Znak klubu FK Šumperk

Mládež čeká nabitý program, dorost hostí v neděli Znojmo

Další pestrou nabídku přinesou víkendové boje v soutěžích mládežnických výběrů. Dorostenci se v neděli poperou o další body se znojemským soupeřem, starší žáci míří již v sobotu ráno do Hranic, kde je čeká domácí soupeř již v dopoledním programu. To mladší žáci se představí doma a stejně jako divizní áčko přivítají olomoucké HFK. Na domácí půdě se představí i rezerva starších žáků, v neděli přivítá Bludov. A záložní tým mladších žáků naopak v neděli zavítá do Velkých Losin.

Dorost hostí Znojmo, které sídlí ve středu tabulky

Výběry staršího a mladšího dorostu se v rámci 5. kola Moravskoslezské dorostenecké ligy představí doma. Starší výběr kategorie U19 přivítá v neděli od 11:30 znojemské mladíky, rozhodčím utkání bude Tomáš Řezníček. Ti své utkání minulého kola dohrávali až ve středu, ale v domácím prostředí porazili Třinec 1:0. Tříbodový zisk zajistil celku z českorakouského pomezí gólem v 74. minutě Čížek. Soupeř tak odčinil vysoký debakl 0:6 z Darkoviček, kde hraje domácí zápasy Hlučín. V tabulce je tak aktuálně devátý, ale za zmínku stojí, že šest bodů uhrál za dvě domácí výhry 1:0. Naopak venku ještě neskóroval.

Mladší dorost Znojma naopak ve středeční dohrávce s Třincem doma pouze remizoval 1:1. A na rozdíl od svých starších kolegů získal obě dosavadní výhry venku, když uspěl jak v Porubě (1:0), tak v Darkovičkách proti Hlučínu (3:1). Naopak v prvním kole svěřenci trenéra Miroslava Paula utržili debakl 0:9 od šestnáctky Baníku. Znojemský celek tak drží sérii tří zápasů bez porážky a v tabulce solidní sedmé místo. Naši mladíci dokázali v minulém kole bodovat na půdě Poruby, kde vyhráli 3:2. Získali tak první bodový zisk do tabulky soutěže kategorie U17, byť většina kádru je patnáctiletá. Duel proti Znojmu odehrají naši chlapci v neděli 4. 9. po zápase staršího dorostu, tedy ve 13:45. Řídit ho bude Jiří Slabý.

Kompletní program 5. kola MSDL st. dorostu
Kompletní program 5. kola MSDL ml. Dorostu

Starší žáci zajíždí v sobotu 3. 9. do Hranic

Výběry U15 a U14 jsou v probíhající sezóně po dvou odehraných kolech stále stoprocentní. A tuto bilanci budou chtít potvrdit v sobotu 3. 9. na půdě Hranic. Utkání výběru U15 začíná v 10:00 (rozhodčí Vít Panák) a výběru U14 pak hned poté ve 12:00 (rozhodčí Šimon Bruckmüller).

Starší celek má na kontě výhry 3:1 z Přerova a 4:1 doma s Porubou. V tabulce je tak druhý o skóre za Třincem, přičemž pouze tyto dva celky v soutěži MSŽD U15 skupině E jsou bez ztráty bodu. Soupeř z Hranic naopak na vítězství čeká, v prvním kole prohrál 1:3 v Porubě, minulý týden bodoval po remíze 2:2 ve Valašském Meziříčí. Mladší výběr U14 má tedy také na kontě dvě vítězství, v Přerově vyhrál jasně 11:0 a výraznější starosti neměl ani v domácím duelu s Porubou, ve kterém vyhrál 5:1. I přes průběžné solidní skóre 16:1 po dvou zápasech je ale v tabulce až třetí, ještě lepší skóre mají Hlučín a právě soupeř z Hranic. Ten na úvod sezóny vyhrál 8:1 a v Porubě a v minulém kole dokonce 13:1 ve Valašském Meziříčí. V Šumperku se tak střetnou dva zatím stoprocentní celky.

