Logo klubu TJ Tatran Všechovice

Všechovice posledním domácím soupeřem v ročníku 2021/22

Je to tak. Fotbalový ročník 2021/22 se pomalu blíží ke svému konci a v neděli 12. června odehraje náš výběr poslední domácí utkání celé sezóny. Na Tyršově stadionu přivítáme TJ Tatran Všechovice. Zápas začne v 17:00. Šumperský fotbal uzavírá velmi úspěšnou sezónu, kdy seniorské Áčko odehrálo důstojnou divizní sezónu. Rezervní celek vybojoval postup do okresního přeboru a dorostenci záchranu. Skvělé výsledky v sezóně pak mají na kontě i žákovské výběry. V neděli pak mají hlavně fanoušci možnost naposledy v této sezóně zatleskat hráčům i trenérům právě „A“ týmu. Který si to navíc opravdu zaslouží.

Cílem sezóny bylo odehrát důstojný ročník s lepším podzimem než v minulých sezónách, na což měly navázat výkony na jaře. To se vesměs naplnilo, tým odehrál spoustu skvělých zápasů, divácky atraktivních i napínavých. Podařilo se na podzim i na jaře složit kvalitní kádr, který byl velmi bohatě zásobován i mladými talenty z dorostu. Výsledkem je aktuálně sedmá pozice v soutěži, a to dva zápasy před koncem sezóny.

V domácím prostředí pak svěřenci Zdeňka Opravila a Romana Křepelky prohráli na jaře pouze jedinkrát, a to ve značně omlazené sestavě s favorizovanými Kozlovicemi. Byla to vlastně jediná domácí bodová ztráta v jarní část divize, jinak tým postupně porazil Slavičín, Skaštice, Holešov i HFK Olomouc. Poslední zápas sezóny hraný na Tyršově stadionu pak absolvuje naše Áčko proti Všechovicím, aktuálně jedenáctému celku tabulky. Tatran Všechovice naopak prožívá značně nevydařené jaro, když jen jedinkrát vyhrál (v minulém utkání proti HFK), dvakrát remizoval a hned v osmi zápasech prohrál. O favoritovi nedělního zápasu je tak jasno.

Vzájemná bilance posledních zápasů však hraje ve prospěch našeho soupeře. Ten na podzim vyhrál v domácím prostředí jasně 4:1, v loňské nedohrané sezóně pak dokonce v Šumperku, 2:1. Před těmito zápasy se obě mužstva střetla již jen jednou, když doma vyhrál náš tým 4:3. Jak vidno, ve vzájemných zápasech góly padají, což by mělo být dalším lákadlem pro fanoušky.

Posune se Áčko v tabulce výš?

O motivaci by měl mít náš kádr postaráno. Aktuálně sedmé místo tabulky totiž nemusí být finální, jen bod ztráty na šestý Vsetín před posledním dvojzápasem je motivující. Proč? Od návratu do divize v roce 2015 se totiž podobně vysoko umístil náš výběr jen jedinkrát, a to v sezóně 2017/18 v divizní skupině D. Skončil tehdy pátý. Teď má náš výběr před sebou poslední dva duely ročníku, po domácím představení proti Tatranu Všechovice se vydá na hřiště Přerova, což bude podstatně těžší los. I proto by bylo důležitým počinem domácí duel se Všechovicemi vyhrát.

Zápas začne na závěr programu 26. kola, a to v neděli 12. června od 17:00. Pískat jej bude Tomáš Mrkvica, kterému budou pomáhat s řízením utkání asistenti Tomáš Řezníček a Jaroslav Kolář. A pokud si chcete užít fotbalovou neděli se vším všudy, tak poslední domácí zápasy ročníku odehraje i dorost. Od 10:30 přivítá výběr U19 tým Třince, se stejným soupeřem se střetnou mladší dorostenci od 12:45. Oba zápasy proběhnou na zadní travnaté ploše Tyršova stadionu.