TOP 5 VÍKENDU: Obrat v Přerově i kvalitní reprezentace U10 v Modré

Poslední ryze dubnový fotbalový víkend je za námi a pro náš klub, nutno dodat, že velmi úspěšně. Vybrat i v tomto směru TOP pětici nejzajímavějších momentů bylo zase o něco těžší. Ale pustili jsme se do toho a myslíme si, že výběr stojí za to. Je to navíc další krok, jak vám, našim fanouškům, odhalit úspěchy, o kterých se jinde moc nedočtete. Takže pojďme na to, shrnutí uplynulého fotbalového dění a jeho TOP 5 VÍKENDU je tu!

vÍTĚZNÁ NEDĚLE! pLNÝ BODOVÝ ZISK VYBOJOVALI MUŽI, STARŠÍ I MLADŠÍ ŽÁCI

Nejen oba mužské výběry, ale i starších a mladších žáků se v neděli 24. dubna zapojily do svých mistrovských bojů. A co dodat, nakonec byly tyto naše týmy stoprocentní! Áčko doma porazilo, opět gólem ze závěru zápasu, Holešov, rezervní tým pak vybojoval tři body za vítězství 4:1 v Jedlí. Výběry starších žáků zamířily do Přerova. Na vítězství se nadřely, výběr U15 porazil stejně starou domácí Viktorku 4:1, o rok mladší kluci také uspěli, ale o tom podrobněji v jednom z následujících bodů dnešního TOP 5 víkendu.

V domácím prostředí pak hostili Uničov hráči výběrů mladších žáků. Celek U13 vyhrál derby divokým poměrem 10:7, když se čtyřmi góly blýskl Martin Doležel, na kontě jich má už v aktuální sezóně plných 44. A uspěl i výběr U12, který také s Uničovem v domácím prostředí v souběžně hraném utkání s U13 porazil hanáckého soupeře 6:4. Výběry šumperského FK tak v neděli odehrály šest zápasů a ve všech zvítězily. Skvělá bilance.

Další skvělý výsledek staršího dorostu

Po remíze na Baníku se šumperský starší dorost připravoval na další velmi náročný oříšek. Do Šumperku mířila Jihlava, druhý tým tabulky, jasný aspirant na postup do nejvyšší dorostenecké soutěže. Ten přicestoval s vizitkou jasně nejofenzivnějšího týmu celé ligy. Jenže i tentokrát se naši dorostenci postavili papírovým předpokladům. Kluci sice čelili po většinu utkání jihlavskému tlaku, ale tentokrát si obávaný útok klubu z Vysočiny vylámal na šumperské obraně zuby. Co víc, těsně před poločasem poslal náš celek do vedení Marek Elšík. Hosté nakonec vytěžili ze své snahy o obrat v zápase pouze vyrovnání.

Svěřenci Jakuba Bauera zůstávají ve středu tabulky, z 11. místa mají pouze bod ztráty na osmé Znojmo. Právě to bude v následujícím víkendu dalším soupeřem našeho výběru. Jihlava i přes to, že v Šumperku pouze remizovala, snížila ztrátu na vedoucí osmnáctku Sigmy. Ta totiž prohrála v Uherském Hradišti. Na druhou stranu možná o to více teď Jihlavu ztráta bodů v Šumperku může mrzet. Místo čtyř bodů by totiž ztráceli Jihlavští jen dva.

Skvělý výkon výběru U10 na turnaji na Děčínsku

Tahle informace šla, nejspíš i trochu nespravedlivě, trochu bokem veškerého dění. Totiž, v sobotu 23. dubna se náš tým hráčů U10 představil na silně obsazeném turnaji v Modré u Děčína. Prezentovalo se 12 týmů včetně akademií silných ligových klubů – Příbrami, Hradce Králové, Liberce a dalších. V systému hraném na dvě základní skupiny, kde tři nejlepší týmy postoupily do té finálové, se našim chlapům zadařilo.

