Výběr 2013 na Planeo Cupu v Uničově (8. 9. 2022)

Výběr U10 bez ztráty bodu vyhrál I. předkolo Planeo Cupu

Stejný kousek jako klukům z týmu U9 se podařil i o rok starším chlapcům. Ti v Uničově vyhráli všechna čtyři utkání, každé jasným gólovým rozdílem. Bez ztráty bodu a s výborným skóre 31:6 si tak vybojovali postup do II. předkola oficiálního poháru mládeže FAČR. Navázali tak na výběry U8 a U9, které během tohoto týdne také v I. předkole uspěly. Druhým postupujícím týmem se stal Šternberk, naději na postup ze třetího místa živí domácí Uničov.

Naše chlapce čekal v pětičlenném turnaji náročný los, když museli všechny čtyři zápasy absolvovat bez větší přestávky v jednom sledu. Již od začátku si však sehraná parta dokázala s nástrahami turnaje poradit. V úvodním duelu přehráli Šternberk 6:2, hned poté si poradili s olomouckým HFK v poměru 10:2. Důležitý krok k postupu a k vítězství přišel v souboji proti Bruntálu, kluci uspěli poměrem 7:2 a stačilo tedy k definitivě porazit v posledním svém utkání turnaje i domácí Uničov. V tomto zápase zavřela obrana našeho celku klec, nepustila jediný gól a naopak jich osm nastřílela. Impozantní výkon během celého turnaje a jasný postup.

O druhé místo znamenající přímou kvalifikaci do II. předkola se pak v posledním kole utkaly v hanáckém derby domácí kluci se Šternberkem. Vyrovnanou bitvu nakonec těsně ovládli hosté a po výhře 3:1 tak s jistotou doplnili náš tým do II. předkola. Třetí Uničov musí na potvrzení postupu čekat, právo účasti v další fázi si totiž zajistí i dvanáct nejlepších týmů ze třetích míst skupin I. předkola. Těch se po celé republice odehrálo plných 19. Takže šance pro Uničov žije a klukům z našeho kraje přejeme, ať jim to vyjde.

Nejtěžší byl zápas se Šternberkem, hodnotí turnaj trenér Petr Strnad

Obvykle to bývají poslední zápasy v turnajích, které jsou souboji o nejvyšší příčku. Tentokrát na sebe narazily první a druhý celek konečného pořadí již v prvním kole. A právě tento zápas byl nejspíš pro vývoj celého předkola klíčový, jak zmínil trenér Petr Strnad. „První fázi Planeo Cupu kluci zvládli na jedničku. První zápas s FK Šternberk byl pro ně asi nejtěžší, museli otáčet skóre. Ale postupem času ukázali svoji kvalitu. V dalším utkání proti HFK Olomouc již byli kvalitnější v kombinaci a hlavně přesnější v koncovce. Poslední dva zápasy již absolvovali v exibičním stylu, krásné kombinace až do branky. Uvidíme v další fázi poháru, kde již narazíme na výběry ligových týmů. Pochvalu zaslouží určitě všichni, ale jestli mám vyslovit jedno jméno, tak pak zmíním Radima Kleina.“

Další program Planeo Cupu

Nyní má oficiální pohár mládeže FAČR pár dní pauzu, další turnaje se odehrají ve dnech 13.-15. září. Postupně se odehrají I. předkola kategorií U11 (úterý 13. září, náš tým míří do Rýmařova), U12 (středa 14. září) a U13 (čtvrtek 15. září, náš celek odehraje turnaj doma na Tyršáku). Výběr FK Šumperk U12 si díky loňské finálové účasti ještě v kategorii U11 zajistil přímý postup do kvalifikace, takže se mu vyhly boje v předkolech.

Pro již kvalifikované celky do další fáze, tedy výběry U8, U9 a U10, bude Planeo Cup pokračovat v září a říjnu. V případě kategorie U8 by měla následovat rovnou kvalifikace v termínu 3. či 4. října. Zbývající týmy U9 a U10 se představí ve II. předkole. To je na programu 21. 9. pro výběr U9 a 22. 9. pro výběr U10. Pořadatelství i složení jednotlivých skupin bude teprve upřesněno na základě losu, který bude zohledňovat geografickou polohu jednotlivých účastníků.

VÝSLEDKY i. PŘEDKOLA PLANEO CUPU u10 (TURNAJ UNIČOV)

KONEČNÁ TABULKA I. PŘEDKOLA PLANEO CUPU U10 (TURNAJ UNIČOV)

PořadíKlubZápVítRemProG+G-RSBody
1Šumperk U1044003162512
2Šternberk U104301121119
3Uničov U1042021115-46
4Bruntál U104013817-91
5HFK Olomouc U104013619-131

Sestava týmu FK Šumperk U10 na turnaji

20 Nahodil Denis, 1 Wonke Otto – 2 Adamuška Michal, 3 Andrýsek David, 4 Doubek Adam, 5 Chytil Petr, 6 Klein Radim, 7 Strnad Melichar (kapitán), 10 Válek Matěj, 8 Vidím Patrik, 10 Žebrok Samuel. Trenér: Petr Strnad. Vedoucí: Ladislav Crhák.