Klub FK Šumperk

Dorostenci vybojovali na silně obsazeném turnaji stříbro

Do Přerova zamířili dne 5. 6. 2021 fotbalisté našeho dorosteneckého výběru, aby se zde střetly se stejně starými celky v rámci turnaj Viktorie Přerov. Do turnaje vpravdě nevstoupili naši hráči nejlépe, ze skupiny dokonce postoupili až gólem z poslední minuty. Ale nakonec po penaltovém dramatu slavili postup do finále, kde je čekal silný výběr Fastavu Zlín. Na ten již naši chlapci nestačili.

V úvodním utkání naší skupiny nestačili hráči výběru U19 na líšeňský celek, který přesvědčivě vyhrál 4:1. A protože Líšeň porazila následně i HFK Olomouc, tak se oba celky v krajském derby střetly o postup z 2. místa. Dlouho byly karty lépe rozdány ve prospěch hanáckého klubu, ten vedl ještě v závěru utkání o gól. Nicméně z poslední akce naši kluci srovnali stav a na skóre postoupili. V semifinále je čekal domácí přerovský výběr a utkání nakonec dospělo až do penalt. V nich byli úspěšnější naši kluci a byl z toho postup do finále.

V něm na Šumperk čekali hráči silného Zlína, který sice na úvod turnaje překvapivě podlehl Přerovu, ale pak poměrem 9:0 smetl Hranice a postoupil do semifinále z prvního místa. Do finále ho pak poslala výhra nad Líšní. Samotný boj o zlaté medaile a vítězství v turnaji byl až do závěru zápasu na skóre těsný, nicméně Zlín po celé utkání potvrzoval kvality a nakonec po zásluze vyhrál. Naši hráči, aniž by tedy na turnaji vyhráli jediný zápas v normální hrací době, brali stříbro určitě za úspěšné vystoupení.