Znak klubu FK Šumperk

Do konce podzimu přichází ze Sigmy brankář Richard Bílý

Šumperský divizní celek hlásí novou posilu. Talentovaný osmnáctiletý brankář Richard Bílý doplní Martina Kreizla. Vyřeší se tak nepříjemná situace, která vznikla po zranění Jakuba Žandy koncem přípravy. Záda totiž kryl teprve patnáctiletý, byť talentovaný brankář Danil Panin. Ten se nyní tedy plně může soustředit na výkony v ligovém dorostu. Bílý přichází pomoci šumperskému celku do konce podzimu, pak se vrátí do olomoucké Sigmy.

Osmnáctiletý gólman, který s fotbalem začínal v brněnském klubu FC Svratka, má na kontě čtyři reprezentační starty za národní tým do 18 let. Připsal si také start v MSFL v sezóně 2021/2022. Po třech utkáních, které v nabité konkurenci brankářů Sigmy strávil na jaře na střídačce, se dočkal premiéry na půdě rezervního týmu Jihlavy. Sigma vyhrála 2:0 a Bílého seniorská premiéra skončila tedy vítězně. V té samé sezóně byl ale nejvíc vytížený v dorosteneckém výběru U19, za který odchytal v nejvyšší soutěži 21 zápasů. Sigmě pomohl ke konečnému sedmému místu v tabulce.

V dosavadním průběhu sezóny stihl Bílý za výběr Sigmy U19 tři zápasy. Hned po svém příchodu pak naskočí do branky našeho celku. „Richard Bílý přichází do konce podzimu a pro nás je to doplnění brankářské dvojice. Skloubili jsme tak zkušenost a dravé mládí. Do branky pak Richard naskočí již v nejbližších dvou zápasech, kdy nahradí Martina Kreizla, který má volno,“ prozradil Ladislav Šabo, předseda FK Šumperk.