SK Baťov 1930 vs. FK Šumperk

0 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
7. 5. 2023 16:30 Divize E 2022/2023 21. kolo 120

Delegace rozhodčích

RozhodčíAsistent rozhodčího 1Asistent rozhodčího 2Delegát
NEJEZCHLEB MiroslavMACHOREK JakubLABAŠ RomanBOČEK Vladimír

Reportáž

Po zdařilém představení v dubnu se šumperští divizní fotbalisté vydali bojovat o body na horkou půdu nováčka z Baťova. Ten před zápasem okupoval čtvrté místo v tabulce, v Šumperku na podzim vyhrál 2:0. Odveta však vyšla skvěle našim hráčům, třemi zásahy se přesunuli vzájemnou bilanci na svou stranu. A díky stejnému počtu bodů se také posunuli v tabulce blíže celkům před sebou.

Gól do šatny trefil Petr Nováček

Poprvé na jaře se na pozici krajního obránce objevil od úvodu zápasu Marek Horký, do základu se vrátil i útočník Miloš Šidlík. Domácí celek v úvodu utkání hýřil snahou o otevření skóre, avšak nedařilo se mu projít přes svědomitou defenzívu šumperského celku. Pohybem naši zadáci stínovali soupeře a nepouštěli je do koncovky. Na druhou stranu ani rychlé výpady hostujícího celku úspěch neslavily.

První větší náznak šance si připsal náš celek, a to až po 20 minutách hry. První nákop ještě skončil mimo branku, ve druhém se za obranu tlačil Šidlík, sbíhajícímu spoluhráči ale přes napadajícího míč neprotlačil. Ve 25. minutě centroval i Strnad a následně z rohu hledal Purzitidise. Před ním však hlavou soupeř odehrál znovu za branku. Šumperští v těchto chvílích byli nebezpečnější. I nadále však diváci gólové příležitosti netrpělivě vyhlíželi, než aby se jich dočkali.

Ve 33. minutě měl obrovskou šanci po Šidlíkově centru Nováček, ale brankář Medek jej vychytal. Podobně pak dvakrát dopadl i Patrik Strnad. Závěr poločasu se pak nesl prakticky v soustavné převaze našeho celku, která nakonec byla odměněna. Centr Purzitidise sklepl Šidlík ve vápně na osamoceného Nováčka. A PETR NOVÁČEK bez problémů překonal brankáře Medka – 0:1! A zatímco proti Všechovicím gól do kabin soupeře vlil síly do žil jemu, tentokrát bylo cílem z toho naopak těžit v náš prospěch.

Brzké navýšení náskoku přineslo klid na kopačky

Úvod druhé půle byl ze šumperského pohledu vskutku parádní. Kluci se do soupeře zakousli, nepustili ho přes půlku. A nakonec i zvýšili náskok. Krásný centr z pravého křídla efektně poslal do sítě PATRIK STRNAD, který se zavěsil do vzduchu a vysekl krásný bicycle kick, na který byl brankář Medek krátký – 0:2! Po nedávném gólu z půlky tak Strnad opět prokázal, jak brilantní technik je. A hlavně, jeho gól přinesl důležitý klid na kopačky šumperského celku.

V 58. minutě byl faulován Liďák, který následně rozehrál rychlou kombinaci se Smržem. Střílený centr Liďáka pak nadělal Baťovu před brankou obrovské problémy, Nováček ani Šidlík ale míč do sítě nedostali. Dlouho je to nemrzelo. Strnad poslal z rohového kopu míč přesně na hlavu sbíhajícího MILOŠE ŠIDLÍKA, který zakončením na přední tyč zvýšil náskok – 0:3! I nadále pak šumperský celek hlídal průběh zápasu. A tak domácí střídačka sáhla k radikálnímu řezu.

Hromadné střídání čtyř hráčů mělo nejspíš za cíl zcela oživit hru, změnit obraz dění a ještě něco s výsledkem udělat. I nadále však muselo být stále více domácím fanouškům jasné, že tentokrát se budou v Otrokovicích radovat hosté. Výpady Baťova končily před vápnem, kde míč poctivě odebírali šumperští hráči. Jednoznačně nejblíže brance byl z domácích hráčů v 77. minutě Pavel Krajča. Ale sám před Kreizlem sice obstřelil šumperského brankáře, ale i naši branku. Baťov v té době ještě sympaticky zkoušel výsledek korigovat, ale Martin Kreizl extrémně náročnou práci neměl. Šumperský celek tak popáté v řadě bodoval, přičemž ještě sám zahodil některé slibné akce.

 

Baťov

1MEDEK Filip Brankář
3BRŠLICA Pavel Hráč v poli
5ZAPLETAL Vítek Hráč v poli
6KRAJČA Pavel Hráč v poli
8GOJŠ Jan Hráč v poli
10PAFKA Jiří Hráč v poli
14ONDRÁŠ Zdeněk 4 Hráč v poli
15LENDLER Patrik 9 Hráč v poli
16BRŠLICA Adam 12 Hráč v poli
18KADLEC Jakub 13 Hráč v poli 66'
22ŠIŠKA Patrik Hráč v poli 23'
2KOZUBÍK Matěj Hráč v poli
4BÍNA Marek 14 Hráč v poli
9SOTOLÁŘ Jiří 15 Hráč v poli 88'
12LLANOS Adam 16 Hráč v poli
13ŽÁČEK Ondřej 18 Hráč v poli

Šumperk

1KREIZL Martin Brankář
13HORKÝ Marek Obránce
2PURZITIDIS Paris Obránce
8SMRŽ Marek Obránce
16LIĎÁK Dominik Obránce
17ANTL Martin Záložník 53'
14NÍZKÝ Filip Záložník
7OSTROVKA Yevhen 11 Záložník
15NOVÁČEK Petr 5 Záložník 44'
23STRNAD Patrik Záložník 47'
9ŠIDLÍK Miloš 21 Útočník 58'
11LINET Petr 7 Záložník
21LAVROVIČ Stanislav 9 Záložník
5OSTROKON Artem 15 Obránce

Předchozí zápasy

DatumDomácíVýsledkyHostéČas
ŠumperkBaťov