FK Šumperk vs. FK Nové Sady

3 - 2
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
14. 5. 2023 16:30 Divize E 2022/2023 22. kolo 200

Delegace rozhodčích

RozhodčíDelegát
JAHODA JaroslavPEŘINA Pavel

Reportáž

Neuvěřitelnou zápletku napsal duel 22. kola divizní skupiny E a nutno dodat, že tomu snad již chyběl jen Josef Csaplár na tribuně. Na té však nechyběl například trenér rozjetého Uničova, který v MSFL oslavil dopolední výhrou 7:0 nad Frýdlantem sérii 10 vítězství v řadě. A ani odchovanec klubu a dlouholetá opora Sigmy Michal Vepřek. Dlouhou dobu se pak zdálo, že naopak  šumperská série bez porážky vezme za své.

Na úvod zápasu měl přitom na kopačce úvodní gól Miloš Šidlík, který po akci Nízkého a Nováčka zakončoval sám před Kofroněm. Zamířil však bohužel přímo do míst, kde stál novosadský brankář. O tři minuty později poprvé zahrozili hosté, ale o to nebezpečněji. Nejprve Kreizl vytáhl výbornou koncovku, ale soupeř se dostal zpět k míči a přenesením na zadní tyč se do obrovské šance dostal Dominik Opatřil. Ten nezaváhal a otevřel skóre zápasu.

Druhá branka padla po velmi podobné situaci a opět do šumperské branky. Hosté rozehráli roh, po něm Nové Sady využili závaru ve vápně a opět zakončoval nabíhající Dominik Opatřil. Druhou trefou v utkání tak podtrhl nepovedený úvod v podání šumperského týmu. Dlouhé minuty se pak oba celky jen zastřelovaly. Zvláště náš tým nedokázal v solidních šancích poslat míč mezi tyče. A tak se skóre do změny stran již neměnilo.

Rostoucí tlak nakonec slavil úspěch

Do druhého poločasu se rozhodli šumperští trenéři provést dvě změny. Místo Nováčka přišel na trávník Petr Linet, na kraj zálohy místo Ostrovky pak Marek Elšík. A oba hráči byli vidět. Zatímco hosté postupně ztráceli svůj vliv na dění v utkání, šumperští hráči neustále zvyšovali tlak. A vypracovávali si i šance. Bohužel z nich se dlouho střelecky nedařilo korigovat skóre. Ve vyložených pozicích neuspěli Linet ani Strnad.

Rostoucí převaha pak získávala odezvu i ze strany publika, které zároveň těžce neslo i dva verdikty rozhodčích. A to neodpískaný hraniční zákrok na Strnada ve vápně, i následně znovu diskutabilně posouzenou ofsajdovou situaci u náběhu Lineta. Nakonec se ale Šumperk branky, která by ho vrátila do hry a ve kterou všichni doufali, dočkal. Na pravém křídle se uvolnil Martin Antl a jeho centr propadl až k PETRU LINETOVI. Ten už tentokrát nezaváhal a k tyči snížil.

Tenhle gól ze 78. minuty vlil týmu další krev do žil a za chvíli bylo vyrovnáno. Po naprosto zbytečném faulu hostujícího Přikryla nařídil rozhodčí pokutový kop, který poslal PETR LINET do protipohybu brankáře – 2:2! Navíc ještě před rozehrávkou dostali žlutou kartu za vzájemné postrkování Šidlík s Bažatem. Zatímco hostující hráč za dvě minuty později dostal za další zbytečně tvrdý zákrok druhou žlutou a musel ze hry odstoupit, Miloš Šidlík zápas definitivně zvrátil na šumperskou stranu. V 88. minutě si naskočil na centr Ostrokona a hlavičkou rozpoutal radost na hřišti i v ochozech – 3:2!

Pošesté v řadě bez porážky

Strhující a nutno dodat zasloužený obrat prodloužil sérii bez porážky v podání šumperského celku na šest zápasů v řadě! V příštím kole však naše chlapce čeká velmi brzké vstávání a cesta na horkou půdu lídra ze Slavičína. Nicméně ten v tomto kole prohrál se Skašticemi a je tedy jasné, že i on je k poražení. Přejeme klukům hodně štěstí!

Šumperk

1KREIZL Martin Brankář
2PURZITIDIS Paris Obránce 55'
7OSTROVKA Yevhen 19 Útočník
8SMRŽ Marek Obránce
9ŠIDLÍK Miloš 21 Útočník 88'
83'
10JURÁSEK Robert 5 Obránce
12ANTL Martin Záložník
13HORKÝ Marek Záložník
14NÍZKÝ Filip Záložník
15NOVÁČEK Petr 11 Záložník
23STRNAD Patrik Záložník 88'
5OSTROKON Artem 10 Obránce
11LINET Petr 15 Záložník 78'
84'
27'
19ELŠÍK Marek 7 Útočník
21LAVROVIČ Stanislav 9 Záložník

Nové Sady

30KOFROŇ Zdeněk Brankář
2PŘIKRYL Filip Hráč v poli 82'
3BAŽANT Jiří Hráč v poli 83', 85'
85'
7POPELKA Martin Hráč v poli
10KRÁTKÝ Martin 17 Hráč v poli
11FLÁDR Zdeněk Hráč v poli
15KUCHARČUK Pavel Hráč v poli
18RUS Aleš Hráč v poli
21OPATŘIL Dominik Hráč v poli 14', 23'
32'
28ŽĎÁNSKÝ Filip 9 Hráč v poli
69NĚMEČEK Dominik 27 Hráč v poli
9NGUYEN Anh Tuan 28 Hráč v poli
17MARČÍK Adam 10 Hráč v poli
27SOBEK Rostislav 69 Hráč v poli