V okresní přeboru nesoucím oficiální název Luděk Březina, nářadí a kompresory, OP starších žáků se představí rezervní tým kategorie U15. Ten má za sebou jediné odehrané utkání, ve kterém 5:2 porazil Baník Staré Město. Nyní doma v neděli 4. září od 9:00 přivítá výběr SK Bludov, který je po porážkách 0:11 ve Velkých Losinách a 0:2 doma s Vikýřovicemi zatím poslední.

Mladší žáci se představí doma proti HFK Olomouc

Domácí zápasy čekají na výběry U13 a U12. Na Tyršáku budou hostit olomoucké HFK. Výběr U13 po domácí vítězné premiéře proti Vítkovicím následně doma prohrál s Frýdkem-Místkem. Pozornost na sebe ale strhl o minulém víkendu, kdy prohrával v Hranicích 2:6, ale zápas během poslední půlhodiny senzačně otočil a vyhrál 7:6! Snad si tuto euforii přenese i do domácího prostředí. Hostit bude totiž HFK Olomouc, které je jen o skóre za našim výběrem. A Hanákům se daří hlavně venku, když dokázali vyhrát v Hranicích i ve Vítkovicích, naopak doma padli v minulém kole s Porubou. Zápas začíná v sobotu 3. 9. od 10:00 na Tyršáku.

Ve stejný den, ale o dvě hodiny později ve 12:00 začne duel kategorie U12. Naši kluci do něj vstoupí jako aktuálně druhý tým tabulky, když neztratili zatím ani bod a se skóre 16:6 jsou hned za suverénním Baníkem. Naopak olomoucký celek má na kontě tři porážky a na body čeká. Nutno ale dodat, že všechny tři prohry byly velmi těsné. Na úvod prohrálo HFK 1:2 v Hranicích, poté 4:7 ve Vítkovicích. V minulém kole pak po tuhém boji nestačili na Porubu a doma soupeři podlehli 6:7, byť v zápase vedli už 4:2. V Šumperku tak určitě budou mít motivaci získat první body.

Svůj zápas odehraje i rezervní tým mladších žáků, který působí v Okresním přeboru, ve skupině A. V neděli 4. září se představí od 10:00 na půdě Velkých Losin.

Starší přípravka o víkendu nehraje, U11 odložila na středu, U10 v předehrávce vyhrála

Výběry starších přípravek mají o víkendu volno. Celek kategorie U11 po dvou vítězstvích zůstává stoprocentní, víkendový duel krajské soutěže mladších žáků ale hrát nebude. Zápas v Dubu nad Moravou byl přeložen na středu 7. září, výkop má v 17:00. Hrát o víkendu nebude ani tým U10, který si své utkání již předehrál, a to v pátek 2. 9. od 17:00. V domácím prostředí kluci porazili výběr štíteckého Sokola 14:6, navázal tak na předchozí tři vítězství. Nutno dodat, že celek je doplněný i o hráče kategorie U11.

Mladší přípravky o víkendu zahálet nebudou a tady je šance pro obyvatele Temenic či okolí Základní školy Sluneční. Právě zde totiž mají naši nejmladší svou základnu a hrají zde i mistrovská utkání. Výběr U9 po dobrém výkonu vstoupil do sezóny výhrou 19:2 v Bohdíkově, nicméně více než výsledky jsou v těchto kategoriích cennější jiné výstupy ze zápasů. Nyní se kluci představí poprvé v sezóně doma, na Sluneční odehrají v sobotu 3. 9. od 9:00 zápas s Rapotínem. Souběžně budou hrát na Sluneční i chlapci z výběru U8. Ti vstoupili do sezóny vítězstvími s Libinou i v Sudkově a tentokrát se představí doma proti velmi dobře hrajícímu výběru z Bludova.