FK Šumperk - FC Vsetín

PREVIEW: Druhé divizní kolo začne již v pátek

Týden uplynul jako voda a víkend pomalu klepe na dveře. A stejně tak další zápasy divizních bojů. Ve skupině E se tentokrát odehraje první zápas kola již v pátek. To se v Bzenci střetnou domácí hráči s Přerovem. Naši fotbalisté pak zajížději v sobotu 15. srpna do Olomouce. Na hřišti Nových Sadech se střetnou s domácím týmem, který právě na tomto trávníku hned v prvním kole zaskočil silné Hranice. Na svěřence Zdeňka Opravila tak v žádném případě nečeká lehký duel, věřme ale, že dopadne co nejlépe. Utkání začíná v 16:30 a pískat jej bude Karel Mach.

Tohle bude trochu jiný zápas

Valaši v úvodním kole přijeli do Šumperku s jasnou taktikou a hned od úvodních minut muselo být každému vše jasné. Vsetín obsadil okolí svého vápna, soustředil se na usilovnou obranu a sám se snažil hrozit z minima šancí, co si vypracoval. Nakonec z nich vytěžil jedinou střelu na bránu, ještě ze standardky. Podobný přístup minule Valachům na vítězství v Šumperku stačil. Tentokrát ne.

Bohužel našim hráčům se ale také nepodařilo dostat míč do sítě. Nadějný byl hlavně úvod druhého poločasu, Vsetín dokonce zachránila tyč i obránce vykopávající míč z brankové čáry.

V Nových Sadech čeká svěřence Zdeňka Opravila trochu jiný zápas. Olomoucký tým v prvním kole zaskočil Hranice, které se v přípravě prezentovaly výbornou hrou a výsledky, které soupeře z divize určitě mohly varovat. Jenže v Olomouci neuspěly. Domácí Drábek trefil přesně ve 45. minutě z penalty a hned po úvodním hvizdu druhé půle přidal druhý gól. Hranice ale v Nových Sadech zabraly, srovnaly a zdálo se, že utkání nakonec otočí. Žďánský ale v závěru zápasu z dorážky rozhodl. A překvapení bylo na světě.

V uplynulé sezóně na dostřel

Nové Sady skončily v sezóně 2019/2020 po podzimu na desátém místě a protože se jaro již nehrálo, toto pořadí jim vlastně zůstalo. Na šumperský celek, který podzim příliš nezvládl, měly náskok dvou bodů. Oba týmy se v tom jediném loňském souboji střetly ve třetím kole v Šumperku. Hosty poslal do vedení Josef Drábek. O tři minuty později ale srovnal Olejník a nakonec rozhodl Ostrovka. Ten však bude v Nových Sadech chybět, vinou zbytečné červené karty z duelu se Vsetínem. Trestem je stopka na tři zápasy a trenérům Opravilovi s Křepelkou tak přibylo nemálo vrásek na čele.

Předchozí vzájemné zápasy obou klubů je potřeba datovat až do sezóny 2016/2017. Byť i v dalších letech oba celky hrály divizi, tak se paradoxně míjely rozdělením do odlišných skupin. Nejprve hrál Šumperk skupinu D, vzápětí ho nahradily Nové Sady. Ale zpět ke vzájemným zápasům. V tom úvodním zápase padlo v Olomouci šest branek. Po gólech Soukupa a Podhorného vedli naši hráči 2:0, ale soupeř do 60. minuty vyrovnal. A protože na Dostálovu trefu našel ještě odpověď v 87. domácí Maliňák, zápas skončil remízou.

V domácím prostředí jsme dlouho vedli 1:0, v 67. minutě ale olomoucký Režný mimo hru nakopl jednoho z našich hráčů a musel do sprch.Početní výhodu jsme nakonec potrestali dalšími třemi góly a zvítězili 4:0. A ačkoliv v konečné tabulce dělil oba celky rozdíl dvou bodů, tak Šumperk skončil v sezóně 2016/17 devátý, soupeř až třináctý.

Kádr FK Nové Sady

Olomoucký celek se rozhodl před sezónou posílit. Například z Prostějova přišel devatenáctiletý talent Petr Kovář. Z Černovíru pak Marek Kirschbaum, společně s ním ze stejného týmu také již zkušený devětadvacetiletý Jakub Zachar. Zkušenost do kádru dodává také Martin Hirsch, který má v 31 letech za sebou angažmá v Prostějově či ve Vyškově a naposledy hrál v rakouském celku SV Ziersdorf. Další novou tváří v týmu je osmnáctiletý talent Michal Škrabal, který tým posílil v létě ze Slovácka.

Dát dohromady dosavadní osu týmu s těmito posilami se, jak se zdá, podařilo trenérovi Rostislavu Sobekovi dobře. Nové Sady vstoupili v již zmiňovanému utkání s Hranicemi do sezóny úspěšně.

Kompletní program 2. kola divize E