Znak klubu TJ Unie Hlubina

Půlhodina hrůzy určila ráz domácí premiéry

Takhle nepovedený vstup do jarní části sezóny neočekával nejspíš ani největší pesimista. I přesto, že po Havířovu čekal na náš celek další obrovský favorit soutěže, výborně hrající Hlubina, která v prvním utkání po zimní přestávce vyřídila 4:0 Břidličnou. A bohužel, stejné množství branek si schovala i do Šumperka. Co hřů, tři z nich nasázeli hosté během úvodní půlhodiny. A nic není platné, že to bylo do té doby z jediných třech výpadů soupeře.

17. 3. 2024
1 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
17. 3. 2024 15:00 Divize F 2023/2024 17. kolo 165

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
DOLEŽAL DavidŘEZNÍČEK TomášPETRÁSEK JanZAHRADNÍČEK Jan

Dlouhé čekání na obnovený start divizních bojů ze strany šumperských fanoušků je u konce. Bohužel, drtivá většina z nich po půlhodině zápasu s Hlubinou nejspíš doufala, že domácí premiéra je jen nějaký test nanečisto. Během pouhých třiceti minut totiž Hlubina na Tyršově stadionu skórovala ze všech útočních akcí a vedle jasně 3:0. Na tomto základu pak lídr divizní soutěže nakonec vystavěl jasné vítězství.

Co bylo platné, že se dlouhé minuty šumperský tým držel tvorby hry a míče. Jakmile se ho zmocnil soupeř, zle trestal chyby domácího celku. Ta první přišla hned ve čtvrté minutě, kdy se ostravský celek poprvé dostal k naší šestnáctce. Nicméně táhlý centr našel hlavu nabíhajícího Jana Marcini, jehož zakončení se od tyčky odrazilo do šumperské branky. Následně se více než čtvrthodiny snažil šumperský tým srovnat, vytvořil si zajímavé akce, ale ve finální fázi opět neměl dostatek přesnosti a razance.

A tak přišel další úder, doslova jako blesk z čistého nebe. Nepřesná přihrávka ve středu pole nastartovala akci hostů, ta skončila nešťastným zásahem ruky na hranici vápna. A z následného přímého kopu se míč nakonec po dvou tečích odrazil od zad naskakujícího Jana Tomka do sítě šumperské branky. A když o šest minut později naopak po šumperském přímém kopu hosté brilantně zahráli rychlý kontr a potrestali špatné pokrytí hráčů, bylo prakticky po zápase. Posila z Baníku Denis Látal totiž po dvou zákrocích Kreizla dorážel pohodlně na 3:0 do prázdné branky.

První gól na jaře? Strnad proměnil penaltu

Nutno dodat, že Hlubina podporovaná početnou skupinou svých fanoušků odehrála smrtící zápas. A i s úroky vrátila šumperskému celku prohru z podzimního vzájemného střetnutí. To naopak náš tým dokázal v Ostravě proměňovat šance a vyhrát 2:0. Zatímco soupeř téměř celé utkání držel míč a útočil. Mimochodem, až doposud je to stále jediná domácí ztráta Hlubiny v této sezóně.

Jenže kde ty loňské sněhy jsou. I v Havířově to nelepilo, a to ani teď doma proti dalšímu favoritovi, posílenému o výborně hrající kluky z ostravského Baníku. Druhý z nich, Jan Nevřela, přidal v 59. minutě další branku a skóre 0:4 již vypadalo opravdu hrozivě. Co bylo sympatické, byť samozřejmě za tohoto vývoje duelu náboj opadl a hlavně šumperskému celku se již lepila nervozita a částečně i frustrace z vývoje na kopačky, nevzdal to. A dostal se po několika zajímavých akcích i penalty, když byl ve vápně sražen Tomáš Morong.

Nařízený pokutový kop nekompromisně pod břevno pověsil Patrik Strnad, a aspoň mírně tak hojil popáleniny na duši šumperských příznivců. Těm je potřeba poděkovat za přízeň i návštěvu utkání a omluvit se za nepovedené utkání.

FK Šumperk – TJ UNIE HLUBINA 1:4 (0:3)

Góly: 84. Strnad (pen) – 4. Marciňa, 22. Tomek, 27. Látal, 59. Nevřela. Žluté karty: Horký, Šidlík, Strnad – Nevřela, Petrík. Diváci: 165. Rozhodčí: David Doležal.
FK Šumperk: Kreizl – Ostrovka (46. Slatinský), Smrž (46. Stašák), Šidlík, Linet (46. Liďák), Horký, Nováček, Elšík (62. Morong), Nízký, Strnad, Antl. Trenéři: Tököly, Merta.
TJ Unie Hlubina: Otoupalík – Fréborg, Tomek, Dybal, Förster, Sasko (80. Vykopal), Kalay (76. Badalyan), Marciňa (62. Petrík), Nevřela, Bělíček, Látal (46. Hrušovský). Trenéři: Skotnica, Petrov, Bukovský.