Znak klubu HFK Olomouc

Třízápasový týden završilo vítězství proti HFK

Sedm dnů, tři zápasy. Program, který je typický spíše pro ostrovní fotbal, se tentokrát přenesl i na šumperskou umělku Tyršova stadionu. Náš divizní výběr nejprve v neděli 3. 2. porazil Čechovice vysoko 9:0, v týdnu v pozdních hodinách podlehl těsně Jeseníku a vše zakončil proti HFK. S olomouckým týmem dokázal uspět až díky brankám v závěru utkání. Během tří minut skórovali Linet, Liďák a Stašák, nakonec tak slavili svěřenci dua Tököly – Merta výhru 3:0.Během následujícího týdne bude divizní celek trénovat a další zápasový test přijde v sobotu 17. 2., kdy přivítáme Rýmařov. Zápas opět začne v 11:00 a vstupné je zdarma.

V dresu HFK chyběl na hřišti náš bývalý kapitán Paris Purzitidis, nicméně do Šumperku dorazil a utkání sledoval aspoň ze střídačky. Za příjemného a slunečného počasí se pak odehrál zajímavý duel. Na obou stranách si týmy vypracovávaly nadějné akce, dlouho však chyběla hlavně finální fáze. Zatímco náš celek v prvním poločasu z mnoha centrů i standardních situací vytěžil jen několik velmi nebezpečných střel mimo, hosté naopak po změně stran skórovali. Dorážka po rohovém kopu však přišla z ofsajdu.

Skóre se tak měnilo až v závěru utkání. V 85. minutě vypracoval gólovou pozici pro PETRA LINETA na křídle hrající Marek Elšík. O minutu později navázal na Linetovu trefu DOMINIK LIĎÁK, kterému také servíroval finální přihrávku Elšík. A v 87. minutě pak po samostatné akci pečetil na konečných 3:0 MARTIN SKALSKÝ.

FK ŠUMPERK – HFK OLOMOUC 3:0 (0:0)

Góly: 85. Linet, 86. Liďák, 87. Skalský. Rozhodčí: Jakub Ondráček. Diváci: 70.
FK Šumperk: Bílý (46. Kreizl) – Smrž, Antl, Morong (46. Minář), Horký (46. Šidlík) – Ostrovka (65. Slatinský), Nováček (65. Stašák), Skalský, Stašák (30. Elšík) – Linet, Slatinský (30. Liďák).