Souhrn víkendu: Žáci v Krhové přehráli Valachy

Nejen mužské týmy se o víkendu 13. a 14. dubna zapojily do mistrovských bojů. Volno nakonec měli starší žáci, kteří neodjeli do Třince z důvodu výskytu černého kašle v kádru soupeře. Do hry však v domácím prostředí šli dorostenci a v Krhové, kde má domoviště Valašské Meziříčí, i mladší žáci. Zatímco ti byli na Valašsku stoprocentní, dorost bohužel kvalitnějšího soupeře o body neobral.

O zápasech mužů jsme na webu informovali ve článcích Čím víc gólů dáme, tím víc bodů máme… A nebo bohužel naopak… (zde) v případě divizního áčka a První jarní ztráta se zrodila na půdě Jindřichova (zde) v případě rezervního celku v okresním přeboru. V obou článcích jsou také sestřihy utkání.

U19: FK Šumperk – MFK Karviná U18 0:3

13. 4. 2024
0 - 3
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 4. 2024 10:30 Moravskoslezská liga st. dorostu 2023/2024 21. kolo 123

Starší dorostenci FK Šumperk přivítali na Tyršově stadionu výběr Karviné do 18 let. Celek ze Slezska pohybující se uprostřed tabulky vstupoval do zápasu jako favorit. V utkání nakonec i vyhrál, ale jeho vítězství se lehce nerodilo. Pro náš tým pak byl smolný první poločas, ve kterém padla jediná branka. Hosté se díky nešťastnému vlastnímu gólu dostali v 18. minutě do vedení.

Další trefy přišly až ve druhé půli. A obě měl na svědomí střídající Dominik Míček. V 59. minutě nejprve navýšil vedení hostů a poněkud je tak uklidnil, pojistka a zároveň poslední gól v utkání přišla v 79. minutě. Karviná, která tak jako rezervní tým staršího dorostu dovezla i několik hráčů ročníku 2005 (U19) včetně malijského mladíka Hady Koneho, vyhrála v Šumperku 3:0. Náš tým tak bohužel zůstává o skóre poslední v tabulce. V příštím kole jej čeká souboj s předposlední Porubou, a to na půdě soupeře.

FK Šumperk U19 – MFK Karviná U18 0:3 (0:1)

Góly: 58. a 79. Míček, 18. vlastní. Žluté karty: Nevrlý, Lepka, Minář, Barvínek (vše Šumperk). Rozhodčí: Jakub Ondráček. Diváci: 123.
FK Šumperk: Hýžďal – Sroka, Lepka (80. Kodeš), Nevrlý (69. Zelinka), Hájek (46. Barvínek), Bližňák, Kucharčuk, Minář, Doležal, Achilis, Galík (61. Slezák, 80. Ženčuch).
MFK Karviná U18: Vavřík – Kone, Meliš, Kořenek, Hrdina (46. Poledník), Imrich, Pecold, Zahorii, Pilař (65. Gríger), Hazha, Pomeranek (46. Míček).

U17: FK Šumperk – MFK Karviná U16 1:4

13. 4. 2024
1 - 4
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 4. 2024 12:45 Moravskoslezská liga ml. dorostu 2023/2024 21. kolo 30

Mladší dorostenci v dalším domácím utkání přivítali výběr Karviné. Tým nesoucí označení „U16“ (hlavní mužstvo mladšího dorostu Karviné hraje nejvyšší soutěž) nakonec v Šumperku vyhrálo. Nutno dodat, že i díky dvěma hráčům ročníku 2007 nakonec byli Karvinští v průměru starším týmem než domácí kádr. Ten však bojoval statečně, na body bohužel nedosáhl.

Dlouhou dobu se přitom hrálo oboustranně bez branek, ta první padla až v samotném závěru poločasu. Ve 45. minutě se prosadil šestnáctiletý Jakub Stoszek. Tentýž hráč skóroval i v úvodu druhého poločasu, přesněji v 53. minutě. A když přidal v 61. minutě třetí gól soupeře Jakub Kratochvíl, začínalo být o výsledku jasno. Naději na senzační obrat vykřesal v závěru zápasu Martin Látal, který v 82. minutě proměnil penaltu. O dvě minuty později však karvinský Štepán Valíček korigoval skóre na konečných 1:4. V šumperském dresu pak do utkání druhé nejvyšší soutěže mladšího dorostu v zemi naskočilo hned několik hráčů věkově spadajících ještě do starších žáků. Jiří Brázda a Martin Doležel dokonce v základu.

