Znak klubu FK Šumperk

Derby proti SULKO Zábřeh ovládl náš celek

Po vítězstvích v přípravě nad Rapotínem a Břidličnou jsme přivítali na Tyršově stadionu dalšího soupeře. Po zrušeném víkendovém utkání proti Kostelci na Hané se podařilo domluvit zápasu proti rivalovi ze Zábřeha. Účastník krajského přeboru aktuálně trénovaný Zdeňkem Opravilem musel nakonec zkousnout porážku 0:3. Pozdní večer mrazivého středečního dne využili šumperští trenéři k protočení celkem 21 hráčů v poli. Celý zápas pak odchytal mladý gólman Jakub Žanda.

8. 2. 2023
3 - 0
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas
8. 2. 2023 17:30

I třetí přípravné utkání na jarní část divizní soutěže skončilo vítězstvím svěřenců trenérského dua Tököly – Merta. Na umělce Tyršova stadionu vyhráli šumperští hráči poměrem 3:0, když o úspěchu rozhodli dvěma góly v prvním poločasu. Gólem a asistencí se blýskl Miloš Šidlík, jehož návrat do Šumperku je na nejlepší cestě. Někdejší mládežnický reprezentant odehrál na Tyršáku velmi solidní podzim 2020, na který doufejme naváže i na jaře 2023. O zbývající branky se postarali Matěj Zelinka a Pavel Matura.

Trenéři šumperského celku postavili do duelu dvě odlišné jedenáctky v každém poločasu, navíc Artem Ostrokon odehrál celý zápas za Zábřeh. V první půli se na úvodní gól čekalo až do 33. minuty, kdy se prosadil právě Miloš Šidlík. O pět minut později přidal druhý gól domácího celku po Šidlíkově přihrávce Matěj Zelinka. Závěrečná branka padla v 78. minutě, Elšík přihrál Pavlu Maturovi, který pečetil konečný stav přípravného duelu.

FK Šumperk – SK SULKO Zábřeh 3:0 (2:0)

Góly: 33. Šidlík, 38. Zelinka, 78. Matura.
Sestava 1. poločas: Žanda – Jurásek, Liďák, Purzitidis, Žídek – Smrž, Nízký, Strnad, Zelinka, Linet – Šidlík.
Sestava 2. poločas: Žanda – Matura, Smrž, Nováček, Karger – Žák, Horký, Vaněk, Musílek, Lavrovič – Elšík.