Znak klubu FK Šumperk

Mladší přípravka vyhrála ostravský FEA3CUP

Výborně! Po úspěšné cestě letošním ročníkem Planeo Cupu se mladší přípravka prezentovala na halovém turnaji v ostravském Campusu. Turnajem prošli kluci bez jediné porážky a tak si a konci po zásluze převzali pohár pro vítěze! Turnaj pořádaný Slovanem Ostrava měl navíc velmi kvalitní obsazení, o to je tento úspěch cennější. Druhé místo vybojoval celek MFK Vítkovice a třetí skončil FK Třinec.

Celý turnaj se odehrál v sobotu 2. prosince, kdy zatímco v drtivé většině domácností probíhaly finální přípravy na první adventní neděli a v nejvyšší soutěži se odkládaly zápasy, tak v Ostravě se hrálo. Dopoledne absolvoval náš tým skupinovou fázi, kdy mezi čtyřmi soupeři narazil i na polský celek Progress Andrychow. Právě ten se později stal hlavním konkurentem ve skupině, těsně mu však utekl postup do zlaté finálové skupiny. Tam z té naší základní tak postoupil jen šumperský celek.

Právě výběr z Andrychowa, z města kousek za česko-polskými hranicemi, byl také prvním soupeřem našich kluků. Po tuhém boji náš vstoupila naše mladší přípravka do turnaje úspěšně těsnou výhrou 3:2. V druhém utkání pak náš celek přehrál i Hlučín, a to 3:1. Následovaly vysoké výhry 5:1 nad Kroměříží a 4:0 s Frýdkem-Místkem. Náš tým tak suverénně z prvního místa bez ztráty bodu a se skóre 15:4. Po obědě tak mělo čekat velké vyvrcholení kvalitně obsazeného turnaje. A náš celek do něj vstupoval s ambicemi na medaile.

Bez prohry i ve finálové skupině

Důležitý byl vstup do této fáze turnaje a ten vyšel. S Prostějovem si náš celek poradil 4:1 a založil tak důležitý zisk pro další pokračování zlaté skupiny. V něm na nás totiž čekaly celky Vítkovic a Třince. Právě Vítkovice přitom měly být největší favorit na vítězství, když na úvod skupiny přejely Třinec 4:0. Ale po remíze 1:1 zůstaly oba celky ve hře o celkové vítězství. Jenže Vítkovice následně prohrály s Prostějovem a našemu celku se otevřela šance na triumf. V náročném duelu s Třincem opět vybojoval Šumperk remízu 1:1.

Bylo tak jasné, že cesta za celkovým vítězstvím vede přes tři body ze zápasu s Kyjovem. A to se podařilo, kluci vyhráli 1:0 a celý turnaj vyhráli se tříbodovým náskokem před Vítkovicemi a Třincem.