Znak klubu FK Letohrad

Muži uhráli remízu 1:1 proti Letohradu

Druhé přípravné utkání je minulostí. Divizní áčko po domácím vítězství s rezervou Opavy vyrazilo do Vamberka. Tam je přivítal Letohrad hrající ve skupině C divize. A oba celky se nakonec rozešly smírně 1:1, byť šumperský tým měl více gólových příležitostí. Prosadit se však dokázal pouze Patrik Strnad. Generálku na předkolo poháru odehrají naši fotbalisté 23. července od 10:00 na Tyršáku, přivítají HFK Olomouc.

16. 7. 2022
1 - 1
Konečný výsledek

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
16. 7. 2022 10:00 Přípravná utkání 2022/2023

Letohrad otevřel skóre ze standardky

Ke druhému přípravnému utkání na novou sezónu vyrazili šumperští fotbalisté do Vamberku. V krásném areálu V Lukách je přivítal celek nedalekého Letohradu, účastník divizní skupiny C. Trenéři Opravil s Křepelkou znovu disponovali užším kádrem než by si přáli, k dispozici měli totiž přesně 10 hráčů do pole. „Bohužel jsme pořád ovlivněni častými absencemi, z důvodů dovolených, případně brigád, v kádru máme dost mladých hráčů. Ale kluci se s tím poprali velmi dobře,“ prozradil po utkání Zdeněk Opravil.

Hlavní trenér týmu mohl být opravdu s nasazením a hrou svého týmu spokojený. V první půli dokázali šumperští hráči držet Letohrad daleko od branky, naopak sami měli několik šancí. V nich ale nedokázali skórovat. Těsně před koncem poločasu se pak v souboji o míč dopustili naši hráči faulu. A z přímého kopu Letohrad přesně mířenou ranou překonal brankáře Žandu, který odchytal první poločas.

Z několika velkých šancí přinesl druhý poločas jen vyrovnání

V druhém domácí i nadále velmi dobře napadali, což v tomto případě uvítal i náš trenér Zdeněk Opravil. „Jsem rád, že soupeř naši rozehrávku presoval, dobře napadal. Potřebovali jsme si i tyto situace osahat, takže jsem v tomto směru opravdu spokojený. I s tím, jak jsme to zvládli. Zápas byl opravdu náročný,“ dodal Opravil. První příležitost na vyrovnání měl aktivní Strnad, který se dostal za obranu. Nicméně vyběhnutého brankáře Letohradu nedokázal přelobovat.

Domácí přežili po přibližně patnácti minutách druhé půle ještě větší šanci našeho celku. Strnad poslal po chybě domácí defenzívy míč na zcela volného Podhorného, který ale hlavou minul prázdnou branku. Dlouho však smutnit šumperský celek nemusel. O chvíli později poslal nákop za obranu Žák, domácí zadák špatně vyhodnotil situaci a ve skluzu míč netrefil. Před Patrikem Strnadem se tak otevřel prostor a v souboji proti brankáři si gólmana Letohradu obhodil a pak do prázdné branky srovnal.