TOP 5 VÍKENDU: Velikonoční pohár i senzační reklama na fotbal ve ValMezu

Tentokrát byl víkend delší a fotbalové boje také bohatší. Ani o dění na šumperském Tyršově stadionu nebyla nouze a tak vybrat těch 5 nejzajímavějších momentů z celého prodlouženého víkendu nebylo vůbec jednoduché. Nakonec jsme výběr dali dohromady a nechybí v něm ani sobotní velká mezinárodní akce. V Šumperku se totiž odehrál skvěle obsazený turnaj s mezinárodní účastí. A výkony opravdu stojí za zmínku. Stejně jako strhující zápas Áčka na půdě Valašského Meziříčí. Přinášíme další díl TOP 5 víkendu.

Velikonoční turnaj nabídl prvotřídní žákovskou kvalitu

V sobotu 16. dubna se Tyršův stadion ponořil do bojů výběrů kategorie starších žáků. Silně obsazený turnaj nabídl opravdu nadstandardní mládežnickou podívanou, čehož zárukou jsou i vizitky účastníků. Zatímco Baník Ostrava či Sigma Olomouc jsou předními akademie celé ČR, tak Vejle BK se podobnou vizitkou honosí v Dánsku. A do toho všeho promluvily i oba naše výběry starších žáků, v případě kategorie U14 doplněné i o mladíky o rok mladší. Pro všechny to pak byla obrovská zkušenost a další významná fotbalová škola.

Šumperské týmy se přitom rozhodně neztratily a výběr U15 dokonce vybojoval bronzové medaile, když hned na úvod porazil i dánské Vejle. To skončilo čtvrté. V obou kategoriích poté kraloval ostravský Baník. Ten starší, v kategorii U15, zcela suverénně bez ztráty bodu a inkasované branky. Zápas Baníku proti Sigmě pak byl asi vrcholem celého turnaje. Na hřišti bylo cítit, že oba celky se pravidelné utkávají i v žákovské lize a protože obě tyto akademie drží v průběhu této sezóny první dvě místa tabulky, rivalita byla znát. V obou týmech se pak představili i nedávno ještě šumperští hráči.

Výsledkový servis turnaje naleznete zde, obsáhlejší článek vyjde v nejbližších dnech.

Divizní reklama na fotbal? Zápas ve ValMezu!

Již první dva domácí zápasy sezóny našeho divizního áčka musely diváky bavit. V obou padly tři góly, o dramatické momenty nebyla nouze. A k potěše šumperských příznivců pokaždé domácí celek v závěru urval vítězství gólem v posledních minutách. Ale to, co se servírovalo ve Valašském Meziříčí, tyto dva duely ještě předčilo a po zásluze je v TOP 5 víkendu. Oboustranně rychlý a ofenzivní fotbal, ke cti domácím nutno dodat, že ti ani v deseti nehráli defenzívu, ale také se snažili hrát aktivně a dopředu. Jasně, za stavu, kdy tým prohrává, pak ani v deseti nic jiného nezbývá. Valaši ale našli fyzické síly a tak se celý zápas, hlavně druhý poločas, hrál ve strhujícím tempu.

K vidění pak byly i krásné góly, ale i další akce, které buď oslnily kombinací, a nebo na druhé straně parádními zákroky obou brankářů. Zákrok Vojty Pitrona těsně předtím, než Stanislav Lavrovič z protiútoku zvýšil na 3:2, byl prostě parádní. Celý zápas byl určitě jedním z dosavadních vrcholů celé divizní sezóny a sestřih, který nabízíme na našem youtube kanálu a přikládáme i v tomto článku, tomu dává jen za pravdu. A ještě něco. Velkou měrou se na tom podílel i citlivý a kvalitní výkon rozhodčích v čele s Vojtěchem Dedkem. I divizní fotbal dokáže fanouška bavit a bylo by skvělé, kdyby si na něj příznivci našli cestu ve větším počtu.

