Znak klubu FK Šumperk

Nové Sady dalším soupeřem našeho Áčka, Hranice mohou slavit postup

Divizní ročník 2021/2022 míří do svého finále. O víkendu 4. až 5. června se odehraje v divizní skupině E již 25. kolo, nicméně týmům chybí do konce soutěže ještě odehrát tři zápasy. Následovat totiž po 26. kole (11.-12. 6.) bude následovat dohrávané 14. kolo (18.-19. 6.). Náš tým vyráží do Olomouce, kde se střetne s výběrem FK Nové Sady. Ten je díky skvělým jarním výkonům na výborném čtvrtém místě tabulky s náskokem šesti bodů na náš celek. Podzimní vzájemný souboj skončil remízou 1:1. Postup si mohou již tento víkend zajistit hráči Hranic, naopak stále otevřená je bitva o záchranu.

Ukončíme domácí jízdu Novosadských?

Nové Sady se v této sezóně mohou opírat o skvělé výkony v domácím prostředí. V posledních osmi zápasech ve svém prostředí neprohrály. A v rámci celé sezóny jsou v úspěšnosti domácích zápasů lepší už jen Hranice. V posledních dvou odehraných zápasech se navíc olomoucký tým se svými soupeři nemazal. Strání doma sundal 5:1, v minulém kole vyhrál 3:0 v městském derby s HFK.

Co se týče vzájemných zápasů, tak máme bilanci poměrně vyrovnanou. To vlastně podtrhuje i výsledek podzimního vzájemného utkání, které skončilo remízou 1:1. Náš celek poslal do vedení již po osmnácti minutách hry Adam Žák, o chvíli později však vyrovnal Josef Drábek. Více ze hry pak měli spíše hosté, ale týmy se již o body podělily.

Jarní souboj pak na nějaké větší ambice jednoho či druhého týmu moc velký dopad mít nebude. Postupové boje se již zúžily pouze na trio Hranice, Přerov, Kozlovice. A boj o záchranu na dvojici Holešov, Strání. Na druhou stranu střed tabulky je pořád velmi nahuštěný a zatímco na páté místo ztrácí Šumperk tři body, tak na desáté má naopak náskok „jen“ šesti bodů.

FK Nové Sady – FK Šumperk (28. kolo)

Datum: 4. června 2022 od 17:00. Místo konání: Hřiště Nové Sady. Delegace: Jan Sivera – Miroslav Hovorka, Jan Dorotík. Delegát: Stanislav Volek.

Budou Hranice slavit postup?

Zajímavé pak bude určitě sledovat i další zápasy. Totiž, již v sobotu 4. června někdy před 19. hodinou může být jasno o postupu Hranic. Těm k postupu stačí získat tři body na půdě pátého Valašského Meziříčí, aby bez ohledu na výsledky soupeřů mohly slavit postup do MSFL. Na ten ještě s notnou dávkou teorie mohou pomýšlet v Přerově a v Kozlovicích, ale musí bezpodmínečně porazit své soupeře.

Přerov se představí v rámci nadcházejícího kola v sobotu doma proti Strání, naopak Kozlovice vyrazí k utkání v neděli dopoledne. A to také napovídá kam, v tomto termínu se hraje ve Slavičíně. V Přerově budou jasnými favority domácí fotbalisté, Strání totiž z pozice aktuálně posledního celku tabulky chtějí odvrátit hrozící sestup. K tomu potřebují získávat body, a do Přerova rozhodně jako favorit nepojedou. Jejich hlavní soupeř, Holešov, ale míří také ven. A to do Skaštic, na hřiště osmého celku tabulky.