Znak klubu SFK Holešov

Zápas pravdy? Áčko pod novým koučem vyzve Holešov

Každý bod se počítá. Je pravda, že nám zatím počítání těch našich moc času nezabere, ale tím spíš je potřeba vyhlížet další zítřky. A hned v neděli 11. září přijde zápas, který může vše zlomit. Nový trenér, nová výzva. A za soupeře Holešov. Utkání proti celku z okraje Hostýnských vrchů začne v 16:00 a řídit ho bude Jakub Machorek. Po neúspěšném vstupu do sezóny pak přichází i krok směrem k fanouškům: vstup na utkání je zdarma.

Bídný vstup do sezóny: 5 zápasů – 0 bodů

Takový začátek sezóny v Šumperku nepamatujeme. V prvních pěti zápasech se nepodařilo celku ani jednou bodovat, ohromný kopec všeho špatného si pak divizní tým vybírá hlavně doma. První domácí utkání proti Kozlovicím rozhodl vlastní gól, druhé proti Šternberku penalta a třetí? Znovu vlastní gól. Skóre 0:7. O moc lepší to není ani se zápasy venku, 0:4 na Vsetíně a 1:3 ve Skašticích, to mluví samo za sebe.

Novým impulsem by měl být příchod nového trenéra. Na místo Zdeňka Opravila s Romanem Křepelkou nastoupil zkušený mládežnický trenér podepsaný pod mnoha talenty olomoucké Sigmy, a to Pavel Tököly. 59letý kouč tak přijal výzvu a od mládeže zamířil k mužskému týmu. I když i v Šumperku bude operovat s kádrem ve značné míře doplněným o mladíky dorosteneckého věku. A hlavně se bude muset popasovat i s početnou marodkou. Dalším faktorem je určitě i rozpoložení hráčů. To po takovém vstupu do nového ročníku není určitě ideální. Na druhou stranu do konce podzimu je pořád času dost vše napravit.

Na výhru čeká i Holešov

Ačkoliv má v tabulce divizní skupiny E celek z Holešova tři body, ještě v dosavadním průběhu sezóny nevyhrál. Hned na úvod utržil vysokou porážku od favorita z Brna, vzápětí ale urval remízu 2:2 v Kozlovicích. Následovala bezbranková remíza se Vsetínem a cenný bod ze Šternberka. V posledním kole však Holešov doma prohrál 1:3 se Skašticemi, duel na Střelnici vidělo 450 diváků. Červenou kartu v tomto zápase navíc viděl ukrajinský střelec Igor Semenyna, který tak proti nám nenastoupí.

Nastoupí však s největší pravděpodobností bývalý hráč Slovácka či Jihlavy Marián Kovář, který v nejvyšší soutěži odehrál 47 utkání, pravda většinou jako střídající hráč. Kvality ale určitě potvrdil a stále má, v nejvyšší lize nastřílel pět branek, v letošním divizním ročníku se prosadil zatím dvakrát. Není tedy divu, že zatím nechyběl ani minutu. To samé platí o mladém Simonu Daňkovi, který přišel do Holešova z Kroměříže. Stoprocentní minutáž má i brankář Radek Janalík, který na jaře předvedl v Šumperku výborný výkon.

Vzájemná bilance? Dva zápasy, dvě výhry

Po postupu Holešova byly vzájemné konfrontace obou klubů vlastně prvním setkáním v českých fotbalových soutěžích. A v minulé sezóně se stoprocentně dařilo našemu celku. Ačkoliv Holešov dlouho bojoval z posledního místa o záchranu, což se mu tedy podařilo, tak duely nebyly v žádném případě snadnou záležitostí. Na podzim náš tým vyhrál v Holešově 2:0, když se trefili Petr Linet a Ondřej Musílek. V odvetě na domácí půdě pak dlouho hosté usilovali o cenný bod v záchranářských bojích. Brankáře Kreizla však v celém utkání, kde sázel Holešov hlavně na obranu, ohrozili pouze jedinou střelou na branku. Výhru pak po závaru zařídil Filip Twardzik.

Navázat na tyto výsledky letos nebude snadné, na druhou stranu by to mohl být další motivační faktor. Že současný kádr má na to bodovat v divizních soutěžích naznačil v té pohárové, kdy v Břidličné bez problémů dokráčel k postupu a poté jen těsně podlehl Uničovu doma. Přitom Břidličná získala v divizní skupině F z posledních tří zápasů šest bodů. A Uničov je ve středu třetiligové tabulky. Tuhle herní kvalitu je potřeba nyní přenést i do divizní soutěže. A zapomenout na dosavadní nepodařené zápasy.

Vstup na utkání zdarma, výkop 11. 9. v 16:00

Duel 6. kola divizní skupiny E začne v neděli 11. září v 16:00 a vstup na něj je tentokrát zdarma. Věříme, že si spousta fanoušků najde cestu a přijdete podpořit naše hráče v tolik důležitém zápase. Utkání bude řídit trojice rozhodčích Jakub Machorek – Miroslav Nejezchleb, Jiří Macrineanu.

Kompletní program 6. kola divizní skupiny E 2022/23