Znak klubu TJ Kovohutě Břidličná

Muži znají soupeře pro předkolo MOL Cupu, přivítá je Břidličná

Svého soupeře pro úvodní zápas v rámci českého fotbalového poháru MOL Cup 2022/2023 zná náš „A“ tým. I tentokrát vstoupí šumperský výběr do soutěže na půdě soupeře. Tím je celek TJ KOVOHUTĚ BŘIDLIČNÁ, v minulé sezóně ještě účastník krajského přeboru Moravskoslezského kraje. Nicméně z druhého místa doprovodila Břidličná vítězný Krnov do divizní skupiny F. Aktuálně je termín stanoven na 30. července 2022 od 17:00. V případě vítězství se pak náš celek v 1. kole představí doma, proti vítěznému týmu ze souboje Bruntál – Uničov. 

V uplynulé sezóně vstoupil náš výběr do pohárové soutěže právě na půdě Bruntálu, který i letos tedy může být soupeřem našeho celku. Svěřenci Zdeňka Opravila a Romana Křepelky soupeře, v jehož středu působí i zkušený matador Ondřej Kušnír, porazili 3:1. Doma pak přivítali naši hráči Třinec vedený legendárním Franzem Strakou. Ale i přes vysokou porážku byl tenhle zápas zážitkem.

Věříme, že i letos se v pohárové soutěži představíme na domácím hřišti, nicméně Břidličná nebude vůbec snadný soupeř. Zkušený tým má ve svém středu velké množství hráčů, kteří prošli akademiemi slezských ligových klubů. Nicméně v nedávno skončené sezóně nechybělo mnoho a Břidličná setrvala v přeboru. V posledním kole potřebovala odrazit nápor dorážejících klubů z Orlové a Hlubiny. Oba tyto celky však vysoko vyhrály, Orlová 8:1 doma s Čeladnou, Hlubina 7:1 v Petrovicích. Orlovský tým svůj zápas hrál v sobotu, hlubinský pak souběžně s Břidličnou v neděli od 17:00. A v době, kdy již suverénně vedl, tak Břidličná doma prohrávala 0:1 s již jistým vítězem z Krnova. V Orlové tak nebyli daleko od postupu.

Jenže domácí před návštěvou 350 diváků v derby zabrali a dvěma slepenými góly během 77. a 78. minuty zápas otočili. Posunuli se tak na druhé místo v tabulce a vybojovali právě postup do divize.