O postup z prvních dvou míst si to rozdaly výběry Příbrami a Mladé Boleslavi, když o vítězi skupiny rozhodlo až skóre. Boj byl o třetí postupové místo, do kterého se zapojil náš tým, poté Ústí nad Labem a také Admira Praha. Po vítězstvích nad pražským týmem i Varnsdorfem nakonec našim klukům stačila k postupu remíza s ústeckým týmem! Účast ve finálové skupině byla určitě velkým úspěchem. Bohužel tam již klukům částečně došly síly a částečně se opravdu konfrontovali s velmi kvalitní konkurencí. Proti Liberci, Hradci Králové i Kolínu nedokázali bodovat a nakonec skončili šestí. Velké díky patří i Tomáši Ujfalušimu, který přijel kluky podpořit. Bližší informace i fotky naleznete na FB stránce výběru zde.

Jonáš Hruška sesadil Přerov „z hrušky“

Nedobře se vyvíjel dramatický duel Moravskoslezské žákovské divize mezi Šumperkem a Přerovem v kategorii do 14 let. Šumperský tým, v té době na třetím místě tabulky, přijel do Přerova s vědomím, že Třinec den předtím v Hranicích prohrál. Vítězství by tak svěřence Bohdana Hecla mohlo posunout na druhé místo tabulky, za suverénní Vítkovice.

První poločas však gól nenabídl a co hůř, na začátku toho druhého se Přerov dostal do vedení. A rázem se zdálo, že po Třinci by mohli trati body i šumperští hráči. Jenže Viktorka udělala dvě fatální chyby v obraně, které trestal Jonáš Hruška. Dvakrát přišel dlouhý pas za obranu, dvakrát Jonáš utekl všem. V prvním případě bez okolků obstřelil brankáře. V tom druhém si gólman Přerova na míč sáhl, ale šumperský mladík prokázal nezměrnou chuť skórovat. A i přes následné zranění po pádu do branky míč do sítě dotlačil. A Šumperk po dvou gólech Jonáše Hrušky zamířil o patro výš v tabulce – na 2. místo!

Jak je důležité míti Filipa… Ten z Áčka trefil další domácí výhru

Divizní „A“ tým na jaře válí. Po dvou domácích výhrách a dvou remízových zápasech na půdě soupeře se vrátil na Tyršův stadion. A znovu jako vítěz. I tentokrát pravda musela o výhře rozhodnout až branka v samotném závěru. A poprvé se v šumperském dresu prosadil Filip Twardzik. I tento moment si pak zaslouží naše usazení do TOP 5 VÍKENDU.

Šumperští fanoušci začínají být pomalu zvyklí, že dokud není konec zápasu, tak nemá smysl se nějak moc znepokojovat. Totiž, v prvním jarním domácím zápase trefil Marek Smrž výhru ve třetí minutě nastavení. V druhém, proti Skašticím, pak skóroval v 89. minutě pro změnu Stanislav Lavrovič, který tak trefil výhru 2:1. A teď náš celek skoro celé utkání marně bušil na zavřená holešovská defenzivní vrátka. Proti byl hlavně hostující brankář Radek Janalík, který chytl několik slibných šancí.

Vidět byl v zápase i Filip Twardzik. Často tahal míč po křídle, ale často také poté selhal v klíčovém souboji jeden na jednoho. To v podstatě přiznal i po utkání v ohlasovém rozhovoru. Jenže přišel faul v 84. minutě. Patrik Strnad se dostával do šance za obranu, ale musel být zastaven. Sám se ale technicky nadaný střelec postavil k přímému kopu. A Janalík vytáhl další skvělý zákrok. A hned další, po ráně Lavroviče. K dorážce se dostal hned vzápětí i Purzitidis, ale jeho hlavičku zase vyrazil z brankové čáry bránící hráč hostů. A pak už se dostal ke slovu Filip Twardzik, dosloval vlétl do malého vápna a napálil míč do sítě. 1:0! A vítězná trefa. Díky, Fildo!