Znak klubu FK Šumperk

Důrazný debut v přípravě, áčko porazilo Čechovice 9:0

Úvodní únorový víkend přinesl také první zápasový test našeho divizního výběru. Na domácí půdě přivítali svěřenci dua Tököly – Merta celek krajského přeboru, TJ Sokol Čechovice. Utkání nakonec skončilo jasným vítězstvím 9:0. Ke cti soupeři patří, že se po celé utkání snažil hrát zajímavý fotbal. Na hřišti se poprvé v šumperském dresu prezentoval Jakub Slatinský, který je momentálně v týmu na testech. Hráč, který prošel mládeží Sigmy, usiluje o místo v kádru pro jarní část sezóny. Další příprava je na pořadu již ve středu 7. 2., kdy od 18:00 fotbalisty Jeseníku.

Do zápasu vstoupil náš celek bez dvou absentujících hráčů, Patrika Strnada a Filipa Nízkého, jinak byl ovšem kompletní. Nechyběl ani Jakub Slatinský. Čerstvě dvacetiletý hráč začínal s fotbalem v Lužicích, v obci u Hodonína. Právě přes něj zamířil poté do Sigmy, kde v mládežnických výběrech strávil 5 sezón. Na začátku letošní sezóny se přesunul do Kozlovic, kde sice naskočil do 14 zápasů, ale odehrál jen 253 minut. Gólově se prosadil v derby proti Přerovu, kdy v 92. minutě pečetil na konečných 3:0 pro Kozlovice.

Gólově se prosadil i v nedělním přípravném utkání proti Čechovicím. Úvod zápasu však patřil, co se zařizování branek týče, jiným hráčům. Ve 4. minutě po nabídce Elšíka otevřel skóre Antl, který právě se Slatinským strávil úvod duelu netradičně v útoku. O tři minuty později aktivní Elšík donutil soupeře k vlastní brance, ve třinácté minutě úřadoval znovu. Tentokrát po Elšíkově nahrávce skóroval Yevhen Ostrovka. Ten se prosadil znovu ve 26. minutě, tentokrát mu nahrával Antl. Poločas tak náš celek ovládl jasně, 4:0.

Krutý čtyřgólový závěr pro hosty

Ve druhé půli se čekalo na první gól trochu déle, pak si ale duo Antl – Elšík otočilo, oproti prvnímu gólu zápasu, role. Antl poslal krásnou přihrávkou Elšíka za čechovickou obranu a šumperský hráč přes vyběhnutého brankáře krásným lobem zvýšil na 5:0. Hořký pak byl pro hosty hlavně závěr zápasu. V 77. minutě se po Linetově asistenci prosadil novic Slatinský. O minutu později si pak gólovou spolupráci střihli Šidlík a zakončující Skalský. Dalších dvou branek v rychlém sledu se dočkali diváci v rozmezí 85. a 87. minuty. Nejprve po samostatné akci skóroval Stašák a na konečných 9:0 uzavřel po Šidlíkově přihrávce Linet.

Vstup do zápasové přípravy na jarní část sezóny tak vyšel výsledkově skvěle. I tak trenér Pavel Tököly našel aspekty, na kterých je potřeba pracovat. Další možnost poměřit své síly pak budou mít naši fotbalisté již ve středu 7. února, od 18:00 přivítáme na umělce divizního rivala z Jeseníku. Nabitý týden uzavře zase o víkendu, v sobotu od 11:00, domácí zápas s HFK Olomouc. Všechny fanoušky srdečně zveme.