Znak klubu FK Šumperk

Muži začnou přípravu v polovině ledna

Přípravu na jarní část zatím velmi dobře rozehraného ročníku 2023/2024 začne mužský tým v polovině ledna 2024. I nadále bude poté působit divizní kádr pod taktovkou trenérské dvojice Pavel Tököly – Petr Merta. Divizní jaro začne 10. března, náš celek se vydá k prvnímu odvetnému utkání do Havířova. Zápasová příprava pak bude čítat šest duelů. Všechny se odehrají na naší umělce, a mezi soupeři je například divizní rival z Jeseníku či účastníci jiných divizních skupin. Chybět nebude ani zajímavé derby se Zábřehem.

Nejvydařenější podzim za poslední roky má za sebou šumperský divizní celek. Přezimuje na skvělém třetím místě soutěže, s pětibodovou ztrátou na první Hlubinu. Nicméně v zádech má naopak náš celek silnou skupinu pronásledovatelů. Ještě sedmý Vratimov ztrácí jen dva body. To vše rozhodně naznačuje, že divizní jaro ve skupině F bude nesmírně dramatické. A v každém kole bude o co hrát.

Soustavná příprava týmu na jarní část sezóny začne 17. ledna a první přípravný zápas se odehraje v sobotu 3. února od 11:00 proti Sokolu Čechovice, účastníkovi krajského přeboru. Následovat budou zápasy s Jeseníkem, HFK Olomoucí, Rýmařovem, Letohradem a vše završí derby se Zábřehem. To se odehraje týden před startem soutěžního jara, a to 2. března od 11:00.