Klub FK Šumperk

Stoprocentní vstup do sezóny v podání starších žáků

Výborně! Výběry U15 a U14 zahájily nový fotbalový ročník nejlepším možným způsobem. Na půdě přerovské Viktorie vyhrály oba šumperské oddíly a hlavně v kategorii U15 slavili naši kluci jednoznačného vítězství v poměru 10:0. Po tomto vítězství se svěřenci Petra Strnada ihned usadili na čele divizní tabulky. Na své starší kamarády následně navázal i výběr U14, který porazil stejně staré kluky z Přerova po boji 3:2. Dvěma góly k tomu přispěl Adam Ferron, důležitou trefou však také Patrik Lakomý. Kapitán týmu se přerovským utkáním se šumperskými oddíly loučí, jeho další fotbalové krůčky nyní budou pokračovat v olomoucké Sigmě. Patrikovi přejeme hodně štěstí!

1. FC Viktorie Přerov U15 – FK Šumperk U15 0:10

Skvělý vstup do sezóny si v Přerově užili šumperští kluci kategorie U15. Na půdě hřiště v Sokolské ulici již v prvním poločasu nenechali nikoho na pochybách a změna stran se provedla již za stavu 7:0 v náš prospěch. Úvodní, a nakonec tedy i vítěznou branku vstřelil již ve třetí mintě Tomáš Luběna, hned vzápětí se trefil i Jakub Pávek. Domácí pak nějakou dobu odolávali dalším šumperským útokům, byť ve 14. minutě se podruhé v utkání trefil Pávek. Nejspíš klíčový moment ale přišel v závěru prvního poločasu. Šumperk během devíti minut nasázel soupeři čtyři branky, když hattrick završil Luběna a další branky přidali Doležel a Nevrlý.

Domácí tým tak přestávku uvítal a hned po změně stran úspěšně odvracel šumperskou ofenzívu. Nicméně ve 49. minutě se podruhé prosadil František Doležel a na tento gól kapitána ještě dokázali do konce utkání navázat Vlk a Nevrlý. Šumperk vstoupil do sezóny správnou nohou, nicméně hned ve druhém utkání sezóny přivítá kluky z MFK Vítkovic. Ti zvítězili 9:0 v Bílovci a v Šumperku se tak odehraje 21. 8. od 11:00 přímý souboj o první místo v tabulce.

Góly: 3., 29. a 36. Luběna, 5. a 14. Pávek, 34. a 49. Doležel, 38. a 67. Nevrlý, 61. Vlk. Bez karet. Rozhodčí: Kolář. Diváci: 50.
Sestava: Frolo (41. Hýžďal) – Doležel, Havlíček, Lašák, Luběna (50. Novosad), Nevrlý, Pávek (41. Lepka), Thun (41. Kristýnek), Smékal (41. Lozyňskyj), Vlk, Hájek.

1. FC Viktorie Přerov U14 – FK Šumperk U14 2:3

Podstatně dramatičtější byl souboj výběrů do 14 let. Dlouho otevřený souboj přinesl v prvním poločasu jedinou trefu. Tu ve 28. minutě obstaral kapitán Patrik Lakomý, kterého v brzké době čeká přestup do olomoucké Sigmy. S týmem se tak rozloučil nejlepším možným způsobem a nakonec svým kamarádům pomohl k cenné výhře. Ta se však nerodila lehce. Přerov srovnal po poločase, když se v 59. minutě trefil Jáchym Schenk. Pak však přišly chvíle Adma Ferrona. Nejprve v 64. minutě vrátil hosty do vedení a o pouhé dvě minuty později jej navíc pojistil. To se ukázalo nakonec jako klíčové. Domácí totiž v závěrečné snaze o srovnání přece jen skórovali, zásah Martina Macháčka čtyři minuty před koncem utkání ale Přerovu na bodový zisk nestačil.

Góly: 59. Schenk, 76. Macháček – 64. a 66.. Ferron, 28. Lakomý. ŽK: Hruška (Šumperk). Rozhodčí: Bartl. Diváci: 50.
Sestava:
Maitner – Látal (56. Vojtek), Oharek, Hruška, Paraska (52. Skála), Ferron, Vencálek, Lakomý, Ošlejšek, Churavý, Ježek.