Článek: FK Fotbal Třinec

Delikátní předkrm, do Šumperka míří Třinec s Franzem Strakou

Je to tak! Po vítězství v předkole MOL Cupu, kdy naši kluci porazili Bruntál na jeho půdě 3:1, se dočká Tyršův stadion po dlouhé době dalšího zajímavého pohárového utkání. V relativně nedávné minulosti se do Šumperka vydaly k pohárovému utkání kluby jako Baník Ostrava či SFC Opava. Tentokrát je bude následovat jiný klub ze Slezska, a to účastník Fortuna národní ligy FK Fotbal Třinec. Ten má navíc na střídačce jednu z velkých postav českého fotbalu, účastníka MS v roce 1990 i někdejšího trenéra české fotbalové reprezentace, Františka Straku. Duel začíná ve středu 11. srpna v 18:00.

V lize Třinec zůstává bez bodu

Vstup do ligové soutěže Třinci nevyšel a po třech odehraných kolech má na kontě 0 bodů a skóre 3:9. Svěřenci Františka Straky tak rozhodně mají co napravovat a k utkání na půdě divizního soupeře musí vyhlížet jako k možnému impulsu. Třinečtí ve všech třech utkáních vždy inkasovali tři branky, dvakrát doma (s Ústím nad Labem 2:3 a s Duklou Praha 1:3), naposledy pak v Chrudimi po prohře 0:3.

Co se týče minulé sezóny, tak slezský klub skončil v ligové tabulce na 9. místě, s bilancí 9 výher, 11 proher a 6 remíz. V pohárové soutěži pak sice prošel až do 3. kola, nicméně vítězství s Hlučínem i Slavičínem byla kontumační. Ve třetím kole pak v derby s ostravským Baníkem prohrál Třinec na půdě soupeře 2:0. Do stejné fáze poháru došel třinecký klub i sezónu předtím, tehdy ale dokonce prohrál se Sigmou 0:7! V tomto utkání oblékli olomoucký dres i oba hráči, kteří prošli šumperskou mládeží a i nyní reprezentují Sigmu – Michal Vepřek i Jakub Matoušek.

Naposledy udělal Třinec vítr v pohárové soutěži v sezóně 2014/2015, když postupně vyřadil Havířov, Uničov, a poté již jasné favority. Nejprve olomouckou Sigmu a poté opavský SFC. Ve čtvrtfinále hraném doma – venku narazil na Liberec, doma dokonce Slovan porazili Třinečtí 3:1. Severočeši pak zabrali doma, vyhráli 2:0 a postoupili díky pravidlu o gólech na půdě soupeře, které, jak známo, již letos neplatí. Liberec následně celou pohárovou soutěž opanoval.

Remíza v přípravě 3:3

Oba celky se spolu již utkaly a není tomu tak dávno. V přípravě na sezónu 2013/2014 se v Šumperku odehrálo gólově atraktivní utkání, ve kterém se oba celky rozešly smírně 3:3. Dosáhnout tentokrát na podobný výsledek by bylo obrovským úspěchem. Hosté přitom v Šumperku vedli již 2:0, když se trefili Gulajev a Čtvrtníček. Nicméně pak se konal senzační obrat, když do poločasu snížil Gábor a během dvou minut druhé půle otočili vývoj duelu Horák a Bajger. Vedení bohužel naši kluci neudrželi, v 75. minutě vyrovnal na konečných 3:3 Christu.

Pro fanoušky spousta novinek

Fanoušky čeká pak několik zajímavých novinek. S ohledem na výstavbu nové „pergoly“ i stánku bude výčep i prodej občerstvení řešen provizorně, ale s nemalým komfortem. Ba co víc, pro točené pivo nebudou muset fanoušci chodit až ke stánku, ale mezi diváky budou chodit pravidelně naši stevardi s čerstvě natočeným chlazeným mokem. Fanoušek si tak v pohodlí svého místa bude moci zakoupit pivo rovnou a nebude muset nikam chodit. Na vylepšení těchto služeb a vypilování k dokonalosti budeme pracovat i nadále a budeme s radostí přijímat i následné připomínky a podněty.

V místě, kde fanoušci ale byli zvyklí na posezení a pergolu, budou i tentokrát umístěny místa k sezení. Akorát jeden dodatek, tataráček, tolik oblíbený i Františkem Strakou, tentokrát k mání ve stánku nebude.

Vstupné na utkání pak činí opravdu symbolických 50 Kč, navíc půjdeme proti genderové rovnoprávnosti – ženy budou mít vstupné zdarma. A děti také. Jak jsme již informovali, držitelé loňských Srdcovek (tedy věrnostních celoročních karet na sezónu 2020/2021) mají prodlouženou platnost karet i na začínající sezónu. To znamená, že Srdcovka se jim prodlužuje na celou sezónu 2021/2022.

A ještě jedna věc, na utkání dorazí také nová „posila“ našeho fotbalového klubu, která určitě udělá radost hlavně těm nejmenším. Má velký číro, je to vyhlášený šprýmař. Je zatím trošku nesmělý, ale pokud budete pozorně sledovat sociální sítě klubu, tak vás určitě asi včas pozdraví.

Atraktivní prezentace sanitního vozu našeho partnera

Významným partnerem klubu FK Šumperk je naše zdejší Nemocnice Šumperk, a.s. Ta během kalendářní rohu pravidelně hospitalizuje až 20 000 pacientů a funguje pro spádovou oblast s počtem 200 000 obyvatel. Velmi dobré vzájemné vztahy nás i nemonice jsou již dlouhodobou samozřejmostí a rozhodně v nich budeme nejen pokračovat, ale budeme je i prohlubovat.

Jedním z prvních kroků je právě prezentace během utkání proti Třinci. Pro zájemce, což asi ocení hlavně menší návštěvníci, ale určitě i jejich tatínkové a kdo ví, možná v hojném počtu i maminky, bude možnost nakouknout do vozu záchranné služby Šumperk a dozvědět se něco o vybavení vozu. Tímto bychom zároveň chtěli poděkovat a vzdát hold všem pracovníkům šumperské nemocnice za to dlouhodobě nesmírně náročné období, které mají za sebou. Jste skvělí.