. minutě totiž prostřelil Vrbu Adam Žák. Šumperský tým tak navzdory dvěma přísným vyloučením zatápěl Skašticím, dokázal vstřelit dokonce vyrovnávací branku, která však nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení.

Početní převaha ale nakonec rozhodla. Domácí tým přidal definitivní pojistku v 87. minutě, když se znovu prosadil Konečník. I po čtvrtém kole tak bohužel nadále zůstává šumperský tým sužovaný absencemi bez bodu. Napráva se nabízí hned o víkendu, kdy přijede na Tyršův stadion další bezbodový celek. Zápasem pravdy se tak může stát duel s olomouckým HFK.

Skaštice

35VRBA Marek Brankář
3ŠTĚPJÁK Adam Hráč v poli
4FRÝDL Radek Hráč v poli 61'
5MENŠÍK David Hráč v poli 53'
7MOTAL Tomáš Hráč v poli
10ZAVADIL Ondřej Hráč v poli
23ORAČKO Erik 13 Hráč v poli
16KONEČNÍK Zdeněk 12 Hráč v poli 48', 87'
17MOTAL Lukáš 9 Hráč v poli 56'
22BERČÍK Ondřej 6 Hráč v poli
15SEDLÁK Marek Hráč v poli
13VYMĚTAL Radim 23 Hráč v poli
9ZŮVALA Radim 17 Hráč v poli
6LÁTAL Jan 22 Hráč v poli
12BENEŠ Jan 16 Hráč v poli

Šumperk

1KREIZL Martin Brankář
2PURZITIDIS Paris Obránce
4MORONG Tomáš 8 Útočník
7ŽÁK Adam Útočník 76'
8SMRŽ Marek Obránce
19ELŠÍK Marek 13 Útočník
10JURÁSEK Robert 17 Obránce
11HORKÝ Marek 5 Záložník
11PAVLÍČEK Lukáš Obránce
4LINET Petr Záložník
21LAVROVIČ Stanislav Záložník 34', 42'
42'
5OSTROKON Artem 11 Obránce 47'
13MATURA Pavel 19 Obránce
17VICENEC Libor 10 Záložník
8DOSTÁL Vladimír 4 Záložník