Klub FK Šumperk

V posledním utkání před pauzou výběr U19 vyhrál

Výběr starších dorostenců zůstává první ve své divizní soutěži. Nakonec v devíti utkáních před pauzou vynucenou koronavirovými opatřeními ani jednou neprohrál. A Marek Elšík, i díky dvěma hattrickům v řadě, se prostřílel na čelo tabulky střelců celé soutěže. Poslední vítězství si klub připsal ve Frýdlantu nad Ostravicí, nováčka soutěže porazil 3:1.

10. 10. 2020
1 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu
10. 10. 2020 10:00 MSDD st. dorostu (sk. E) 2020/2021 10. kolo

Delegace rozhodčích

Rozhodčí
NOVÁK Radek

Již s jistotou, že na dlouhou dobu se fotbalové soutěže zase po soutěžním víkendu uzavřou, odjížděli šumperští starší dorostenci hájit první místo v tabulce do Frýdlantu nad Ostravicí. Na půdě nováčka se však na potvrzení role favorita pořádně nadřel. Nakonec všechny čtyři góly padly z kopaček šumperských hráčů, bohužel jedna trefa byla vlastní. O výhře rozhodl hattrickem Marek Elšík, nejlepší střelec celé soutěže.

Hosté šli do vedení záhy, Elšík se poprvé trefil již v 6. minutě. Přesně po půl hodině hry přidal druhou trefu. Nicméně vzápětí se duel dramatizoval, po vlastní brance se Frýdlant dostal na dostřel. Definitivní pojistku si nedaleko Ostravice připsal Šumperk v 81. minutě, kdy Elšík zkompletoval hattrick. Do přestávky tak vstupoval Šumperk s bodovým náskokem na rezervy Karviné a Prostějova. Elšík pak se ziskem 15 branek.

Statistiky utkání

Góly: 37. vlastní – 6., 30. a 81. Elšík. Žluté karty: Horký, Musílek (oba Šumperk). Rozhodčí: Novák Radek.
Sestava:
Žanda – Bouchal, Liďák, Morong, Matura – Musílek, Jecu (80. Holan), Horký – Václavek (65. Körner), Elšík, Žák (69. Kvapil).

Ohlas po utkání

Bohdan Hecl (FK Šumperk): Především oceňuji, že soupeř nakonec připravil travnatou plochu a kategorie U19 nemusela odehrát svůj zápas na opravdu malé umělé trávě. Rychlý gól Elšíka po pěkném uvolnění Jecu nám paradoxně moc nepomohl. Nebyli jsem myslím tentokrát plně koncentrovaní a vytvářeli až příliš mnoho individuálních chyb. Útok jsme vedli většinou přehuštěným středem a soupeř nás mohl několikrát po rychlých přechodech potrestat. V druhém poločasu jsme se sice zlepšili a vytvořili si i několik velmi dobrých příležitostí, i když skórovat se nám podařilo jen po rohovém kopu. Celkově ale zápas z naší strany nedosáhl kvalit předešlého domácího utkání proti Přerovu. I když preferujeme týmový výkon, tak tentokrát musím pochválit Marka Elšíka, který vstřelil druhý hattrick v řadě. Před nucenou pauzou vstřelil v 9 zápasech celkem 15 branek.