Znak klubu SFC Opava

Dorostenci marně doráželi na favorita z Opavy

Neděle 17. března prostě radost do duší šumperských fanoušků nepřinesla. Naopak, prohra mužů proti Hlubině v poměru 1:4 jen završila neúspěšné snahy našich výběrů v ten den. A mrzení nesnižuje ani skutečnost, že všechny tři výběry nastoupily proti celkům z úplné špice tabulky. Dorostenci totiž přivítali Opavu, která jednoznačně míří za postupem do nejvyšší soutěže. Po výhře staršího dorostu v Šumperku se náskok na soupeře v bojích o postupové místo navýšil již na 18 bodů. Správné označení? Ano – propastný rozdíl.

Starší dorost

17. 3. 2024
0 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
17. 3. 2024 10:00 Moravskoslezská liga st. dorostu 2023/2024 17. kolo 68

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2
HABERMANN LubomírBRÁZDIL PetrONDRÁČEK Jakub

Po těsné prohře na půdě Znojma čekal na šumperský starší dorost souboj těžšího kalibru. Na Tyršův stadion dorazila Opava a SFC potvrdilo své ambice. Těmi není nic jiného než postup do nejvyšší soutěže. Na čele mají Slezané náskok již osmi bodů na osmnáctku Sigmy, ale plných osmnáct na pátý Třinec. To je prakticky poslední konkurent společně s Líšní, která má o další dva body méně,  kdo ještě může Opavu připravit o postup. Cestu k tomuto snu pak náš dorost favoritovi nijak nezkomplikoval.

Hosté se hlavně prosadili poměrně rychle, čímž se uklidnili. Již v sedmé minutě se trefil Kryštof Hendrych, který s fotbalem začínal v Kylešovicích. Poté se dlouho dařilo našemu celku držet těsný výsledek a snažit se vyrážet do možných rychlých brejků. Jenže neúspěšně, avšak ani Opava se nedokázala do pauzy prosadit. Velmi důležitou pojistku přidal soupeř krátce po změně stran. To se trefil Alex Blahut a bylo z toho vedení 2:0. Definitivní konec naději pak přišel s penaltou po faulu. V 73. minutě i přesto, že v utkání výborně chytající Hýžďal vystihl směr střely Michaela Vladaře, hosté zvýšili na 3:0.

Konečný účet zápasu pak podtrhl gólem v 88. minutě Jakub Prohászka. Opavané tak získali po výhře 4:0 plný počet bodů.

FK Šumperk U19 – Slezský FC Opava U19 0:4 (0:1)

Góly: 7. Hendrych, 50. Blahut, 73. Vladař (pen), 88. Prohászka. Žluté karty: Hejhal (SFC). Rozhodčí: Lubomír Habermann. Diváci: 68.
FK Šumperk U19: Hýžďal – Sroka, Minář, Nevrlý (82. Lepka), Zelinka, Jiroš, Slezák (82. Mazák), Achilis, Kucharčuk, Vaňourek, Doležal (82. Barvínek).
Slezský FC Opava U19: Kramář – Hendrych (46. Strnadel), Hejhal, Buchta (62. Dědík), Blahut, Cileček, Hendrych, Kokeš (53. Mrovec), Pecník (73. Prohászka), Vladař, Pawlik.

Mladší dorost

17. 3. 2024
1 - 8
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
17. 3. 2024 12:15 Moravskoslezská liga ml. dorostu 2023/2024 17. kolo 45

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2
BRÁZDIL PetrHABERMANN LubomírONDRÁČEK Jakub

Po vítězství na půdě Znojma se šumperský mladší dorost představil doma, ale už dlouho dopředu bylo jasné, že opavský celek bude podstatně těžší kalibr. Zatímco Znojmo totiž bylo v tabulce v těsné blízkosti šumperských dorostenců, Opava je třetí za výběry Baníku U16 a Sigmy U16. A papírové rozdělení sil se v utkání potvrdilo. Opava navázala na drtivé vítězství s Karvinou U16 (12:3) a v Šumperku zvítězila jasně 8:1. O osudu zápasu rozhodl první poločas, kdy Opava vykročila za vítězstvím pěti góly.

Podobně jako starší dorostenci i v tomto utkání Opava vykročila za vítězstvím velice rychle a v deváté minutě Petr Kramář otevřel skóre. O osm minut později přidal první gól v zápase Jakub Prohászka, který stihl v utkání nakonec zkompletovat hattrick. Co je potřeba zmínit, tak hosté vystoupili do utkání se starším výběrem a naopak za naše dorostence opět chytal ještě věkem starší žák Filip Vondra, kterého pak doplnili i jeho vrstevníci Brázda, Šalamoun a Vaculík. Jediný šumperský gól zaznamenal Max Ježek, který v 66. minutě přišel na hřiště a hned vzápětí se trefil. Aspoň tak zmírnil konečnou vysokou prohru.

FK Šumperk U17 – Slezský FC OPava U17 1:8 (0:5)

Góly: 67. Ježek – 17., 23., 47. Prohászka, 9., 34. Kramář, 25., 54. Bolík, 89. Novotný. Žluté karty: Lepka – Novotný. Rozhodčí: Petr Brázdil. Diváci: 45.
FK Šumperk U17: Vondra – Hájek, Horký, Látal, Lepka, Vlk (46. Šalamoun), Mazák, Ferron, Kopecký (32. Brázda, 77. Churavý), Kodeš (66. Ježek), Barvínek (46. Vaculík).
Slezský FC Opava U17: Brindžák – Novotný, Kropáček (53. Jašek), Prohászka, Jančík, Šlupina (46. Faldýn), Oravec (59. Masopust), Bolík, Brož, Kožík, Kramář (53. Haloda).