FK Šumperk U17 – MFK Karviná U16 1:4 (0:1)

Góly: 82. Látal (pen) – 45. a 53. Stoszek, 61. Kratochvíl, 84. Valíček. Žluté karty: Barvínek, Hájek, Doležel, Horký – Daněk. Rozhodčí: Otakar Habich. Diváci: 30.
FK Šumperk U17: Urban – Hájek, Horký, Brázda, Látal, Ježek (75. V. Bessonov), Vlk (63. Lepka), Ferron (45. Škrabal), Doležel (75. Kopecký), Kodeš, Barvínek (63. Vojtek).
MFK Třinec U16: Lewandowski (46. Jirků) – Chlebík, Kratochvíl, Kříž (68. Rychlík), Paloch, Daněk, Hruška (68. Kubiš), Němčík, Štětinský (46. Blažek), Valíček, Stoszek.

U13: TJ Valašské Meziříčí – FK Šumperk 1:10

13. 4. 2024
1 - 10
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 4. 2024 10:00 Liga SpSM ml. žáků U13 - sk. 9.-16. 2023/2024 5. kolo 36

Do Krhové zamířili naši mladší žáci odehrát své utkání proti Valašskému Meziříčí a ve vesničce nedaleko města, kde sídlí soupeř, si zastříleli. V gólově bohatém utkání nakonec padly dva hattricky, které si do své sbírky zapsali Sajmon Straka a Tobias Ambros. Gólový účet pak dopsali Petr Vašíček, který skóroval dvakrát, Tomáš Unzeitig a kapitán Matyáš Novák. Jedinou trefu domácích zaznamenal Alex Závěšický.

Po vítězství na Valašsku zůstává náš celek jediným neporaženým týmem jarní nadstavby, a soutěž tak vede. „V sobotu jsme se střetli se soupeřem, který praktikoval konstruktivní rozehrávku od brány a v defenzivní fázi spoléhal na vysoký blok. Naším cílem bylo dále pracovat na kompaktnosti presinku a na rotaci hráčů a práci s prostorem v postupném útoku,“ vrátil se k utkání trenér týmu Jakub Bauer. „Ačkoli nás stále trápí nedostatečné využívání protipohybů a vnímání vznikajících volných prostorů, tak jsme především s přístupem hráčů k zápasu spokojeni. Převažuje snaha učit se požadované prvky hry a cítím, že jako tým jsme každý týden silnější. Tento víkend můžeme pochválit především zlepšený přenos těžiště hry, pěkné finální přihrávky a chuť doplňovat oba boxy v klíčových situacích,“ chválil své svěřence Bauer.

TJ Valašské Meziříčí U13 – FK Šumperk U13 1:10 (0:6)

Góly: 69. Závěšický – 11., 16. a 67. Straka, 34., 59. a 63. Ambros, 5. a 40. Vašíček, 25. Novák, 75. Unzeitig. Bez karet. Rozhodčí: Radim Žmiják. Diváci: 36. Hráno v Krhové.
TJ Valašské Meziříčí: Jiříček – Baláž, Cicko, Daňa, Havel, Hýža, T. Jurajda, Květák, Závěšický, Veselý, Neťuka, Fac, A. Rožnovský, M. Rožnovský, Kramoliš, D. Jurajda, Hruška.
FK Šumperk: Prejda – David, Kolomazník, Kotrle, Ondra, Ambros, Unzeitig, Straka, Vašíček, Fojtík, Novák, Sedláček, Dan. Kamlar, Dom. Kamlar, Novotný, Pospíšil.

