FK Šumperk - FC Vsetín

O první body bude bojovat Áčko ve Vsetíně

Fotbalová sezóna začíná nabírat na obrátkách. Již v sobotu 13. srpna odehrají naši fotbalisté druhé divizní utkání sezóny. Po nešťastné porážce doma s Kozlovicemi zajíždí svěřenci trenérů Opravila s Křepelkou na Valašsko. Od 17:00 budou bojovat o body na hřišti v Tyršově ulici na břehu Vsetínské Bečvy. Duel bude jako rozhodčí řídit Radim Kaloč, který souboj obou celků pískal již před čtyřmi lety.

Bude zlobit ukrajinský kanonýr Neruch?

V tehdejším utkání se oba celky rozešly smírně 2:2. Aktuálně mají lepší výchozí pozici před 2. kolem vsetínští hráči. Ti totiž na začátek sezóny vyhráli 1:0 ve Skašticích. Výhru přitom zajistil střídající Martin Zbranek až v 89. minutě. Ten společně s dalším střídajícím hráčem Danielem Horákem dostal pod tlak domácího obránce Berčíka. Zadák Skaštic situaci neustál, Zbranek získal míč a po kličce brankáři již zakončoval do odkryté branky. Na kontě tak mají hráči ze Vsetína tři body a skóre 1:0. V tabulce jsou aktuálně šestí.

Poprvé také ve Skašticích vyšel střelecky na prázdno ukrajinský útočník Vitalij Neruch. Dvacetiletý forvard, který na Moravě již prošel postupně Kvítkovicemi, Přerovem a teď je tedy ve Vsetíně, se blýskl v 1. předkole MOL Cupu, kdy nastřílel Kateřinicím 4 góly. Vsetín i díky němu vyhrál jasně 8:2. Valaši v následném předkole v derby proti Meziříčí sice prohráli po prodloužení, ale Neruch se opět trefil. Ve Skašticích odehrál 70 minut a právě jeho nahradil nakonec autor vítězné trefy Zbranek. Kromě Nerucha působí ve Vsetíně ještě další ukrajinský hráč, a to poměrně univerzální Andrej Grecajčuk, který zvládá roli jak krajního záložníka, tak i obránce.

Kromě těchto dvou hráčů je pak novou tváří i čtyřiadvacetiletý Daniel Horák, který přišel z Bystřice pod Hostýnem a prošel akademií Zlína. Do Vsetína se pak vrátil i brankář Jan Dobeš, který naposledy působil ve Valašské Polance. Jinak zůstává osa soupeře stejná, oporou je brankář Jakub Eliáš. V poli pak dostává i nadále prostor také Vladimír Skuhrovec. Novým trenérem týmu se v létě stal Roman Vojvodík, který v minulosti působil jako asistent v tehdy druholigovém Znojmě a naposledy jako šéftrenér mládeže Frýdku-Místku.

Bude ve Vsetíně další urputný souboj obran?

Oba sobotní soupeři se v divizních soutěžích potkávají pravidelně, nutno dodat, že jejich zápasy příliš gólovými hody neoplývají. V posledních pěti zápasech jen jedenkrát padly aspoň dva branky, většinou ale zápas rozhodla jediná trefa. Na jaře se oba kluby setkaly na půdě soupeře a ačkoliv měl náš tým více ze hry, nakonec Vsetín vybojoval remízu 1:1. Tím jsme prodloužili sérii neporazitelnosti ve vzájemných duelech na tři zápasy v řadě.

Valaši pak dlouhodobě patří k nejlépe bránícím celkům soutěže, v minulé sezóně je urputná defenzíva vytáhla na páté místo v konečném pořadí. Vsetín přitom inkasoval jen 40 branek, lepší obrannou hrou se mohly pochlubit už pouze Hranice, Přerov a Nové Sady. Na druhou stranu Valaši jako pátý tým tabulky měli pasivní skóre. Vstřelili totiž jen 36 branek. Hůře na tom už byly pouze tři poslední týmy divizní tabulky.

Souboj druhého kola soutěže se tedy odehraje na stadionu v Tyršově ulici a výkop má v sobotu 13. srpna v 17:00.

Kompletní program 2. kola Divize E 2022/2023