Článek: FK Pardubice

U12: Těsná prohra 1:2 s Pardubicemi

Pod žhnoucím sluncem a v těžkých teplotních podmínkách odehrál šumperský výběr do 12 let utkání v Pardubicích. V neděli 27. června dopoledne tak absolvoval poslední utkání sezóny 2020/2021.  Náročná konfrontace se silným soupeřem byla pro naše kluky významným testem a dalším zdrojem užitečných zkušeností. V úvodní části zápasu byli domácí lepším týmem a po první třetině vedli 2:0. Následně ale naši kluci zvedli hlavu a duel zdramatizovali.

„V extrémních klimatických podmínkách jsme odehráli vyrovnanou partii s týmem, který byl v první třetině fotbalovější, rychlejší. Než jsme se přizpůsobili rychlejší hře, tempu, napádání, tak jsme prohrávali 2:0,“ vrátil se k zápasu trenér Jiří Kubeš. Od druhé třetiny ale šumperští kluci postupně navýšili tempo a soupeři z kvalitní akademie drželi krok. „Naši kluci se nezlomili a v dalším průběhu utkání se soupeři vyrovnali. Svou bojovností a fyzickou zdatností svého soupeře v dalším průběhu předčili a měli i více šancí na srovnání výsledku, možná i otočení skóre. Podařilo se ale jen snížit na 2:1. Nicméně musíme přiznat, že náš soupeř si vítězství zasloužil. Prohrát ale jde i se vztyčenou hlavou. Takže jen více takovýchto konfrontací,“ uzavřel Kubeš hodnocení.

Sestava: Štěpán, J. Bessonov, Ošlejšek, Klučiar, Kubeš, V. Bessonov, Doležel, Kuneta, Šalamoun, Janků, Potočka, Ježek, Oulehla.