Stadion na HFK Olomouc

Šumperk herně přehrál soupeře, ale gól nedal

Velmi jednoznačný průběh mělo utkání 18. kola divizní skupiny E. Na půdě HFK Olomouc se představil náš tým bez tří hráčů, ale i tak dominoval téměř celé utkání. Bohužel, ani nespočet šancí ke gólu nevedl. Aktivní a na oko velmi zábavné vystoupení šumperského celku tak naneštěstí nepřineslo to podstatné. Branka v celém utkání nepadla, nejblíže k ní měl ještě nedávno hráč soupeře Petr Nováček, trefil však jen břevno.

15. 4. 2023
0 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
15. 4. 2023 10:15 Divize E 2022/2023 18. kolo 85

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
ŠAFRÁN MartinSCHNEIDER PavelDVOŘÁK MartinZAHRADNÍČEK Jan

Bez zraněných Miloše Šidlíka a Matěje Zelinky vyrazili šumperští fotbalisté do Olomouce, aby na půdě HFK bojovali o důležité body. Dalším absentujícím byl na jaře výborně hrající krajní obránce Liďák, kterého vyřadila ze hry nemoc. I tak mohlo trenérské duo Tököly – Merta poskládat silný tým s kvalitní střídačkou. A na hřišti pak téměř celé utkání měli hosté navrch, místy jednoznačně. Bohužel, gólu se Šumperk nedočkal.

Přitom již v úvodu měl po rohovém kopu velkou šanci Purzitidis, naskočil si na hlavičku a netrefil vůbec špatně. Jenže brankář Nakládal vytáhl výborný zákrok. Šumperský tlak neopadal a domácí si kromě několika nákopů před brankářem Bílým nic nevypracovali. Naopak s blížícím se závěrem poločasu museli olomoučtí hráči čelit rostoucímu tlaku. Z něho také pramenily faulu, ze kterých vzešly nejen žluté karty, ale také a hlavně nepříjemné standardní situace. Ani z nich však náš celek nedokázal dostat míč do sítě. Ve velké šanci se objevil i Ostrokon, krajní bek ale z hranice vápna přestřelil.

Břevno bylo málo, gól nepadl

Domácí trenéři provedli do druhé půle hned tři změny, jenže efekt se nedostavil. Naopak, úvodní minuty po změně stran byly jednoznačně ve znamení šumperského tlaku. Hosté sevřeli HFK a měli několik šancí, v největší se ocitl ještě na podzim hráč domácího celku Petr Nováček. Jeho tvrdá rána ale pouze otřásla břevnem branky. I nadále pak Šumperk svíral soupeře a mnoho míčů do vápna dělalo Hanákům problémy. Na střílený centr na zadní tyč si naskočil například Purzitidis, ale artistickým skokem míč netrefil.

Domácí celek tak nakonec dokázal odolat šumperskému náporu a byli to určitě hráči HFK, kdo po zápase byl z jednobodového zisku nadšen. Aspoň tedy s ohledem na průběh zápasu. Šumperský celek odehrál zatím nejlepší utkání na jaře, aspoň co se herní převahy týče. Aktivní a bojovný výkon musel hrstku fanoušků, z nichž velká část přála hostům, bavit. Bez gólů však na vítězství pomýšlet nelze a tak věřme, že fotbalová štěstěna si tu přesnou mušku schovala na jiné zápasy.

1. HFK Olomouc

1NAKLÁDAL Vojtěch Brankář
3KADLEC Jan Hráč v poli 41'
4BUČEK Ondřej Hráč v poli
5VEJVODA Roman Hráč v poli 38'
8FILÍPEK Štěpán 7 Hráč v poli
9NOVOTNÝ Vojtěch Hráč v poli
10SVRČINA Tomáš 12 Hráč v poli
13PAVELKA David Hráč v poli
15NEMETH Jan 6 Hráč v poli
16ČERVENKA Petr 2 Hráč v poli
17KACHLÍK Marek 18 Hráč v poli 43'
7KOTŮLEK Martin 8 Hráč v poli
12LANG Jan 10 Hráč v poli
18ZEMAN Ondřej 17 Hráč v poli 65'
2ŽÍDEK David 16 Hráč v poli
6MÁDR Michal 15 Hráč v poli

Šumperk

31BÍLÝ Richard Brankář
5OSTROKON Artem 11 Obránce
2PURZITIDIS Paris Obránce
8SMRŽ Marek Obránce 84'
10JURÁSEK Robert Obránce
4LINET Petr 7 Záložník
17ANTL Martin Záložník
14NÍZKÝ Filip Záložník
15NOVÁČEK Petr Hráč v poli
21LAVROVIČ Stanislav 19 Záložník
23STRNAD Patrik Záložník 88'
19ELŠÍK Marek 21 Útočník
7OSTROVKA Yevhen 4 Útočník
11HORKÝ Marek 5 Záložník