Znak klubu FK Šumperk

Na závěr přípravy vítězství proti Velkým Losinám

Generálku na jarní divizní boje značně okořenily vrtochy počasí. V sobotu 11. března totiž nejen šumperské ulice, ale i umělku Tyršova stadionu zasypal sněhový poprašek. A vydatný. Nicméně i tak se plánované přípravné utkání proti rivalovi z Losin odehrálo. A hlavně v první půli nabídlo výsledkovou dominanci šumperského celku. Ostré boje o bodové zisky začnou již příští víkend, 19. března by měl náš tým odehrát duel v Kozlovicích. Pokud si tedy počasí nevezme slovo.

11. 3. 2023
5 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas
11. 3. 2023 11:00

Kdysi hojně navštěvované derby, kdysi souboj dvou pár kilometrů vzdálených obcí v rámci jedné soutěže. Tentokrát se na umělku divizního Šumperku vydal účastník o úroveň nižší soutěže. Velké Losiny jsou po podzimu šesté, ovšem jen se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Jeseník. Krajský přebor Olomouckého kraje tak nabídne na jaře dramatickou podívanou a vyrovnané boje. Na ty ale v přípravném utkání nedošlo.

Velkou měrou se na zápasu podepsalo počasí. Od brzkého rána byl Šumperk hustě zasypáván čerstvým sněhem a protože před našim zápasem se na umělce hrálo ještě jiné utkání, v časovém okně nebylo sto hřiště zcela odklidit. Složité podmínky však byly pro oba kluby stejné a v prvním poločasu to byl náš tým, který diktoval tempo zápasu a aktivitou soupeře přemohl. Již v 17. minutě se prosadil křídelník Marek Elšík. Dlouho se poté domácí snažili přidat další branku, v závěru poločasu byla však jejich trvalá péče o navýšení skóre odměněna. A hned třikrát.

Ve 39. minutě se prosadil Filip Nízký po přihrávce Šidlíka, aby o čtyři minuty později naopak Šidlík využil finální přihrávku od Antla. Martin Antl pak byl příčinou i čtvrté šumperské trefy. Byl ve vápně faulovaný a k míči se u nařízeného pokutového kopu postavil Patrik Strnad. Šumperský vytříbený exekutor standardek završil fantastický závěr poločasu v podání našeho celku. Ve druhé půli již diváci tolik branek neviděli, ale dočkali se jedné trefy losinského celku. Nicméně konečné slovo měl opět Šumperk a v závěru zápasu se prosadil i Marek Smrž. Duel tak skončil vítězstvím 5:1.

Statistiky utkání

FK Šumperk – TJ Sokol Velké Losiny 5:1 (4:0)
Góly FK Šumperk: 
17. Elšík, 39. Nízký, 43. Šidlík, 45. Strnad (pen.), 85. Smrž.
Sestava: Kreizl – Jurásek (46. Horký), Smrž, Liďák (60. Ostrovka), Ostrokon – Nízký (46. Musílek), Antl, Strnad (46. Žák), Nováček (77. Šidlík), Elšík (46. Lavrovič) – Šidlík (46. Linet).