Dorost znovu zdecimoval Baník

Když na podzim v domácím prostředí naše devatenáctka porazila Baník a připsala si vůbec první vítězství v ligové sezóně, tak se dalo mluvit o naprosté senzaci. Jenže další výsledky a hlavně výkony napověděly, že dorostenci, kteří bez výjimky fotbalově vyrůstali v regionu Jesenicka z jedné či z druhé strany, dokážou ostřílené mládežnické akademie prohánět. Zbytek podzimu odehráli svěřenci Jakuba Bauera ve velkém stylu, na něj navázali i na jaře. Po šestigólovém přídělu od Prostějova doma však mohly panovat před utkáním v Ostravě obavy.

Jenže kluci znovu ukázali obrovské srdce a sílu bojovat každý jeden za úspěch kolektivu, týmu. V nádherném areálu Vista pak navázali v souboji s baníkovskou osmnáctkou na podzimní vítězství a tentokrát zavřeli bránu a vybojovali další parádní rezultát. Z Ostravy dva týdny po vítězství nad Porubou tentokrát vytěžili parádní bod za remízu 0:0 s Baníkem. Obrovská gratulace, pánové!

I’m David, David Novák!

„Co tam ještě ti mladí dělaj?!“
„To už je rezerva, hrají proti Malé Moravě…“

Na Tyršáku v sobotu 16. dubna přibližně v 15:40 skončil poslední duel Velikonočního poháru, na umělce dohrály výběry U14 mezi Baníkem a dánským Vejle. Ale zatímco se všichni stěhovali na hlavní plochu na vyhlášení výsledků, tak na trávníku umělky se proháněli další mladíci. A ty dvě věty v úvodu této kapitoly, ty opravdu zazněly. V kádru šumperské rezervy totiž naskočilo několik mladíků, nepříliš věkem starší oproti klukům z Baníku a Vejle. Jedním z nich pak byl David Novák. Ten v březnu přestoupil do naší organizace ze zábřežského Sulka.

Za ten hrál ještě na podzim v krajském přeboru dorostu, do zábřežské mužské rezervy, která také hraje III. třídu, ale nenakoukl. A tak si premiéru mezi muži odbyl David Novák právě v sobotu 16. dubna proti Malé Moravě. Jasně, může každý namítnout, že jde o nejnižší soutěž v zemi. A kdesi cosi. Jenže i tak. David Novák nastřílel ve své seniorské premiéře čtyři branky, a svůj debut si nejmladší hráč v poli na hřišti (mladší už byl pouze náš brankář Patrik Horký) dosyta užil. S jeho přispěním rezerva vyhrála jasně 9:2 a navýšila náskok v tabulce. David od svého příchodu nastupuje za výběr U17 v ligové soutěži a i to jsou pro něj, ale i pro ostatní naše mladíky, obrovské zkušenosti.

FANTASTICKÉ MUFFINY OD MAMINEK!

A teď se v posledním TOP 5 momentě z části naladíme ještě na velikonoční notu a z části se vrátíme na sobotní turnaj starších žáků. Rodiče hráčů z výběru 2007 ukázali znovu všem v klubu, že jsou výjimečná parta skvělých srdcařů. Znovu se s radostí vrhli pomoci klubu s organizací Velikonočního turnaje a i když počasí bylo fakt brutální, tak byli skvělí.

Jedna věc ale oběhla sociální sítě a můžeme říci, že byla zcela cool! Když totiž jakýkoliv trenér, kteréhokoliv z účastníků turnaje, dorazil do připravené VIP, tak se mohl kochat z toho, co spatřil. Záplava občerstvení, skvělého občerstvení, všech chutí. Ale vévodily tomu brutálně vymazlené FK Šumperk muffiny, které prostě nejde opomenout ve výběru TOP 5 VÍKENDU. No přesvědčte se sami, to je bomba. A to ještě minimálně stejně tak skvostně jak vypadaly, tak i chutnaly. Děkujeme.