Šumperk - Uničov (4. 3. 2023)

Cenné vítězství nad třetiligovým Uničovem

Velmi cenného vítězství dosáhli šumperští muži v souboji proti Uničovu. Ten měl původně vstoupit v tomto víkendu do jarního ročníku MSFL, ale duel s Kvítkovicemi si Hanáci odložili. V Šumperku tak měli prezentovat nachystanost na mistrovské boje, nicméně Uničov se musel popasovat i s četnou absencí. Nakonec se ale nepopasoval s aktivním a bojovným výkonem šumperského celku, který dokázal Uničov porazit 2:0 a aspoň takhle mu oplatit podzimní vyřazení z MOL Cupu.

4. 3. 2023
2 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Počet diváků
4. 3. 2023 13:00 50

Zatímco během týdne zalévalo sluníčko Šumperk příjemnými paprsky, tak v sobotu od 13:00 začínalo přípravné derby v nepříliš teplém počasí provázeném navíc studeným větrem. Na umělce se však servíroval zápas, který musel všechny, kteří našli odvahu v chladném počasí přijít zápas omrknout, zahřát. Uničov pak do Šumperku dovezl zajímavou sestavu včetně Marka Hausknechta, který ještě nedávno bavil i šumperské publikum. I tentokrát dokázal, že i v kádru účastníka MSFL může být klíčovou postavou týmu.

Hanáci postrádali kanonýra Krče i špímachra Ambrozka. Tak představili v Šumperku silný kádr, včetně talentovaného Coufala, zmiňovaného Hausknechta, poté Komendy, Vichty, Svobody a dalších. Právě Jakub Svoboda byl prvním, kdo v zápase zapsal větší šanci, ale trefil jen konstrukci branky. Jedním dechem je potřeba dodat, že náš celek se nedostával oproti papírovým předpokladům pod tlak, ale se soupeřem, který v tomto víkendu měl začít jarní část třetí ligy, držel krok. Kreizl tak v první půli moc práce neměl, i díky velmi solidní práce obrany. Ta se sice pár nepřesností dopustila, ale hosté toto nedokázali potrestat. I díky velmi dobré podpoře záložníků, i zásluhou důrazného Martina Antla.

Nakonec o výsledku první půle rozhodla chyba na druhé straně. Po ztrátě míče se dostal do obrovské šance Petr Linet a dlouholetá opora týmu, kterou trenéři Tököly s Mertou postavili na hrot, si poradila v koncovce zkušeně. Šumperk rázem vedl 1:0 a dá se říci, že i zaslouženě. Hosté se sice snažili hrozit, v koncovce však nebyli dostatečně přesní. Poločas tak skončil těsným vedením našeho celku.

Návrat Ostrovky a pojistka Strnada

Do druhé půle nastoupil na kraj obrany místo Juráska Ostrovka, místo Zelinky s Lavrovičem pak přinesli čerstvé síly do zálohy mladíci Musílek s Elšíkem. Svým pohybem poté dělali soupeři problémy, Ostrokon důrazem v obraně, ale i ve vápně soupeře. Po jednom z rohových kopů totiž Ostrokon naskočil na hlavičku, zkušený brankář Uvízl ale míč dokázal zachytit. I tak se velice brzy měnil stav zápasu. Po faulu na Antla kopal přímý kop po chvilkové strkanici, tolik netypické pro přátelské utkání, Patrik Strnad. A i tentokrát prokázal kvality přesného exekutora standardních situací, byť mu výrazně pomohla teč o zeď. Uvízl se po míči, který změnil trajektorii, natahoval marně – 2:0!

Na poslední půlhodinu pak přišel na hřiště po ročním čekání způsobeném zdravotními problémy Evžen Ostrovka, v krátkém sledu přišly i příchody Nováčka, Horkého a Vaňka. Prostřídaná soupiska pak v závěru čelila tlaku soupeře, Uničov se nehodlal smířit s nulou na kontě vstřelených branek, natož s prohrou. Jenže nezměrná bojovnost i jistota Kreizla hostům kazily plány. A když už se podařilo Uničovu překonat šumperského brankáře, tak za něj zaskočil na poslední chvíli Horký a odkopl balón do bezpečí. Naopak to byl dokonce Šumperk, kdo měl na kopačkách další pojistku. Po pravém křídle se prohnal expres jménem Adam Žák, dostal se za obranu a poté zkoušel na přední tyč obhodit vybíhajícího Uvízla. Míč však jen těsně skončil vedle tyčky.

I tak vítězné utkání v poměru 2:0 je dalším střípkem do zatím vydařené herní, ale i výsledkové přípravy na jaro.

Statistiky utkání

FK Šumperk – SK Uničov 2:0 (1:0)

Góly: 31. Linet, 52. Strnad. Bez karet. Diváci: 50.
Šumperk: Kreizl – Liďák (69. Vaněk), Purzitidis, Smrž, Jurásek (46. Ostrokon) – Nízký (65. Horký), Antl (65. Nováček) – Strnad, Zelinka (46. Musílek), Lavrovič (46. Elšík) – Linet (61. Ostrovka).
Uničov: Kvapil (46. Uvízl) – Saňák, Coufal, David, Svoboda, Hausknecht, Vichta, Komenda, Vybíral, Sečkář, Koutný. Střídali: Rabenseifner, Knebl, Blechta.