Klub FK Šumperk

Obnovená premiéra „B“ týmu vyšla skvěle

Soutěžní premiéru šumperských fotbalových výběrů v sezóně 2020/2021 obstaral v neděli 9. srpna staronový „B“ tým. Klub se rozhodl přihlásit záložní mužský výběr do fotbalových soutěží z důvodu vyššího vytížení dorostenců v rámci sezóny. A hned v prvním utkání svěřence Petra Jakoubka ukázali, že pokud nastoupí do zápasu v nejsilnějším složení, budou patřik k favoritům soutěže. Písařov totiž porazili 7:1, na hřišti byli lepším celkem a branek mohli nasázet podstatně více.

9. 8. 2020
7 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
9. 8. 2020 14:00 III. třída, sk. A 2020/2021 1. kolo 125

Delegace rozhodčích

Rozhodčí
JÍLEK Pavel

Na obnovenou premiéru šumperského B týmu si našlo cestu 125 diváků. Těm se představil v kádru domácích výběr složený hlavně z dorostenců, jedinou výjimkou byl člen širšího kádru „A“ mužstva, obránce Jakub Ondráček. Ten také navlékl kapitánskou pásku.

Zatímco z dálky od jesenických hor se ozýval v době začátku zápasu sem tam hrom, tak na trávníku se blýskalo hlavně v podání domácího týmu. Ten od úvodních minut převzal iniciativu a  hned ve 4. minutě skóroval. Velmi riskantní je nechat volný prostor MARKU ELŠÍKOVI, ten nedal tváří v tvář Haasovi v brance Písařova šanci – 1:0. Již v 16. minutě se skóre měnilo znovu. Tentokrát se na pravé straně uvolnil ADAM ŽÁK a jeho ukázková bomba otřela břevno a skončil v síti. Hosté se poprvé na dostřel šumperské branky dostali až ve 22. minutě. Na přímý kop však naskočil nejvýše LUKÁŠ JANDERKA a jeho hlavička skončila za zády Jakuba Žandy.

Domácí celek se ale nenechal inkasovanou brankou rozhodit. Naopak hned po šesti minutách vrátil dvougólový náskok Šumperku TOMÁŠ HOLAN. Šumperk si ještě vypracoval několik dalších šancí, trefoval i břevno. V samotném závěru ještě uprchl po pravém křídle Kvapil, ale o kousek přestřelil.

Pohlídané vítězství

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločasu. Šumperk měl více ze hry a opět se radoval ze vstřelené branky brzy po zahájení hry. Elšík servíroval do volného prostoru přihrávku na ADAMA ŽÁKA. Ten zakončil přesně a Šumperk odskočil na vedení o tři branky. Elšík si poté v 56. minutě povodil hostujícího Bandyho, ten zakončil technické parády soupeře faulem. A sudí Jílek tasil poprvé v utkání žlutou kartu. Mladý domácí výběr pokračoval v nadšené hře vpřed, v 61. minutě ale nepřesně mířil Holík. Čerstvá akvizice šumperského dorostu zamířila přesně do míst, kde se nacházel brankář Haas.

I tak se brzy Šumperk dočkal. ONDŘEJ MUSÍLEK se uvolnil na kraji šestnáctky, posunul si míč a z ostrého úhlu skóroval. Hosté pak přece jen vyrovnali hru a dařilo se jim držet více času míč na kopačkách i v okolí vápna domácích. Jenže byl to znovu Šumperk, kdo skóroval. Svých fyzických proporcí využil DOMINIK GRÉZL, který si udělal prostor a poté po zemi na zadní tyč přidal již šestý gól šumperského „B“ týmu. A útočník domácích projevil ještě jednou střelecký cit, v 85. minutě zpracoval na hranici vápna míč, podíval se a zvýšil již na 7:1.

Vstup do sezóny se tak mladému šumperskému „B“ týmu náramně povedl a zaslouženě svěřenci Petra Jakoubka sklidili potlesk tribun.

Přehled utkání 1. kola

Šumperk B

20ŽANDA Jakub Brankář
2CHURAVÝ Marek Hráč v poli
3BOUCHAL Jan Hráč v poli
4JECU Martin Hráč v poli
7ŽÁK Adam Hráč v poli 16', 51'
9MUSÍLEK Ondřej Hráč v poli 63'
10ELŠÍK Marek Hráč v poli 4'
13MATURA Pavel Hráč v poli
17ONDRÁČEK Jakub Hráč v poli
16HOLÍK Petr Hráč v poli
18KÖRNER Kevin Hráč v poli
5VÁCLAVEK Michal Hráč v poli
8HOLAN Tomáš Hráč v poli 28'
12PŘIKRYL Patrik Hráč v poli
14KVAPIL Jan Hráč v poli
15FIALA Tomáš Hráč v poli
19GRÉZL Dominik Hráč v poli 78', 85'

Trenér: JAKOUBEK Petr

Písařov

1HAAS Filip Brankář
2PÁVEK Petr Hráč v poli
3POSPÍŠIL František Hráč v poli
4PECHA Michal Hráč v poli
5BLÜMEL Tomáš Hráč v poli
6JÍLOVEC Tomáš Hráč v poli
7VICENEC Petr Hráč v poli
8POSPÍŠIL Miroslav Hráč v poli
9BERAN Bedřich Hráč v poli
10BANDY Marek Hráč v poli 56'
11DROBNÝ Jan Hráč v poli
12KUBÍČEK Jiří Hráč v poli
13KUBÍČEK Michal Hráč v poli
14PATSCH Jakub Hráč v poli
15JANDERKA Lukáš Hráč v poli 22'
16KUBÍČEK Josef Hráč v poli