Klub FK Šumperk

Starší dorost nestačil na muže Rapotína, prohrál 2:5

Další přípravné utkání odehráli starší dorostenci, tentokrát jim za soupeře byl seniorský výběr Rapotína. Góly začaly v utkání padat až ve druhém poločasu, ale za to s nimi oba týmy nešetřily. Rapotínský výběr nakonec vyhrál 5:2. Soupeř vyhrál po nevýrazném výkonu naší devatenáctky zaslouženě. „V utkání jsme bohužel, od samotného začátku, nepředváděli individuálně ani týmově standardní výkon. Neprofesionálním přístupem jsme dopustili rozpad všech našich herních mechanismů,“ nebral si po utkání servítky trenér Jakub Bauer.

Tým, který tak odehrál výborná představení v divizní soutěži, kterou v nedohrané sezóně vyhrál, tentokrát neuspěl. „V utkání jsme nenašli sílu s naším výkonem cokoliv zásadního udělat. Jednoznačně jsme si připsali nejslabší výkon za celou sezónu 2020/2021.“ Těžko soudit, zda za výpadkem může dlouhá herní a zápasová pauza, pravdou je, že tentokrát to herně šumperským mladíkům opravdu nesedlo. Přesto Jakub Bauer nakonec hledal v nepovedeném utkání i nějaký prospěch. „Jednou za velmi dlouhou dobu se může stát, že odehrajeme opravdu slabé utkání. Teď je nutné, abychom se poučili a těch opravdu nejzásadnějších chyb, kterých jsme se v utkání dopustili, se již příště vyvarovali a neopakovali je,“ dodal trenér šumperského dorostu.

FK Šumperk U19 – TJ RAPOTÍN „A“ 2:5 (0:0)

Sestava FK Šumperk: Žanda – Matura, Tyl, Liďák, Morong, Musílek, Horký, Komínek, Václavek, Elšík, Karger, Körner, Žák, Holan
Góly: Matura, Horký