I přes dominanci v zápase nakonec vezeme ze Vsetína bod

Velmi kvalitní výkon předvedli šumperští hráči ve Vsetíně. Bohužel, i převaha, kterou měli po většinu zápasu, nakonec k vítězství nevedla. Vsetín sice teprve potřetí v letošní sezóně doma ztratil body, ale utkání by si zasloužilo s ohledem na obraz hry spíše tříbodovou tečku. Proti byla nakonec šťastná branka domácích a naopak smůla a neklid v koncovce našeho týmu. Ten i přes převahu vyjádřenou poměrem 14:4 na střely nakonec remizoval v dohrávce 16. kola pouze 1:1.

20. 4. 2022
1 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
20. 4. 2022 16:00 Divize E 2021/2022 16. kolo 110

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
NOVÁK RadekVLK OndřejGASNÁREK MichalBŘEZÁČEK Tomáš

Podruhé během pár dnů vyrazili šumperští fotbalisté na Valašsko. Po víkendové remíze 3:3 ve Valašském Meziříčí tentokrát zamířili na hřiště Vsetína. Ten doma ztratil během dosavadní sezóny body jen dvakrát a i na jaře držel zatím neporazitelnost. Nicméně v dohrávce 16. kola byl na hřišti po většinu zápasu lepším týmem Šumperk.

Úvodní minuty popravdě patřili domácím, ale jen z hlediska držení míče a snahy o ofenzivní výpady. Do šestnáctky se však Vsetín nedostal. Naopak během následujících minut začal řídit dění na hřišti náš výběr a jako první zkusil štěstí Hausknecht. Jeho ránu musel vytáhnout domácí brankář Eliáš. I nadále pak šumperští kontrolovali dění na hřišti a stále více se dostávali do střeleckých pozic. Jenže chyběly klid v koncovce i přesnost. Přibližně v polovině poločasu se pak při kratší mezihře, kdy Vsetín obléhal šumperské vápno, několikrát přiostřilo. Na to reagoval i rozhodčí, byť žlutá karta pro Strnada byla přísná a odpískaný faul Smrže na Nováka snad ještě přísnější. Nicméně právě z této standardky pak pramenila na dlouhé desítky minut jediná střela na branku v podobě domácích. Pitron v šumperské brance s ní ale neměl žádný problém.

Na ty si naopak usilovně zadělávali domácí. A bylo hůř. Po další svižné akci zblokovali ránu šumperského celku jen na roh. Z něj pak Patrik Strnad poslal míč na přední tyč, načež nešťastný obránce Jakub Maček hlavou srazil míč za záda Eliáše – 0:1. Od té doby se hrálo po zbytek poločasu jen na jednu branku, šumperští hráči obléhali velké vápno Vsetína a mnohdy se dostávali i do zakončení. Jenže v té největší šanci chyběly jen milimetry. Poločas tak skončil sice na střely 10:1 pro Šumperk, ale na góly jen nejtěsnějším vedením.

Šťastné vyrovnání a nešťastná koncovka

Do druhé půle pak poslal trenér Opravil místo aktivního Žáka dorostence Elšíka. Pro něj to byl druhý letošní start za Áčko v mistrovském utkání, ale v tom prvním stihl jen devět minut. Tentokrát strávil na hřišti celý poločas a nakonec se do něj mohl výraznou měrou zapsat. Ale popořadě. Obraz hry se v druhé půli moc nezměnil. Šumperští hráči měli po většinu času míč na kopačkách a snažili se nějak projít přes obranu Vsetína. Ten naopak dost překvapivě doma hlavně bránil a když už se snažil vyrazit do útoku, většinou končila jeho snaha kousek za půlící čárou.

I tak se podařilo Valachům šťastně vyrovnat. Po přihrávce z levého křídla napřáhl poblíž puntíku pro pokutový kop Surovec, jenže zakončení mu vůbec nesedlo. A nutno dodat i z našeho pohledu, bohužel. Totiž ušmudlaná skákavá střela doputovala tím pádem k Marku Novákovi, který dokázal míč lehce zvednout a balon skončil pod břevnem. Šťastný gól Vsetína z prvního zakončení uvnitř velkého vápna, a to v 59. minutě, tedy vrátil favorita do hry. Sázkaři, kteří v drtivé většině věřili právě celku z předních míst tabulky, si ale na nějaký obrat v zápase mohli nechat zajít chuť.

Šumperk i nadále totiž ovládal dění na hřišti, ale co ho zradilo v druhé půli, to byla přesnost střelby. Tu největší šanci na vedoucí branku měl Patrik Strnad. Připravil mu ji právě Elšík, který vybojoval na půlce soupeře míč, prošel s ním po pravé křídlo a pak poslal Strnadovi do běhu. Šumperský střelec, který se blýskl ve ValMezu krásným gólem z přímáku, mířil skvěle k tyči. Naneštěstí pro něj ale domácí brankář míč lehce tečoval a ten pak ještě při skákavém pohybu nabral mírnou rotaci ven z branky. Tyčku tak minul doslova o pár milimetrů. I nadále pak šumperští hráči obléhali vsetínskou tvrz, často jejich nápor připomínal házenkářský zámek. Ale cestu do koncovky už nenašli. A tak naopak musel Vojta Pitron vytáhnout v závěru zápasu skvělý zákrok.

Šumperk získal sice ve Vsetíně bod, ale s ohledem na obraz hry by si jednoznačně zasloužil všechny tři. I tak zůstává náš výběr na jaře neporazitelný a je v pomyslné jarní tabulce na 2. místě hned za suverénními Hranicemi. Ve čtyřech zápasech našeho celku pak padlo 14 branek, což je ta nejlepší možná pozvánka na domácí zápas proti Holešovu. Duel proti poslednímu týmu tabulky začne v neděli 24. dubna od 16:00 na Tyršáku. Tak se přijďte podívat.

FC Vsetín – FK Šumperk 1:1 (0:1)

Góly: 59. Novák – 35. Maček (vlastní). Žluté karty: Mlýnek, Matyáš, Durmon – Strnad, Elšík, Jurásek, Smrž. Rozhodčí: Radek Novák. Diváci: 110.
Střely: 4:14. Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:7. Zblokované střely: 0:3. Rohové kopy: 2:6. Fauly: 16:14. Vhazování: 18:33. Ofsajdy: 1:1.

FC Vsetín: Eliáš  Dulík, Kundrátek (63. Naňák), Surovec, Stuchlík (73. Hruška), Bahounek (34. Matyáš), Gerža, Maček, Novák (73. Durmon), Šulák, Mlýnek.
FK Šumperk: Pitron – Purzitidis, Hausknecht, Ostrovka, Smrž, Strnad, Matura (63. Jurásek), Žák (46. Elšík), Linet, Twardzik, Lavrovič.

Video