Logo FAČR

Jaký je los MOL Cupu našich divizních soupeřů?

Již 30. července vstoupí divizní kluby do svého prvního soutěžního utkání sezóny 2022/2023. Na programu bude předkolo MOL Cupu a jak jsme již naznačili, tak našim soupeřem bude celek z Břidličné. Právě na jeho půdě odehrajeme své pohárové utkání a věříme, že ho zvládneme. V případě postupu bychom narazili na vítěze duelu mezi Bruntálem a Uničovem. Ale jací soupeři čekají na naše konkurenty v divizní skupině E? Pojďme se na to podívat.

Dvě derby skupiny E, Vsetín a Šternberk s týdenním předstihem

Hned v několika případech si jednotlivé kluby naší skupiny střihnou jakousi generálku na následný vzájemný duel v soutěži. Týká se to například olomouckého HFK a Kozlovic, které se střetnou jak v předkole MOL Cupu 30. července, tak i v divizní soutěži o dva měsíce a pár dnů později. V obou případech se bude hrát na holickém stadionu v Olomouci. Podobně jsou na tom i výběry 1. FC Viktorie Přerov a Skaštic. Druhý celek tabulky uplynulé sezóny přivítá skaštický celek na své půdě, divizní odveta se paradoxně odehraje ve stejném kole jako souboj HFK s Kozlovicemi – 9. 10. v rámci 10. kola. V tomto případě si ale kluby prohodí pořadatelství a Skaštice budou v divizním utkání Přerov hostit. V tom pohárovém koncem měsíce však budou muset podstoupit těžký duel na půdě favorizovaného soupeře.

Nutno dodat, že uvedené zápasy jsou jediné dva v rámci předkola MOL Cupu 2022/23, kdy na sebe narazí celky z divizní skupiny E. V ostatních případech pak naši soupeři dostali do předkola celky z jiných soutěží. Nováček naší divizní skupiny ze Šternberka vstoupí do předkola MOL Cupu o týden dříve, čeká ho souboj na půdě Dolan. Oba výběry se v minulé sezóně potkávaly v krajském přeboru, zatímco Šternberk slavil postup, tak Dolany se tísnily na 14. místě tabulky. Favorit je tedy jasný, byť se bude hrát v Dolanech. S týdenním předstihem pak své utkání předkola poháru odehraje i Vsetín, který se vydá na půdě Kateřinic, účastníka I. A třídy.

Holešov si střihne reprízu s Hranicemi

Nováček z Baťova se může těšit nejen na vyšší soutěž, ale také na atraktivního soupeře z MSFL. Do Otrokovic totiž přijede výběr Uherského Brodu. Naopak celek z Otrokovic dorazí do Slavičína, kam poslal los soutěže Viktorii Otrokovice, účastníka třetí ligy. Na soupeře z MSFL se chystají i v Holešově, ale v tomto případě nepůjde o žádného nového soupeře. Naopak, los určil Holešovu za rivala pro předkolo poháru vítěze naší divizní skupiny z minulé sezóny, tedy nyní již ligový výběr SK Hranice. Nové Sady pak čeká konfrontace mezidivního fotbalu. Olomoucký klub se vydá k předkolu do Nového Jičína, výběru, který dlouhodobě působí ve skupině F divizní soutěže.

To pro bzenecký Slovan byl los naopak přívětivý. Určil jim za soupeře výběr jihomoravského krajského přeboru, a to Tatran Rousínov. Nicméně ten v minulé sezóně skončil čtvrtý v tabulce a podceňovat jej tedy rozhodně nelze. No a konečně poslední náš soupeř, kterého jsme ještě nezmínili. Tím jsou Všechovice, které v domácím prostředí přivítají účastníka MSFL z Frýdlantu nad Ostravicí. Rezervní výběr Zbrojovky se pak pohárové soutěže neúčastní.

Los předkola MOL Cupu celků divize E

23. 7. 2022

Dolany – Šternberk
Kateřinice – Vsetín

30. 7. 2022

Břidličná – Šumperk
Baťov – Uherský Brod
HFK Olomouc – Kozlovice
Holešov – Hranice
Nový Jičín – Nové Sady
Přerov – Skaštice
Rousínov – Bzenec
Slavičín – Otrokovice
Všechovice – Frýdlant nad Ostravicí