Foto k článku: SFK ELKO Holešov

Áčko se posunulo na 4. místo, když nováčka porazilo 2:0

Hráči našeho „A“ týmu vyrazili o víkendu na půdu nováčka z Holešova. Po domácím klopýtnutí proti Valašskému Meziříčí chtěli svěřenci Zdeňka Opravila opět bodovat a to se jim podařilo. Výkon mužstva podpořil jistým výkonem Ladislav Kovařík, odchvanec, který si odbyl premiéru v brance našeho hlavního mužstva. Vše pak korunoval i chycenou penaltou v samotném závěru zápasu. To již jeho spoluhráči dokázali dát dvě branky a Šumperk tak odvezl vítězství 2:0!

4. 9. 2021
0 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
4. 9. 2021 16:00 Divize E 2021/2022 6. kolo 200

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
JULÍNEK JiříBRÁZDIL PetrSOUKUPOVÁ VěraVIDLÁK Karel

Do těžkého souboje se zatím v divizních utkáních dobře bránícím nováčkem soutěže nastupovali šumperští hráči bez distancovaného Patrika Strnada, naopak nechyběl Petr Linet, který i s poraněním z utkání proti Vsetínu odvádí na hřišti kvalitní výkony. Potvrdil to i proti Holešovu. Od úvodních minut byli naši hráči aktivnější, měli více času míč na noze. Do vyložených pozic se však dostávali jen s obtížemi a ani domácí si nevypracovali žádnou větší šanci.

V dalším průběhu sázeli naši hráči na půdě soupeře na postupné útoky, bohužel kombinacím chyběla finální fáze. Většinu míčů posbíral brankář Holešova Radek Janalík. A když už se do míče z větší vzdálenosti opřel Ostrovka, tak jeho pokus mířil hodně vedle holešovské branky. První obrovskou šanci měli domácí ve 21. minutě, kdy se po standardní situaci dostali do zakončení z malého vápna. Nebezpečnou střelu ale skvěle vyrazil Kovařík. Stejným výsledkem skončila akce domácích z 24. minuty. Centr z rohového kopu mířící na zadní tyč dokázal Holešov využít v zakončení na branku, ale mladý brankář Šumperka byl pohotový a jistý.

V té době měli Holešovští mírnou převahu, ale šumperští hráči nepouštěli soupeře do vyloženě gólových šancí. A častější rohy pokrývali také s jistotou. Ve 36. minutě se domácí dopustili pár metrů od hranice vápna faulu a k míči se postavil kapitán Petr Linet. Přes zeď poté zakroutil míč na přední tyč a otevřel skóre zápasu! Výtečně zahraná standardka měla na další minuty výrazný vliv.

Čekání na Musílkovu pojistku

Do konce první půle již Šumperk pokusy soupeře ubránil, ale ještě těžší dřina ho čekala v úvodu druhého poločasu. Holešov totiž nastoupil po změně stran s aktivní hrou a s touhou vyrovnat co nejdříve stav utkání. V 51. minutě zkoušel Kovaříka překvapit střelou z přímého kopu, z podobné pozice, ze které Linet otevřel skóre, Tomáš Zakopal. Jenže šumperský brankář vytáhl míč nad břevno. Na hřišti se také trochu přitvrdilo a po ostřejších osobních soubojích viděli žlutou kartu v rychlém sledu po sobě Ostrovka i Smrž, stejně jako domácí Sklenář. Na obou stranách se také objevovaly šance, skóre se však neměnilo.

Po úvodním tlaku domácích po změně stran se začínala hra opět vyrovnávat. A naopak naši hráči se stále více zkoušeli osmělovat. Zvýšená aktivita hostů pak nutila Holešov k faulům a standardním situacím. Z nich ale tentokrát naši hráči přidat další gól nedokázali. V 76. minutě se pak do obrany domácích rozeběhl Kováč, ale po doustoupení soupeřem vypálil na zadní tyč nepřesně. Z protiútoku následně zahrozili domácí, ale ani tentokrát na Kovaříka nevyzráli. A tak přišel moment, který utkání definitivně rozklíčoval.

Další standardní situaci rozehrál Kováč pod sebe, Purzitidis poslal rychlý nákop do vápna Holešova na nabíhajícího Trana, který pak servíroval do šestnáctky gólovou přihrávku. Bleskovou akci pak z malého vápna zakončil do odkryté branky Ondřej Musílek, který tak vstřelil za šumperský „A“ tým první gól v kariéře. Purzitidis přitom vymyslel skvostný pas i přes bolestivou zlomeninu nosu, kterou utrpěl po něšťastném souboji již v prvním poločasu. Utkání pak již svěřenci Zdeňka Opravila dotáhli do vítězného konce, kontrolovali hru a drželi míč více na kopačkách. Naopak si sami ještě vypracovali některé zajímavé situace, ale gól už nepřidali. Poslední zajímavý moment se odehrál již v samotném závěru nastaveného času, kdy domácí mohli ještě korigovat. Kopali totiž nařízenou penaltu, tu však Kovařík fantasticky vychytal a sklidil za to ovace spoluhráčů. Holešov poprvé v sezóně inkasoval více než jednu branku a Šumperk se po tříbodovém zisku posunul v tabulce již na 4. místo.

Holešov

21JANALÍK Radek Brankář
2SKLENÁŘ Miroslav Hráč v poli 54'
3ULIČNÝ Stanislav 7 Hráč v poli
4CHARUZA Martin Hráč v poli
5ČEP David Hráč v poli 89'
6PAŠTĚKA Robert Hráč v poli
8ZAKOPAL Tomáš 16 Hráč v poli
9KŘENEK Josef 12 Hráč v poli 73'
11OSMOLOVSKYI Artem Hráč v poli
14JADRNÍČEK Radim 13 Hráč v poli
15MIKLÍK Michal Hráč v poli
7DAĎA Dominik 3 Hráč v poli
12HENDRYCH Lumír 9 Hráč v poli
13PIRKL Marek 14 Hráč v poli
16ROUBALÍK Milan 8 Hráč v poli

Šumperk

31KOVAŘÍK Ladislav Brankář C'
2PURZITIDIS Paris Obránce
7OSTROVKA Yevhen 17 Útočník 51'
8SMRŽ Marek Obránce 55'
9PODHORNÝ Miroslav 10 Útočník
12JURÁSEK Robert Obránce
11LINET Petr Záložník 37'
17MALACKA Martin Útočník
5KOVÁČ Ondřej Obránce 90+2'
21LAVROVIČ Stanislav Záložník 71'
23DOSTÁL Pavel 6 Záložník
6MUSÍLEK Ondřej 23 Záložník 81'
10TRAN CHI Dong 9 Záložník
17ŽÁK Adam 7 Obránce

Video