Klub FK Šumperk

Výběr U14 si vyšlápl na Sigmu, s Baníkem uhrál remízu

Výborný, byť náročný, víkend odehráli ve dnech 22. a 23. května hráči výběru starších žáků U14. Tým, který již brzy přejde pod vyšší věkovou kategorii, přivítal na svém hřišti nejprve stejně staré kluky ze Sigmy Olomouc, poté i Baníkovce. S nimi navíc mají nevyřízené účty z loňské Ondrášovky. Víkend pak zakončili svěřenci Petra Strnada bez prohry. Navíc se Sigmou odehráli skvělý první poločas, ve kterém dominovali a do druhého šli s vedením 5:1. Hanáci nakonec prohráli v Šumperku 2:7. Kvalitní nedělní duel s Baníkem nakonec skončil zaslouženou remízou 2:2.

S oběma zástupci kvalitních moravských fotbalových akademií se šumperští kluci utkali již na zmiňované Ondrášovce. V souboji se Sigmou tehdy po tuhém boji urvali těsnou výhru, Baník naopak naše kluci porazil. Následně byl tento výsledkový neúspěch klíčový v boji o celkové vítězství, na které nakonec dosáhla Sparta.

Ve dnech 22. 5. a 23. 5. pak, s ročním odstupem, kluci tyto výsledky ještě povýšili. Sigmu tentokrát neporazili těsně, ale díky bravurnímu prvnímu poločasu vysoko 7:2. Jen v první půli se prosadili naši hráči pětkrát, hattrickem se v utkání blýskli Filip Machů a František Doležel. Jednu trefu pak zaznamenal i Marek Lašák. Hned o den později, v neděli, dorazil do Šumperka naopak výběr z Ostravy. Napínavý a těžký duel s kvalitním soupeřem naši kluci zvládli, uhráli cennou remízu 2:2, pod kterou se dvěma góly podepsal František Doležel.