U12: TJ Valašské Meziříčí – FK Šumperk 4:10

13. 4. 2024
4 - 10
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna Den zápasu Počet diváků
13. 4. 2024 12:00 Liga SpSM ml. žáků U12 - sk. 9.-16. 2023/2024 5. kolo 38

Nelítostně drtivý měli naši mladší žáci kategorie U12 vstup do utkání v Krhové, kde své domoviště našli mladší žáci Valašského Meziříčí. Ve druhé minutě otevřel skóre Kryštof Hubáček, o dvě minuty později přidal další trefu Adam Luknár! Rychle nabité vedené 2:0 kluci postupně během první půlhodiny zápasu navyšovali až do podoby 6:0. To se nejprve dvakrát trefil Radim Klein, poté i Jiří Smékal a Gia Hieu Nguyen. První půli pak uzavřeli Matěj Válek, který zvýšil tedy již na 7:0, a poté i domácí Adam Král, který však jen korigoval ze strany domácích hrozivě vyhlížející stav první půle.

Ta druhá již byla výsledkově podstatně vyrovnanější, oba týmy v ní skórovaly přesně třikrát. Nejprve druhou trefou v zápase podpořil vedení našich barev Gia Hieu Nguyen, aby na 9:1 poté zvýšil v 50. minutě Vojtěch Šarman. V následující desetiminutovce nejprve domácí celek snížil vysokou ztrátu po gólech Matyáše Pajdly a Davida Hrušky, nicméně desátou trefu našeho mužstva v 61. minutě vsítil Nguyen, který tak pečetil i svůj hattrick. Labutí písní Valachů již byla trefa Dominika Adama ze 78. minuty. Tým U12 vyhrál na půdě Meziříčí jasně 10:4 a s nejlepší ofenzívou během jarní nadstavby je druhý za Uničovem.

TJ Valašské Meziříčí – FK Šumperk 4:10 (1:7)

Góly: 36. Král, 55. Pajdla, 58. Hruška, 78. Adam – 29., 42. a 61. Nguyen, 12. a 21. Klein, 2. Hubáček, 4. Luknár, 23. Smékal, 35. Válek, 50. Šarman. Bez karet. Rozhodčí: Radim Žmiják. Diváci: 38. Hráno v Krhové.
TJ Valašské Meziříčí: Holiš – Cahlík, Neťuka, Hruška, Král, Blažek, Capil, Kramoliš, Pajdla, Jurajda, Adam, Halamíček, Dirda, Kelnar.
FK Šumperk: Szalay – Smékal, Urban, Válek, Vepřek, Dařílek, Hubáček, Kašpar, Klein, Křesina, Luknár, Mareček, Matějček, Nguyen, Šarman, Žižka, Suchánek.

 

Ostatní zápasy

V krajské soutěži mladších žáků se náš celek složený tedy z hráčů starší přípravky vydal do Šternberka. Zde odehrál na umělce kvalitní utkání, ve kterém dokráčel k vítězství 5:2. Náš tým reprezentovali Švenda, Šebesta, Weinlich, Žebrok, Žižka, Navrátil, Opravil, Adamuška, Andrýsek, Hudos, Chládek, Koop, Matějček, Berka, Daniel a Wonke.

Téměř stejný tým odehrál své utkání okresního přeboru starších přípravek proti Starému Městu již v pátek 12. dubna od 17:00 na Tyršáku. Kluci předvedli kvalitní a bojovný výkon, velký respekt patří i soupeři. Náš tým nastoupil ve složení Wonke, Žebrok, Vidím, Válek, Tomaj, Šebesta, Svorník, Strnad, Nahodil, Kratochvíl, Kašpar, Juřena, Janošťák, Janeček, Chytil, Andrýsek, Adamuška a Švenda.

Velice potěšující je i práce mladších přípravek. Výběr „A“ přivítal na ZŠ Sluneční Vikýřovice, „B“ tým Libinu a „C“ tým Moravičany. Všichni kluci zaslouží obrovskou pochvalu, a to pak i ti, kteří v neděli přišli pomoci na Tyršův stadion na utkání divizní soutěže mužů, kde si střihli kluci roli „ball boyů“, tedy podavaču míčů. Děkujeme, chlapci.