FK Šumperk B vs. SK Petrov-Sobotín

4 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
16. 4. 2023 10:00 Okresní přebor 2022/2023 18. kolo 80

Reportáž

Sice s výbornou jarní bilancí, ale také proti skvěle hrajícímu soupeři. Tak by se dalo definovat předzápasové poměřování našeho rezervního týmu s výběrem SK Petrov-Sobotín. Soupeř sice první jarní kolo vynechal, duel s Úsovem je odložen na květen. Ale následně smetl 8:1 Jestřebí a v minulém kole vyhrál suverénně 6:0 v Paloníně. Do Šumperku přijel Petrov sice oslaben, ale i tak odehrál velmi solidní zápas. A hlavně, kdyby po prvním poločasu vedl, nemohl by se nikdo divit. Jenže Jakub Žanda zachytal fantasticky.

Že to bude náročné utkání dokazovaly úvodní minuty, oba celky se snažili aktivní hrou dostávat do šancí a jako první se musel činit právě Žanda. Na protější straně hřiště se pak ve 20. minutě dostal do zakončení také Adam Žák, jeho rána však minula branku Ondřeje Krče. Naši kluci se tak dočkali až ve 32. minutě. Kombinace ve středu pole se přesunula na levé křídlo, odkud poslal vymazlený centr do vápna Marek Elšík. Adam Žák ve výskoku z voleje nedal Krčovi šanci a nekompromisně zakončil – 1:0.

Kdo čekal, že se domácí urvou z řetězu a začnou dávat góly, ten se mýlil. A zcela oprávněně. Petrovští potvrzovali, že výsledky z úvodu jara i postavení v tabulce nejsou náhodné. A činit se v závěru poločasu musel hlavně Jakub Žanda. Ve 38. minutě měl vyrovnání na kopačce Lukáš Kováč, který v minulosti oblékal i šumperský dres. Jeho dobré zakončení ale skvělým zákrokem vytáhl Jakub Žanda. O tři minuty později se do zakončení dostal na protější straně znovu Žák, ale Krč byl pozorný. Když už se zdálo, že do přestávky půjdou domácí s gólovým vedením, hosté udeřili. Po závaru ve vápně se jim podařilo dostat míč zpět před Žandu a brankář šumperského celku byl na zakončení Antonína Matochy krátký – 1:1.

Rychlý gól rozhodl, krásnou brankou se zaskvěl Dostál

Bylo jasné, že šumperský tým, bude-li chtít prodloužit sérii výher, bude muset ve druhém poločasu předvést velmi kvalitní výkon. A už bez chyb. Výrazně tomu napomohly momenty hned po změně stran. Do koncovky se přímo před prázdnou branku soupeře dostal Patrik Přikryl a bez obtíží vrátil šumperskému celku vedení. Petrov zbraně nesložil, snažil se vyrovnat a také on samozřejmě chtěl natáhnout sérii bez prohry. I proto měl Jakub Žanda do konce zápasu ještě několikrát těžkou práci, ale se vším si poradil.

Na druhé straně mohl pojistku přidat v 64. minutě Martin Jecu, ale v dobré pozici těsně minul. Definitivní rozuzlení celé tajenky nedělního dopoledne přišlo během pár okamžiků v 76. až 78. minutě. Nejprve se po chytře rozehraném přímém kopu z levého strany dostal před vápnem k zakončení Vladimír Dostál. Šumperský hráč měl dostatek času si míč ke střele připravit a pak jej nádhernou ránou poslal do šibenice petrovské branky. O dvě minuty později pak došlo na další pojistku.

Adam Žák se s míčem dostal do vápna, následně se ale sám vytlačil z ideálního střeleckého úhlu. Na levém křídle však našel skulinu mezi tyčkou a postavením brankáře, takže tvrdou bombou na přední tyč pečetil šumperské vítězství. Hosté i nadále sympaticky bojovali o každý míč a tlačili se do koncovky. Duel však z jejich pohledu skončil až poněkud krutou prohrou 1:4. Další bodový zisk tak znamená pro naši rezervu posun již na 10. místo tabulky. Nutno zmínit, že velmi dobré utkání kromě Žandy odehrál i obránce Klimek, který dokázal řešit výpady soupeře i naopak aktivně podporovat své spoluhráče ve hře dopředu. Pochvalu si však zaslouží všichni hráči na hřišti, a to z obou mužstev. Jen víc takových zápasů. Petrovským přejeme do dalších bojů hodně štěstí.

FK ŠumperK B – SK Petrov-Sobotín 4:1 (1:1)

Góly: 32. Žák, 46. Přikryl, 76. V. Dostál, 78. Žák – 44. Matocha. Žluté karty: Musílek, Elšík – Januška. Rozhodčí: Stanislav Kubíček. Diváci: 80.
FK Šumperk B: Žanda – V. Dostál, Tyl, Musílek, Žák, Klimek, Přikryl, Jecu, Krahula, Elšík, Lepka. Střídající: Hecl, Novosad, Hýžďal, Frolo.
SK Petrov-Sobotín: O. Krč – Gargulák, Lopez, Matocha, Kühndel, Dorňák, Šenekl, Kováč, Januška, Špička, Chodura. Střídající: Minarik, P. Krč, Matoušek, Troják, Liďák.

Šumperk B

20ŽANDA Jakub Brankář
8DOSTÁL Vladimír Záložník 76'
5TYL Martin Hráč v poli
6MUSÍLEK Ondřej Záložník 45+1'
7ŽÁK Adam Útočník 32', 78'
2KLIMEK Vojta Hráč v poli
8PŘIKRYL Patrik Hráč v poli 46'
3JECU Martin Hráč v poli
3KRAHULA Ondřej Hráč v poli
19ELŠÍK Marek Útočník 72'
27LEPKA Patrik Záložník
16HECL Bohdan Hráč v poli
30NOVOSAD Jonáš Brankář
20HÝŽĎAL Martin Brankář
1FROLO Daniel Brankář

Petrov-Sobotín

93KRČ Ondřej Brankář
3GARGULÁK Jan Obránce
4LOPEZ Francisco Emiliano Obránce
5MATOCHA Antonín Obránce 44'
6KÜHNDEL Radek Záložník
7DORŇÁK Aleš Záložník
8ŠENEKL Petr Záložník
9KOVÁČ Lukáš Útočník
10JANUŠKA Jakub Útočník 75'
15ŠPIČKA Vojtěch Hráč v poli
18CHODURA Radek Obránce
11MINARIK Jan Hráč v poli
16KRČ Pavel Hráč v poli
19MATOUŠEK Michal Hráč v poli
27TROJÁK Lukáš Hráč v poli
14LIĎÁK Jan Hráč v poli

Časová osa utkání

7. ŽÁK Adam 32' 
  44' 5. MATOCHA Antonín
10. MUSÍLEK Ondřej 45+1' 
12. PŘIKRYL Patrik 46' 
19. ELŠÍK Marek 72' 
  75' 10. JANUŠKA Jakub
5. DOSTÁL Vladimír 76' 
7. ŽÁK Adam 78' 

Video

Předchozí zápasy