Znak klubu FK Šumperk

Výběry U9 a U11 mají za sebou kvalifikaci o finále Planeo Cupu

Jízda výběrů U9 a U11 letošním ročníkem Planeo Cupu skončila v kvalifikaci. Poslední krok před celorepublikovým finále byl již také konečnou zastávku našich týmů. Mladší přípravka na silně obsazeném turnaji v Uničově skončila pátá, o dva roky starší kluci pak v Kroměříži sedmí. I tak si oba výběry zaslouží obrovské díky za skvělou reprezentaci klubu. Už účast v kvalifikaci je velkou a nezaplatitelnou zkušeností. Šanci na postup do republikového finále ještě má výběr U13, ten svůj kvalifikační turnaj odehraje 16. listopadu ve Vyškově.

U9: Po těžkém losu v úvodu rozhodly duely s Hanáky

Výběr mladší přípravky dostal náročný úkol. Hned v úvodu jim totiž los nadělil za soupeře Slovácko a Sigmu. Tým z Uherského Hradiště vyhrál 10:2, se Sigmou už to bylo vyrovnanější klání. I tak olomoucký celek vyhrál, 8:5. Vzápětí přišla remíza s Vysokým Mýtem a poté první vítězství. Svěřenci Radima Netopila přehráli Chrudim vysoko 9:3.

Bohužel jakékoliv šance na postup bohužel zhatila smolná prohra 3:6 s HFK Olomouc. A nic nebylo platné ani vítězství 7:5 s Boskovicemi. V posledním kole čekal na naše kluky celek Uničova. Ten nakonec vyhrál duel 7:3 a společně se Sigmou a s HFK vytvořil hanácký trojlístek, který si vybojoval postup na celorepublikové finále.

U11: Náročný turnaj ukončila starší přípravka tuhou bitvou se Zlínem

I hráči výběru do 11 let odehráli náročný turnaj v silné konkurenci. Postup sice byl vzdálen, ale sedmé místo v nabitém losu není ostudou. Velmi dramatické duely odehráli kluci s Kroměříží i se Zlínem, oba tyto duely prohráli o gól 2:3. Přitom Kroměříž nakonec slavila společně se Slováckem a Sigmou postup do republikového finále.

Během turnaje si náš celek ale připsal i dvě výhry. Výsledkem 5:1 přehrál silnou Svratku Brno, s Hranicemi pak náš celek vyhrál 5:0. Právě Hranice pak skončily za našim výběrem, Zlín a Svratka pak naopak těsně před námi.