Logo týmu Sokol Bratrušov

Rezerva vyzve v souboji dvou nejlepších celků jara Sokol Bratrušov

Fotbal je v prvé řadě hlavně zábava. V soutěžích jako je okresní přebor neoddiskutovatelně. A proto je nám ctí oznámit, že v neděli 7. května přivítáme na hlavní travnaté ploše Tyršova stadionu SOKOL BRATRUŠOV. Derby dvou sousedních obcí začne ve 14:30 a vstupné je na něj zdarma. V provozu bude gril, výčep, stánek s občerstvením, k dispozici bude v omezeném nákladu i tištěný program. Tento zápas prostě bude ta ryzí fotbalová zábava. A věříme, že oba výběry budou mít pořádnou diváckou podporu. A půjde o velice pikantní souboj, kdy se proti sobě postaví členové výkonného výboru FK Šumperk, tedy Bohdan Hecl a Bořivoj Bartoš. Vše, co o zápasu potřebujete vědět, najdete v následujícím článku.

Šlágr kola okresního přeboru: Derby dvou sousedů

Pokud jde o šumperský okres, je náš klub největší fotbalovou značkou v regionu. Je to logické vzhledem k tomu, že naše město je jednoduše největší obcí okresu. Nic to nemění na tom, že za fotbalovým potenciálem Šumperska stojí i vesnické kluby řízené nadšenci a srdcaři. Bratrušovský Sokol je tradiční fotbalovou baštou, byť bohužel (což je však globální problém) v současnosti nedisponuje mládežnickými výběry. Provázanost obou obcí není pouze na úrovni cyklostezky spojující Šumperk a Bratrušov. Vedoucím týmu Sokola a pro neděli i hráčem, který se tak postaví proti svým, je Bořivoj Bartoš starší, člen výkonného výboru FK Šumperk. Po jeho boku naskočí do zápasu i jeho syn.

Minimálně šumperskými mládežnickými výběry pak prošla spousta dalších hráčů z kádru Bratrušova. Ti se tak vrátí na místo, ke kterému je pojí vzpomínky na nejen žákovské soutěže. Na druhé straně pak v šumperském dresu po boku mladíků nastoupí i Bohdan Hecl. Co se týče hráčů z hlavního mužstva, to bude hrát ve stejný den v Baťově, takže se s výraznějším posílením počítat nemůže. Nicméně jsme moc rádi, že nás znovu reprezentují kluci, kteří nedávno váleli v dorostu – Martin Jecu, Vojta Klimek, Patrik Přikryl a další. Moc si toho vážíme. Díky kluci.

Oba týmy hrají na jaře výborně. Bratrušov má na kontě ze šesti zápasů z možných 18 bodů plných 15. Šumperk B pak ještě o dva body více. Takže se na Tyršáku střetnou dva nejlepší týmy jarní části sezóny v Okresním přeboru OFS Šumperk. V průběžné tabulce pak šumperští hráči poskočili díky skvělým výsledkům na jaře již na osmé místo, Bratrušov pak na čtvrtou pozici. Oba celky v soutěži dělí sedm bodů.

Zápas se vším servisem: gril, občerstvovna, program…

I tyhle zápasy v okresním přeboru si zaslouží svou pozornost. Využíváme možnosti a prodlouženého víkendu a rozhodli jsme se duel přesunout na hlavní travnatou plochu Tyršova stadionu. To znamená jediné. V provozu bude gril se standardní nabídkou pochutin jako během divizních zápasů, výčep, občerstvení pod pergolou, také tištěný program a samozřejmě hlasatel. Program bývá standardně k mání na pokladně, která však s ohledem na skutečnost, že vstupné je zdarma, nebude. Takže – tištěný program bude tentokrát umístěn u občerstvení na pultu, a to ve standardním nákladu jako na utkání divizního týmu.

To znamená, že na zub bude k mání cigárko i klobáska, grilovaný hermelín, a to vše za standardní ceny. Dva kousky skvělého cigárka za libových 60 Kč, klobáska ještě levnější. Točit se bude samozřejmě pivo našeho partnera, pivovaru Holba Hanušovice (konkrétně Šerák). V klasické podobě bude zdarma k mání i zápasový program, tedy čtyřstránkový bulletin formátu A5.

Pro fanoušky Bratrušova ideální doprava

Začátek utkání ve 14:30 je pak naprosto ideální i pro všechny fanoušky a vůbec občany Bratrušova, kteří by chtěli přijet podpořit své chlapce. Z Bratrušova jezdí ideálně načasovaný linkový autobus. Ve 13:42 odjíždí od zastávky Bratrušov, Obchod, následně pak ve 13:44 ze zastávky restaurace U rychty. Vystoupit je ideální v Šumperku u Mototechny (příjezd ve 13:52) či na konečné, tedy na autobusovém nádraží (ve 13:55).

I návrat do Bratrušova vychází pro příznivce soupeře pohodlně. Z autobusového nádraží odjíždí linkový autobus v 17:20 ze stanoviště 12. Takže bratrušovské publikum má možnost ještě po utkání stihnout občerstvení. Jen pozor, zpáteční spoj nezastavuje na zastávce u Mototechny.

Přijďte podpořit fotbalové srdcaře

Samozřejmě, že i okresní přebor je pořád a stále fotbalová soutěž. Takže se bojuje o co nejlepší výsledek, o co nejlepší umístění v tabulce, o každý gól a bod. Mnozí ale potvrdí, že i o co největší žízeň. Pro mnoho hráčů této soutěže i je to možnost, jak zůstávají aktivní u své milované zábavy. A jsme rádi, že můžeme klukům z našeho, ale i soupeřova celku tuto zábavu aspoň trochu povýšit. Tento zápas bude samozřejmě o gólech, fotbalu, o derbíčku. Ale hlavně o oslavě fotbalu.

I proto budeme rádi, když přijdete v jakémkoliv množství podpořit oba celky, zatleskáte hráčům, povzbudíte je. A samozřejmě oceníte jejich výkony. Utkání začíná v neděli 7. května od 14:30 na Tyršově stadionu v Šumperku. Tak se stavte.