Znak klubu HFK Olomouc

Divizní áčko vyráží o víkendu do Olomouce, čeká jej HFK

Jeden z nejdůležitějších zápasů jara čeká šumperské divizní áčko v sobotu 15. dubna dopoledne. Od 10:15 se rozeběhne duel 18. kola divizní skupiny E mezi celky HFK Olomouc a FK Šumperk. Náš klub tak bude usilovat o bodový zisk na půdě aktuálně posledního týmu tabulky. A zároveň celku, který na jaře získal z dvanácti možných plných šest bodů. Tedy stejně tolik, co za celý podzim. Případné vítězství by hanácký celek dostalo před ten náš. A to se, jak všichni věříme, nestane.

Naši hráči mají soupeři co oplácet, na podzim ve značně nepovedeném utkání podlehli HFK doma 0:3. Ten zápas začal vlastním gólem Roberta Juráska. Poté se prosadil kanadský útočník Stephen Hwedieh (v lednu přestoupil do Kozlovic). A třetí gól hostů vstřelil další hráč, který již v HFK nepůsobí. A to aktuálně náš záložník Petr Nováček.

Do jara vstoupil olomoucký tým dvěma prohrami v řadě, když nestačil v derby na Šternberk (0:1) a následně ani na Slavičín, když prohrál na půdě favorita (1:3). Poslední dva duely ale HFK vyhrálo. Nejprve doma porazilo 3:1 Skaštice, následně v dalším derby přehrálo Přerov 2:0. A je tak patrný progres soupeře. V minulém zápase se dvěma góly blýskl Vojtěch Novotný, který na podzim 2014 krátce hostoval i v našich žákovských týmech. Prošel ale také Slováckem či výběry Prostějova.

Duel 18. kola začne v sobotu 15. dubna v 10:15 na stadionu HFK Olomouc v městské části Holice. Na tomto stadionu se dříve hrála i druhá liga, HFK v ní působilo dlouhých 9 let. Nyní se oba týmy utkají o důležité body v divizní soutěži. Řídit utkání bude pan Martin Šafrán. Další tři zápasy kola pak již byly s ohledem na aktuální počasí odloženy. O náhradních termínech duelu Bzenec – Přerov a Zbrojovka B – Slavičín se teprve rozhodne. Zápas Vsetín – Baťov pak byl odložen na 31. 5.