Klub FK Šumperk

Divizní A tým porazil vysoko 5:1 Lanškroun

Ani ve druhém přípravném utkání na novou sezónu svěřenci Zdeňka Opravila nezaváhali a nakonec vyhráli 5:1, byť se svým soupeřem prohrávali. Dvěma góly se blýskl Martin Malacka, který tak navázal na gólové představení z Moravské Třebové. Podruhé v řadě se také trefil Evžen Ostrovka. Domácí tým vystřídal v utkání 20 hráčů v poli, pouze brankář Kreizl odehrál celé utkání.

12. 6. 2021
5 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
12. 6. 2021 10:00 Přípravná utkání 2021/2022

V souboji, který byl tedy reprízou na den přesně rok staré přípravy hrané v Lanškrouně, začali lépe hosté. Ti otevřeli skóre, ale byl to zároveň poslední gólový úspěch lanškrounského týmu. Ještě do poločasu dokázala sestava, kterou poslal na první poločas trenér Opravil, otočit. Nejprve se prosadil Adam Žák a vedoucí gól šumperského týmu vstřelil Patrik Strnad.

Do druhé půle tak šli šumperští hráči s mírným vedením, které poté výrazně navýšili. Trenéři poslali do druhého poločasu deset nových tváří, pouze Kreizl setrval mezi tyčemi. A změna přinesla ovoce, Šumperk vyhrál druhý poločas poměrem, kterým před rokem opanoval Lanškroun vzájemný duel na půdě soupeře, tedy 3:0. Na trefu z Moravské Třebové navázal před vlastním publikem teenager Martin Malacka, který dvěma slepenými góly pomohl odskočit do vedení 4:1. Vítězství pak pečetil kanonýr Evžen Ostrovka. Divizní hostitel a favorit tak vyhrál utkání s účastníkem krajského přeboru 5:1.

Statistiky utkání

Góly FK Šumperk: Žák, Strnad, Malacka,  Malacka, Ostrovka
Sestava v 1. poločasu: Kreizl – Jurka, Smrž, Liďák, Kováč – Strnad, Musílek, Lavrovič – Žák, Podhorný, Körner
Sestava v 2. poločasu: Kreizl – Barčík, Smrž, Simon, Bouchal – Dostál, Linet, Nízký – Jurásek, Ostrovka, Malacka