Klub FK Šumperk

Mládežnické týmy čeká vstup do svých soutěží

Poté, co o minulém víkendu zahájily své působení v divizi a ve III. třídě mužské výběry FK Šumperk, čeká zahájení mistrovské sezóny i mládežnické výběry. Dorostenci i starší žáci vstoupí do bojů domácími zápasy. To mladší žáci se vydají v úvodním kole své soutěže na půdu soupeře, když vycestují do Bílovce. Výběry do 19 a do 17 let, tedy starší a mladší dorostenci, odehrají první zápasy své divizní soutěže doma s celky Staré Bělé. Starší žáci uvítají na svém hřišti Přerov.

Dorost v neděli přívítá Starou Bělou

Dorostenci se představí v domácím prostředí v neděli, když starší výběr trenéra Jakuba Bauera nastoupí proti Staré Bělé v 10:00. Mladší dorostenci pod vedením Bohdana Hecla vyběhnou na trávník od 12:15. Jde o druhé kolo rozpisu soutěží, 1. kolo se odehraje v termínu 26. 8.

Starší dorost bude soupeři oplácet porážku z podzimu 2019, kdy na půdě soupeře podlehl Staré Bělé 3:5. O branky se tehdy postarali Kevin Körner, Marek Elšík a Tomáš Morong. To mladší dorostenci tehdy v následně hraném utkání ve Staré Bělé vyhráli 3:0. Nicméně až do 63. minuty byl stav bezbrankový, pak se trefil Martin Tyl. Další branky padly až v závěru, v 87. minutě zvýšil Šincl a vítězství pečetil v 90. minutě Vladimír Dostál.

Duel staršího dorostu bude řídit rozhodčí Zdeněk Silný, následný zápas mladších dorostenců pak Vratislav Šebesta. Zápasy se odehrají na vedlejší ploše Tyršova stadionu (za umělkou) a vstupné je zdarma.

Kompletní program nadcházejícího kola divizní soutěže staršího a mladšího dorostu

Starší žáci přivítají v neděli Přerov

V době, kdy již budou mít dorostenci svůj vstup do mistrovského ročníku za sebou, se na trávník šumperské hlavní plochy Tyršova stadionu postaví starší žáci. Od půl třetí přivítají hráče Přerova kluci z výběru do 15 let, jejich o rok mladší spoluhráči z výběru U14 odehrají zápas od 16:30.

Výběr U15 letos převzal pod svá křídla trenér Petr Strnad. Ten nedávno úspěšně vedl tým do 13 let na Ondrášovce a teď bude chtít uspět i v této kategorii. O rok mladší výběr převzal Vladimír Lozyňskyj. I on se v minulé sezóně pečlivě staral o kategorii do 13 let.

Kompletní program nadcházejícího kola soutěže starších žáků

Mladší žáci vstoupí do soutěže v sobotu v Bílovci

Jako první mládežnické týmy z organizace FK Šumperk vstoupí do mistrovských bojů sezóny 2020/2021 výběr do 13 let a o rok mladší výběr do 12 let. V sobotu 15. srpna zahájí svá utkání shodně v 10:00. V náročné soutěži pak čekají na oba výběry těžcí soupeři, včetně například Baníku Ostrava, Opavy či Karviné. Pro členy našich výběrů však určitě půjde o zajímavou a hodnotnou zkušenost.

Kompletní program nadcházejícího kola soutěže mladších žáků