Článek: FK Fotbal Třinec

Překvapení se nekonalo, Třinec si vystřílel postup

Krásné počasí, dlouhá přestávka od fotbalu a atraktivní soupeř. Velmi povedený fotbalový podvečer si mohli užívat fanoušci kopané v Šumperku, tedy bohužel pomineme-li konečný výsledek. Atraktivní a rozhodně kvalitní soupeř však prokázal svůj um a i domácí příznivci tak museli uznat, že tentokrát bylo překvapení v případě postupu Šumperka na míle vzdáleno. Ještě po poločasu sice Třinec vedl na Tyršáku jen o gól 1:0, ale svěřenci Zdeňka Opravila museli ve druhé půli čelit rostoucímu tlaku soupeře. Ten nakonec řádil i střelecky a postup do 2. kola poháru tak pečetil vysokou, až pro Šumperk krutou výhrou.

11. 8. 2021
0 - 7
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
11. 8. 2021 18:00 MOL Cup 2021/2022 1. kolo 450

Po vítězství v Bruntálu se šumperští fanoušci mohli těšit na domácí duel s atraktivním soupeřem. I přes neúspěšný vstup do FNL (tři prohry v řadě) přijížděl přece jen Třinec do Šumperka s vizitkou jasného favorita. Atraktivitu navíc navýšil fakt, že koučem slezského klubu je bývalý reprezentant a také bývalý trenér národního týmu Franz Straka. Ten nakonec našel klid až ve druhé půli, po té první totiž byl zápas stále otevřený. Hosté totiž vedli jen 1:0. Nakonec ale jasný postup v klidu uhráli.

Hodně tomu bohužel napomohl samotný úvod zápasu. Totiž hned ve druhé minutě se k zakončení v malém vápně dostal hostující Erik Puchel a bezmocnému Pitronovi v šumperské brance nedal šanci. Hosté i v dalších minutách měli územní převahu, hráli více na míči a postupné útoky ze zadní řady spolehlivě rozehrávali oba noví hráči týmu. Tedy francouzsko-senegalská dvojice Jousé Ntoya a Tidiane Ba. Ovšem do žádné obrovské šance se hosté nedostali. To samé se dá říci i o domácích, jenže kluci v závěru poločasu měli několik náznaků, kdy mohli Třinec potrápit. A hlavně Lavrovič poslal odražený míč nebezpečně na branku, v poslední akci poločasu pak Purzitidis po rohovém kopu osvědčil důraz a dostal se k hlavičce, ta bohužel skončila těsně nad.

Krutá druhá půle

To druhý poločas vyzněl pro šumperské kluky krutě. Hosté již v páté minutě navýšili skóre, když se po standardce prosadil kapitán hostů Javůrek. Dlouho se ještě zdálo, že by mohl klub z podhůří Jeseníků uhrát přijatelný výsledek, ale v posledních dvaceti minutách se Třinec za spokojeného výrazu Franze Straky rozjel. Podstatně méně spokojený byl brankář Pitron, který často musel naprosto bezmocně čelit náletům soupeře. V 71. minutě navýšil skóre Omasta, nicméně ten nejhorší úsek zápasu teprve na domácí čekal. V rozmezí sedmi minut mezi 77. a 84. minutou inkasoval třikrát, když dvakrát se prosadil Kania, poslední gól vstřelil ten, kdo účet zápasu otevřel. Tedy aktivní Erik Puchel, který po celé utkání tropil domácí defenzívě starosti.

Třinec nakonec před 450 diváky dokráčel k jasnému a možná výsledkově krutému postupu.